Görüş Bildir
Haberler
Dolar 3.11 Lirayı Aştı ve Tarihi Zirveyi Gördü, Uzmanlara Göre Kalıcı Düşüş Zor...

Dolar 3.11 Lirayı Aştı ve Tarihi Zirveyi Gördü, Uzmanlara Göre Kalıcı Düşüş Zor...

ATKN
13.10.2016 - 13:11

Bütün dünyada güçlenen dolar, Türk Lirası karşısında tarihi zirveye ulaştı. 3.11 seviyesini aşan kur, son 24 saat içerisinde 3 kez rekor kırmış oldu. Kurdaki yukarı yönlü eğilimin devam edeceğini belirten piyasa uzmanları, teknik olarak da TL lehine hareketlerin başlayacağına yönelik bir sinyal alınmadığına işaret ediyor. Rekor üzerine rekor kıran dolar sosyal medyanın da başlıca gündemi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk Lirası, doların küresel çapta değer kazanması ve iç dinamikler nedeniyle zayıflamaya devam ediyor. 

Yükseliş trendindeki dolar/TL'de bugün 3,1131 ile tüm zamanların rekoruna ulaşıldı. Paritede 3.10'un üzerindeki seyir devam ediyor.

Dolar, çarşamba günü TL karşısında tarihi rekorunu kırarak 3.0974 seviyesini görmüştü.

Peki TL neden zayıflıyor? İçerisinde birçok nedeni barındırıyor...

Peki TL neden zayıflıyor? İçerisinde birçok nedeni barındırıyor...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurdaki yükseliş trendinde ana belirleyici rolü ABD'deki faiz artışı beklentisi üstleniyor. Aralıkta faiz artışı öngörüsünün oldukça kuvvetlenmesi doların gelişen ülke paraları karşısında değer kazanmasını sağlıyor.

TL'deki zayıf görünümün bir diğer önemli nedeni, Türkiye'nin ‘yatırım yapılabilir' notunu kaybetmesi.

TL'deki zayıf görünümün bir diğer önemli nedeni, Türkiye'nin ‘yatırım yapılabilir' notunu kaybetmesi.

Moody's 24 Eylül tarihinde Türkiye'nin kredi notunu indirmeden hemen önce kur 2.9660 seviyesinde kapanış gerçekleştirmişti.

Dünya'dan Ferhat Polat'ın haberine göre 24 Eylül'den bu yana dolar/TL'de yüzde 4.5 yükseliş yaşandı.

Merkez Bankası'nın faiz indirimine devam edeceği beklentisi de TL'nin zayıflamasında etkili.

Bunlara ek olarak Suriye-Irak gibi jeopolitik riskler ve referandum/başkanlık sisteminin yeniden gündeme yerleşmesi de dolara itici güç oldu.

Dolarda düşüşler sınırlı kalacak

Dolarda düşüşler sınırlı kalacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüm bu gelişmeler çerçevesinde kurdaki yukarı yönlü eğilimin devam edeceğini belirten piyasa uzmanları, teknik olarak da TL lehine hareketlerin başlayacağına yönelik bir sinyal alınmadığına işaret ediyor. 

Analistler, 3.10 üzerinde fiyatlamaların devam etmesinin kurda yükseliş hareketlerinin devam etme ihtimalini kuvvetlendireceği görüşünde.

3.15 ve 3.17 seviyelerinin kısa vadede izlenecek önemli seviyeler olduğunu belirten analistler, bunun yanında 3.10 desteğinin aşağısında ise bir miktar kâr satışları gelebileceğini belirtiyor. 3.05 desteğine kadar gerilemenin oluşma ihtimali doğacak olsa da daha keskin bir gevşeme için şimdilik neden olmadığı görüşü hakim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
46
24
5
4
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kayzer Soze

ABD`nin piyasalara dolar pompaladığı "parasal genişleme" politikasını yürüttüğü 2003-2009 yılları arasında Güney Kore devleti Hyundai, Samsung, Kia, LG, Ssan... Devamını Gör

Ali Ahmet

''Dolar artmış ne düşünüyorsunuz '' diye soru sorulan bir vatandaşa ''bana koymaz ben türk lirası ile alışveriş yapıyorum'' cevabını aldığımız bir ülkede yaş... Devamını Gör

dolar 1.5 liranın üstüne çıkınca 57. hükümet başbakanı rahmetli ecevitin önüne yazarkasa atıp kriz var diyenler bugün dolar kuru üzerinden geçilcek köprü yap... Devamını Gör