Görüş Bildir
Haberler
Devlet Tiyatroları'nda Festival Heyecanı!

Devlet Tiyatroları'nda Festival Heyecanı!

Devlet Tiyatroları'nda Festival Heyecanı!

Festival açılışına çok sayıda yabancı tiyatro oyuncusu katılırken vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Kortej öncesinde tiyatro önüne konulan sahnede çeşitli etkinlikler ve aktiviteler yapılarak tiyatroseverler ve vatandaşlar eğlence dolu anlar yaşadı.

Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Arzu Tan Bayraktutan yaptığı açılış konuşmasında festivalin 14 gün süreceğini belirterek iki sevgili, kalbin iki yarısı birleşiyor diyerek Bursa ve Balkanların kavuştuğunu dile getirdi. Bayraktutan ayrıca dünya döndükçe festivalin devam etmesini diledi.

Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu sırasıyla konuşmalarını yaptılar.

Kurt, Balkanlarda sınır kavramının ortadan kalktığına dikkat çekerek, “Türk’ün, Boşnak’ın, Makedon’un, Arnavut’un, Hırvat’ın, Sırp’ın, Rum’un ve Bulgarlar’ın yıllardır yan yana yaşadığı topraklardır Balkanlar ve orada her şey bir aradadır” dedi.

Kurt ayrıca, Bursa’nın hem Anadolu olmayı, hem Balkanlara giden en güzel köprüyü içinde barındırmayı hem de tiyatronun bin yıllık mirasını taşımanın onurunu yaşadığının altını çizdi.

Festivale Adana programından dolayı katılamayan Kültür ve Truzim Bakanı Ömer Çelik ise gönderdiği mesajda ‘Balkan halklarının kültürlerini bir araya getiren, geleneksel hale gelmesini istediğimiz bu önemli organizasyonun, bölgemizde barış ve kardeşliğin artarak gelişmesine katkıda bulunacağına olan inancım tamdır’ ifadesini kullandı.

Karaloğlu ise, bu festivalin Balkanlarla Bursa arasında dostluk ilişkilerini güçlendirecek en önemli unsurlardan biri olduğunu söyledi.

Festival Makedonya-Üsküp Türk Tiyatrosu’nun ‘Matmazel Julie’ oyunu ile perdelerini açtı.

14 gün boyunca sürecek festivale Makedonya, Hırvatistan, Sırbistan, Romanya, Yunanistan, Kosova ve Bulgaristan ülkeleri katılıyor. 

İHA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0