Görüş Bildir
Haberler
Danimarkadan Estonya Amari Hava Üssüne 4 Savaş Uçağı

Danimarkadan Estonya Amari Hava Üssüne 4 Savaş Uçağı

ERGİN
02.05.2014 - 09:07 Son Güncelleme: 02.05.2014 - 12:32

Danimarka tarafından gönderilen 4 adet F-16 savaş uçağı ve bakım, destek için 60 kadar personel geçtimiz çarşamba günü Estonyadaki Amari hava üssüne ulaştı.

Böylece NATO tarihinde de bir ilk yaşanmış oldu. İlk defa bir NATO Silahlı unsuru eski Sovyet ülkelerinden birine ve Rusyanın komşusuna konuşlanmış oldu.

Tetiklenen ve günden güne büyüyen Ukrayna krizinde müttefiklerini güçlendirmek ve desteklemek amacıyla NATO unsurları yavaş yavaş bölgede konuşlanmaya başlıyor. 

Estonya başbakanı  Taavi Roivas gelen uçaklara için yapılan karşılama törenininde Sizlerin gelişi ve Amari hava üssünün NATO'nun düzenli uçuşlarına açılması bölgeyi daha güvenli bir hale getirmiş ancak işimiz henüz tamamlanmaktan çok uzakta olduğunu NATO ve müttefiklerinin Estonyada sürekli olarak görmek istiyoruz şeklinde açıklama yaptı.

Böylece baltıkta NATO kapsamında uçak bulunduran ülke sayısı 4'e çıkmış oldu. Geçtiğimiz hafta başında İngiltere Litvanyaya 4 adet Tayfun savaş uçağı, Fransa Polonyaya 4 Rafale, Kanada Romanyaya 6 adet CF-18 göndermiş ve ukrayna krizi henüz yeni patladığında Amerikan F-16 savaş uçakları Polonya ulaşmışlardı. Ayrıca Fransa Polonya birde uçak gemisi göndermiş ve romanyada icra edilecek hava eğitimlerine kanada ile birlikte katılacaklar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0