Görüş Bildir
Haberler
E-posta Nedir? E-Posta Adresi Nasıl Alınır? Nasıl Kurulur? Nasıl Kullanılır?

etiket E-posta Nedir? E-Posta Adresi Nasıl Alınır? Nasıl Kurulur? Nasıl Kullanılır?

Dilan Aydemir
15.01.2020 - 16:23

Türkçe kullanımı elektronik postadır ancak daha çok e-mail olarak adlandırılır. Bir bakıma mektupların bilgisayar ortamındaki haline e-posta/e-mail denmektedir. Metin içeriklerine ek olarak çeşitli dosyaların paylaşımlarına da olanak sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

E-posta Nedir?

E-posta Nedir?

İnsanların kişisel ya da ticari alanda, kişi veya kurumlar arasında metin ve/veya görsel içerikleri de içinde barındırarak mesajlaşmalarını sağlayan sistemdir.

E-posta’nın Geçmişi

E-posta’nın Geçmişi

E-posta sisteminin kurucusu New York doğumlu bilgisayar programcısı Ray Tomlinson'dur. Öncesinde başarısız denemeler olsa da E-posta sistemi 1971 yılında başarılı sonuca ulaşmıştır. Ray Tomlinson'un gönderdiği ilk mesaj QWERTYUIOP‘dur. Sistemin o zamandan bugüne halen ana mantığı değişmemiştir. Mail adreslerindeki @ sembolü de kendisi tarafından bulunmuştur. Sembolün kullanım amacı kullanıcı isimlerinde karışıklığa neden olmaması içindir.

E-posta Adresi Nasıl Alınır?

Şimdilerde e-posta/e-mail kullanımı ve kullanım alanları oldukça fazladır. E-posta hesaplarımızı kullanarak insanlarla haberleşir resim-video-belge v.b dosyaları yollarız. Üyelik gerektiren web sitelerine üye olurken de e-mail adreslerimizden yararlanırız. E-mail'ler kısa mesaj kadar hızlı bir iletişim aracı olmasa da en büyük iletişim araçlarından biridir.

En çok kullanılan mail servisleri arasında Gmail, Outlook ve Yandex yer almaktadır. Alternatif birçok servis var ancak çoğunlukla sorunsuz ve kolaylıkla çalışmanızı sağlayan bu servisler en çok tercih edilenlerdir. Kendi internet siteniz (domain) üzerinden de mail servisini kullanma şansınız bulunuyor. Örneğin isimsoyisim.com adlı bir siteye sahipseniz mail@isimsoyisim.com şeklinde bir e-posta uzantısını da kullanabilirsiniz.

E-posta Adresi Nasıl Oluşturulur?

E-posta Adresi Nasıl Oluşturulur?

E-posta/e-mail adresi oluşturabilmek için, e-posta/e-mail servisi sağlayıcılarından birini seçmeniz gerekir. Genellikle en hızlı ve güvenli şekilde mail göndermek, almak için Microsoft'un sahip olduğu Outlook veya Google'ın sahip olduğu Gmail kullanılır. E-posta/e-mail adresi almak için;

• İstediğiniz e-posta/e-mail servisi sağlayıcının internet sitesine girin. 

• Giriş yapma bölümünün altındaki kayıt ol butonuna tıklayın.

• İstenen bilgileri ilgili bölümlere yazın.

• Mail adreslerinden istediğiniz herhangi birini seçin.

• Sayfanın en alt kısmında bulunan doğrulama kodunu doldurun. Bu işlemleri tamamladıktan sonra artık e-posta adresinizi kullanabilir, gelen e-postaları gelen kutunuzda görebilir veya e-posta gönderebilirsiniz.

E-posta Kullanmak Gerekli mi?

Kişilerin e-posta adreslerinin olmaması büyük bir sorun teşkil etmese de eksikliktir. E-posta adresleri İnternet üzerindeki kişisel kimliğinizi temsil etmektedir. E-posta servisleri mobil cihazlarınızdaki rehber ve sms gibi önemli verilerin de yedeklemesini yapar.

Bankaların büyük kısmı e-posta yoluyla hesap ekstresi tercih eden müşterilerine ek puan gönderimi vaat ediyor.  İş başvurularında da CV'ler şirketlerin mail adreslerine gönderilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akıllı Telefonda E-posta Hesabı Nasıl Kurulur?

Telefonunuzda e-posta hesabınızı kurmak için:

1. Üye alanınıza giriş yapınız.

2. 'Eposta Hesapları' kısmına devam ediniz.

3. 'Bilgi' kısmını göreceksiniz.

Lütfen buradaki bilgileri kullanarak kurulumu tamamlayınız ve e-posta hesabınız problemsiz çalışmaya başlayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
224
144
109
85
54
52
48
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?