Görüş Bildir
Haberler
Bursa'nın Ünlü İskender Kebapçısında '7 Milyon Liralık Vurgun' İddiası

Bursa'nın Ünlü İskender Kebapçısında '7 Milyon Liralık Vurgun' İddiası

Bursa'da yaklaşık 150 yıllık tarihi iskender kebapçısının yöneticileri, işletmede bazı çalışanların para kaçırdığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Kebapçıda 12 yılda yaklaşık 7 milyon liralık vurgun yapıldığı iddia ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursa'daki yaklaşık 150 yıllık tarihi iskender kebapçısının sahipleri, çalışanların bir kısmının usulsüz yollarla müşteriden tahsilat yaptığı yönünde şikayet aldı. Bunun üzerine çalışanlar takibe alındı, güvenlik kameraları incelendi.

Yöneticiler çalışanların çeşitli yöntemlerle 12 yılda 7 milyon liralık vurgun yaptığını iddia etti. 

Bunun üzerine işletmede 4 bin saatlik güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, usulsüz yollarla para aldıkları iddia edilen 12 çalışanı gözaltına aldı. Soruşturma devam ediyor.

‘Çok fazla adisyon iptali vardı, garsonu elden hesap alırken yakaladık’

‘Çok fazla adisyon iptali vardı, garsonu elden hesap alırken yakaladık’

İnceleme ve araştırma sürecine, bir müşterilerinin kendilerini uyarmasından sonra başladıklarını belirten işletme sahibi, 'Adisyonlara bakarken iptaller gözümüze çarptı. Çok fazla iptal edilen siparişler gördük. Garsonlara sorduğumuzda kaçak cevaplar aldık. Sonrasında içimizde şüphe oluştu. Bir sonraki gün İstanbul’daki dükkanımızın açılışına gittik. Açılışta bir müşterimiz, dostane bir şekilde uyardı. Bize, yıllardır müşterimiz olduğunu söyleyen kişi, ‘Sanki sizin orada bir şeyler dönüyor’ diyerek uyardı. Açılıştan döndükten sonraki gün kardeşimle tam bu konuyu konuşurken, camdan baktığımız sırada elle hesap verildiğini gördük. Bu önemliydi, çünkü biz de elle hesap verilmez.

‘Sadece beş yılda neredeyse 80 bin adisyon iptal edilmiş’

‘Sadece beş yılda neredeyse 80 bin adisyon iptal edilmiş’

Her şey bilgisayar sistemi üzerinden yapılır. Hemen yanımıza çağırdık. Sorunca eli ayağı titremeye başladı. O dakikadan itibaren kafamızda bir şüphe kalmadı. Sonrasında iptal olan adisyonları araştırmaya başladık. Bir şıra ya da suyla kapatılan adisyonların olduğunu gördük. Yenmiş ve her şey silinmiş, sadece bir su bırakılmış. Bu tarz adisyonların hepsini çıkardık. Bir baktık ki rakamlar çok büyük. Sadece beş yılda neredeyse 80 bin adisyon iptal edilmiş. Ayrıca birkaç masa tek adisyon içerisinde gösterilmiş' dedi.

"10 yıl boyunca kurbağa gibi kaynatılmışız"

"10 yıl boyunca kurbağa gibi kaynatılmışız"

Muhasebe kayıtlarını ve güvenlik kameralarını izledikten sonra personele konuyla ilgili sorular sorduklarını söyleyen işletmeci, 

'Direnenler oldu. Daha sonra 2’si suçlarını itiraf etti. Kimisi ‘Biz bunu 10 yıldır yapıyoruz’ dedi. Kimisi de ‘Biz geldiğimizden beri yapılıyor’ diye ifade etti. Yıkıldık ve perişan olduk. 'Nasıl anlayamadınız?' diye soranlar oluyor. Suç örgütü olmanın gerektirdiği sonuçlar bunlar. Çünkü her noktada, her türlü unsurla oynamışlar. Pişme süresi, gramajı, meşrubattaki stok sayısıyla bile oynamışlar. Kasadan sadece parayı fiziki çalma meselesi değil. Her noktaya girmişler. Kurbağayı pişirirken soğuk sudan sıcak suya kaynatırlar. Soğukkanlı olduğu için sıcağı hissetmesin diye. Biz de 10 yıl boyunca kurbağa gibi kaynatılmışız. Etrafımız ısınmış ve biz maalesef farkına bile varmamışız. Gerçekliğimizle oynamışlar'

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
113
40
17
11
10
8
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berçem Keleş

Çok beğenerek yerim iskenderinizi, biraz pahalı ama hakkını veriyor. Olaya gelince, büyük güç büyük sorumluluk ister. Dua edin şirketiniz halen sağlam ve aya... Devamını Gör

Berçem Keleş

Hırsızlığı meşrulaştırmıyorum. Fakat gerçek bu. İşletmelerin çoğunda bu olaylar yaşanıyor ya da bir ara yaşanmış. O imkanı sağlamayacaksınız. Çok sıkı durmak... Devamını Gör

kadir_33

Kaç para kazanıyor burası da aylık 40 50 binlik vurgunu 12 yılda hissetmiyorsunuz?

Enzo Scifo

Milleti oyle bir kazikliyorlar ki onunda acisi boyle cikiyor iste.

Celal Yıldız

Kazıklıyorlar derken , Kapıda kocaman kocaman ne kaç para yazıyor . Girip yeme birader. Yolda yürürken zorla ağzına tıkıp , cebinden paranı mı alıyorlar.