Görüş Bildir
Haberler
Bu Yıl Beyaz Perdede İzlemeden Önce Okunabilecek 26 Harika Kitap

Bu Yıl Beyaz Perdede İzlemeden Önce Okunabilecek 26 Harika Kitap

idioteque
02.01.2015 - 22:37 Son Güncelleme: 03.01.2015 - 13:13

Kitaplar sinema filmlerine uyarlanıyor. Bizim de haliyle karmaşık duygularımız oluyor. Bazen, sevdiğimiz bir roman sinema filmine uyarlandığında, karakterlere gerçek hayattan karakterler ve kişiliklerler verildiği zaman hoşumuza gidiyor. Fakat bazen de, oyuncu seçiminde bizim hayallerimizde yatan oyuncular yer almadığında ya da karakterler kitaba göre değil de, senaryoya göre gelişim gösterdiğinde suratımız ekşiyor. En kötüsü de, bazı filmler uyarlandığı kitaptan alakasız bir sonla bitiyor. (Size diyoruz Warner Bros! My Sister's Keeper filminin sonu niye öyle oldu?) Ama hala içimizde en sevdiğimiz kitapların en sevdiğimiz filmlere dönüşme umudunu taşıyoruz. Çoğu seyirciye göre, bu sene bu olay Gillian Flynn'in Gone Girl romanının film uyarlamasında yaşandı. Rosamund Pike'ın senaryoya, daha doğrusu orijinal romana bağlı olan harika performansı biz seyircileri büyülemişti.

Yeni yılla birlikte, 2015 okuma listemizde de bir değişiklik fena olmaz. Size yardımcı olmak için, 2015 senesi içerisinde beyaz perdeye uyarlanacak 26 kitap seçtik. Polisiye romanlardan, romantik komedi romanlarına kadar mutlaka içinden sizin seçiminize uygun bir tane çıkacaktır.

Kaynak: http://www.babble.com/entertainment/2...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Still Alice - Lisa Genova

1. Still Alice - Lisa Genova

Oyuncular: Julianne Moore, Alec Baldwin, Kristen Stewart, Kate Bosworth

Vizyon Tarihi: 16 Ocak 2015

Hem yürek parçalayan hem de ilham veren öyküsüyle Still Alice, üç çocuk annesi, Harvard'da başarılı bir profesör olan Alice Howland'in Alzheimer başlangıcı tanımıyla başlayan hayatının öyküsünü anlatmaktadır. Hastalığın safhaları ilerledikçe, Alice'in verdiği yaşam mücadelesi de artmaktadır. Okurken yanınızda gözyaşlarınızı silebileceğiniz bir peçete olsun mutlaka.

2. A Bear Called Paddington - Michael Bond

2. A Bear Called Paddington - Michael Bond

Oyuncular: Nicole Kidman, Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Julie Walters

Vizyon Tarihi: 16 Ocak 2015

Henüz çocuklarınızı Paddington Bear'ın büyülü hikayesiyle tanıştırmadıysanız, işte size fırsat. Film, Londra tren istasyonunda genç bir İngiliz çocukla arkadaş olan bir Peru ayısının hayatını anlatıyor. Ustaca işlenmiş konularıyla, çocuğunuza başkalarına karşı nazik olmanın değerini öğretebileceğiniz harika bir kitap ve film. 

Not: Filmin ismi Paddington olacak.

3. American Sniper - Chris Kyle

3. American Sniper - Chris Kyle

Oyuncular: Bradley Cooper, Sienna Miller, Luke Grimes

Vizyon Tarihi: 16 Ocak 2015

Eğer biyografik filmleri ya da güçlü askeri hikayeleri seviyorsanız, bu kitap tam size göre. Amerikan askeri tarihinde 150 ölümle rekoru elinde tutan keskin nişancı SEAL komutanı Chris Kyle'ın otobiyografik yaşam öyküsünü anlatıyor. Kitap size çekici gelmiyorsa, filminin yönetmeni Clint Eastwood diye de belirtelim, belki fikriniz değişebilir.

4. The Mortdecai Üçlemesi - Kyril Bonfiglioli

4. The Mortdecai Üçlemesi - Kyril Bonfiglioli

Oyuncular: Johnny Depp, Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor

Vizyon Tarihi: 23 Ocak 2015

Sanat tüccarı Charles Mortdecai'nin, içinde saklı bir Nazi altınının yerini içeren gizli bir şifreyi içerdiği söylenen çalıntı bir tabloyu ararken, başından geçenleri anlatacak olan kitap ve filmdir. Sırf Johnny Depp için bile izlenebilir.

Not: Filmin ismi Mortdecai olacak.

5. Fifty Shades of Grey - E.L. James

5. Fifty Shades of Grey - E.L. James

Oyuncular: Dakota Johnson, Jamie Dornan

Vizyon Tarihi: 13 Şubat 2015

Bir hayli erotik olan romanı okumadıysanız, çiçeği burnunda mezun Anastasia Steele ve onu tahrik eden karanlık ve gizemli milyonerimiz Christian Grey'i tanımıyorsanız bunun için 2 ayınız daha var. DİKKAT SPOILER!: Kırmızı Acı Odası'nda yaşananlar, sadece Kırmızı Acı Odası'nda kalmaz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Secret Service - Mark Millar ve Dave Gibbons

6. The Secret Service - Mark Millar ve Dave Gibbons

Oyuncular: Colin Firth, Michael Caine, Samuel L. Jackson

Vizyon Tarihi: 13 Şubat 2015

Bu romanla birlikte James Bond'un tahtı sallanacak gibi duruyor. Bu kitapta süper gizli ajanımız Jack London, yeğeni olan laf dinlemez Mark London'ı hapisten kefaletle çıkarır ve kendi yanına alarak yardımcısı yapar. Bunlar yeterince çekici gelmediyse, hep iyi çocuğu oynamasına alışık olduğumuz İngiliz aktör Colin Firth'ü silahlı bir gizli ajan olarak düşünün. Görev tamamlandı!

Not: Filmin ismi Kingsman: The Secret Service olacak.

7. The DUFF: Designated Ugly Fat Friend - Kody Keplinger

7. The DUFF: Designated Ugly Fat Friend - Kody Keplinger

Oyuncular: Bella Thorne, Mae Whitman, Robbie Amell, Allison Janney

Vizyon Tarihi: 20 Şubat 2015

Lise döneminizden nefret etseniz de, çok sevmiş olsanız da, bu kitap sizi ilk gençlik günlerinizdeki aşk ve aile ilişkilerinizin yoğun olduğu o karmaşık günlere geri götürecek. Hikaye okulun popüler çocuğu Wesley Rush tarafından Duff (seçilmiş çirkin şişman arkadaş) lakabı takılmış, Bianca Piper üzerinden anlatılıyor. Bianca, Wesley'i öpünce ve daha da kötüsü ondan hoşlandığını farkedince işler daha da karmaşık bir hal alıyor.

8. Dead Stars - Bruce Wagner

8. Dead Stars - Bruce Wagner

Oyuncular: Julianne Moore, Mia Wasikowska, John Cusack, Robert Pattinson

Vizyon Tarihi: 27 Şubat 2015

Bu karanlık roman, Hollywood'un mevcut kültürünü irdeliyor ve bedeli ne olursa olsun kendini 'ünlü' ve 'aranan' yapmak için çaresiz girişimlerde bulunan kişileri tiye alıyor. Müstehcen ve cinselliğe doyumsuz karakterle dolu bu roman, toplumumuzun ünlülerle olan takıntısına yeni bir pencereden bakmanıza olanak sağlayacak.

9. Love, Rosie - Cecilia Ahern

9. Love, Rosie - Cecilia Ahern

Oyuncular: Lilly Collins, Sam Claflin

Vizyon Tarihi: 2015 başları olarak açıklandı.

One Day ve P.S. I Love You gibi kitaptan filme uyarlananları severler için geliyor bu kitap da. Bu romantik komedi romanda çocukluklarından beri çok iyi arkadaş olan Rosie ve Alex'in, birer yetişkin olarak aralarındaki ilişkiyi çözümlemek için verdikleri mücadeleye tanık olacağız. Ruh eşlerine ve ikinci şanslara inanıyoranız, bu kitap sizin için.

10. In the Heart of the Sea - Nathaniel Philbrick

10. In the Heart of the Sea - Nathaniel Philbrick

Oyuncular: Chris Hemsworth, Cillian Murphy, Ben Whishaw

Vizyon Tarihi: 13 Mart 2015

Efsane roman Moby Dick'i seviyorsanız, bu kitabı da okuma listenize almanız iyi olur. Bu yoğun tarihi roman, 1819'da Nantucket'tan çıkıp, bir ispermeçet balinasının saldırısına uğrayacağı Güney Pasifik'e giden Essex gemisinin gerçek hikayesini anlatıyor.Sonrası 90 günlük ızdırap günleri. Geminin tayfalarının tecrübe ettiği açlık, hastalık ve doğanın vahşi yanı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Insurgent - Veronica Roth

11. Insurgent - Veronica Roth

Oyuncular: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Theo James

Vizyon Tarihi: 20 Mart 2015

The Hunger Games üçlemesinin hayranları, insanların sosyal ve kişiliksel özelliklerine göre yerleştirildiği başka bir distopyada geçen Divergent serisiyle heyecana doymuyorlar. İkinci filmdeyse, Tris Prior ve yoldaşının devletin ideolojisinden kurtulmak için verdikleri mücadeleyi izleyeceğiz.

12. Child 44 - Tom Rob Smith

12. Child 44 - Tom Rob Smith

Oyuncular: Tom Hardy, Jason Clarke, Gary Oldman

Vizyon Tarihi: 17 Nisan 2015

Bilhassa, FX kanalından çıkan The Americans dizisinin hayranları, suç olaylarının olmadığı, vatandaşların sadece devletin gücünden korktuğu, olayların Stalin dönemi Soyvet Rusyası'nda geçtiği bu gizemli romanı sevecekler. Güvenlik görevlisi Leo Demidov, bir çocuk cinayetini araştırmak için işe koyulur ve benzer cinayetleri de ortaya çıkarır. Seri katilin kendisinin de içten içe inandığı, mevcut düzenin ütopik ideallerine karşı bir duruş sergilediğini farkedince, bir ikileme düşer.

13. Far from the Madding Crowd - Thomas Hardy

13. Far from the Madding Crowd - Thomas Hardy

Oyuncular: Carey Mulligan, Tom Sturridge, Martin Sheen, Matthias Schoenaerts

Vizyon Tarihi: 1 Mayıs 2015

Bu aşk hikayesi 19. yüzyıl İngiltere kırsalında güzel, özgür ve romanın akışı boyunca üç erkek tarafından ilgi gösterilen bir kadın olan Bathsheba Everdene'in yaşamını anlatır. Bu erkekler, gariban bir çoban olan Gabriel Oak, zengin ve yakışıklı komşusu Bay Boldwood. Genç ve cesur bir asker olan Çavuş Troy'dur. Aşk üçgenlerine -ya da karelerine- ilgiliyseniz, bu kitap tam size göre.

14. Paper Towns - John Green

14. Paper Towns - John Green

Oyuncular: Cara Delevingne, Nat Wolff

Vizyon Tarihi: 19 Haziran 2015

John Green'in üçüncü romanı The Fault in Our Stars'dan daha karanlık olan bu roman, daha az romantik ve daha çok gizem doludur. Hikaye, liseli Quentin Jacobsen ve Margo Roth Spiegelman'ın bir intikam gecesinde kendilerine yanlış yapan insanlardan intikam alıp, ertesi gün gizemli bir şekilde ortadan kaybolan Margo'yu bulma çabalarını anlatır.

15. Me Before You - Jojo Moyes

15. Me Before You - Jojo Moyes

Oyuncular: Emilia Clarke, Sam Claflin

Vizyon Tarihi: 21 Ağustos 2015

Başarılı Will Traynor bir motorsiklet kazası sonucunda tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştur. Louisa Clark da onun 6 ay boyunca bakımını üstlenmek üzere işe alınmıştır. Dünyayı gezmek, ekstrem sporlar yapmak gibi büyük oyunların ardından, Traylor bu şekilde yaşayamayacağını düşünse de, Louisa Clark bunun tersini ispat etmek için oradadır. Yine gözyaşlarınız için bir peçete bulunduracağınız, yürek parçalayan bir hikaye.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Black Mass - Dick Lehr ve Gerard O’Neill

16. Black Mass - Dick Lehr ve Gerard O’Neill

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Johnny Depp, Joel Edgerton

Vizyon Tarihi: 18 Eylül 2015

Gerçeğe dayanan bu polisiye-suç romanı, azılı bir gangster olan Jim 'Whitey' Bulger ile eyalet senatosunun başkanı olan kardeşi Billy Bulger'ın hikayesini anlatıyor. Çocukluktan arkadaşları ve şimdi bir FBI ajanı olan John Connolly, İtalyan mafyasını çökertmek için Boston'a geri döner. Whitey bu aşamada muhbir görevi görmektedir. Ta ki Whitey, Connely ve diğer rüşvetçi FBI ajanları arasında manipülasyon yapmaya başlayıp işler değişinceye kadar. Bu olay FBI tarihinin en ses getiren skandallarından birine sebep olur.

17. Maze Runner: Scorch Trials - James Dashner

17. Maze Runner: Scorch Trials - James Dashner

Oyuncular: Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster

Vizyon Tarihi: 18 Eylül 2015

Maze Runner üçlemesinin ilk kitabını okumadıysanız; 1)Okuyun, 2)Sıradaki kitaba öyle geçin. Çünkü ileride ciddi spoilerlar var. Glade'ler sonunda labirentten çıkıyorlar. Ama bu evlerine gidebildikleri anlamına gelmiyor. İkinci film Maze Runner: Scorch Trials, neden böyle bir kapana tıkıldıklarını bulmak ve planlarının ne olduğu konusunda aradıkları deliller boyunca hastalıklı ve güneş patlamalarının olduğu bir dünyadan geçişlerini anlatıyor.

18. Frankenstein - Mary Shelley

18. Frankenstein - Mary Shelley

Oyuncular: Andrew Scott, Daniel Radcliffe, James McAvoy

Vizyon Tarihi: 2 Ekim 2015

Kambur yardımcı İgor'un perspektifinden anlatılan bu çağdaş film uyarlamasını izlemeden önce, klasik bir roman olan Frankenstein'i bir okusanız iyi edersiniz. Kafası karışık bir adamın, genç bir tıp öğrencisi olan Viktor Von Frankenstein'la başlayan arkadaşlığının detaylarını izleyeceğiz.

Not: Filmin ismi Victor Frankenstein olacak.

19. The Hunger Games: Mocking Jay - Suzanne Collins

19. The Hunger Games: Mocking Jay - Suzanne Collins

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth

Vizyon Tarihi: 20 Kasım 2015

Capitol'de yaşamıyorsanız zenginliğin zor kazanıldığı, çocukların yıllık yayınlanan ölüm oyunlarına katılmasının zorunlu olduğu bir distopyada geçen The Hunger Games üçlemesini okumadıysanız veya tekrar okumak istiyorsanız, iyi bir fırsat. Final filmi, Katness'ın Capitol'e karşı yapılması planlanan devrimde Bölge 13'e liderliğini konu alan Mocking Jay hikayesinin ikinci kısmını anlatacak. 

Not: Filmin ismi The Hunger Games: Mocking Jay – Bölüm İki olacak.

20. The Martian - Andy Weir

20. The Martian - Andy Weir

Oyuncular: Jessica Chastain, Kate Mara, Matt Damon

Vizyon Tarihi: 25 Kasım 2015

Gravity filminin hayranları, Mars'a ayak basmış ve büyük ihtimalle Mars'ta ölecek ilk astronot olan Mark Watney'in hikayesini anlatan Andy Weir 'in bu kitabını da seveceklerdir. Kitap, tamamen izole bir gezegende bir yılın üstünde hayatta kalma mücadelesi veren bir astronotun hikayesini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Dark Places - Gillian Flynn

21. Dark Places - Gillian Flynn

Oyuncular: Charlize Theron, Chloe Grace Moretz, Nicholas Hoult

Vizyon Tarihi: Henüz duyurulmadı.

Bu yılın Gone Girl'ü olmaya aday bu gizemli roman, yedi yaşındayken annesi ve kızkardeşlerinin  Kansas'ta satanist bir ayine kurban gittiği Libby Day'in hikayesini anlatıyor. Libby, 15 yaşındaki kardeşine aleyhte tanıklık ederek onu müebbet hapse mahkum bırakır. Olaydan 24 yıl sonra, kardeşinin suçunu çözmekle takıntılı gizli bir kurum, Libby'i görevlendirir, cinayetlerle ilgili bağlantılı kişilere yönlendirir ve aslında gerçekte ne olduğunu anlatır.

22. Pride and Prejudice and Zombies - Seth Grahame-Smith

22. Pride and Prejudice and Zombies - Seth Grahame-Smith

Oyuncular: Lily James, Lena Headey, Sam Riley

Vizyon Tarihi: Henüz duyurulmadı.

Grahame-Smith, Bennett kızkardeşlerin klasik hikayesini alıp, içine zombiler ve ninjaları da dahil ederek bambaşka bir seviyeye getirir. Feministler, Bay Bennett'i kızlarına savunma sanatları ve silah eğitimleri konusunda rehberlik ettiği için takdir edecektirler. Ayrıca hayran kurgu severler, Bay Darcy'nin kibirli bir canavar avcısı olarak resmedilişini de seveceklerdir. Kanımız donacak gibi duruyor.

23. Beautiful Ruins - Jess Walter

23. Beautiful Ruins - Jess Walter

Oyuncular: Imogen Poots

Vizyon Tarihi: Henüz duyurulmadı.

Hollywood'un işleyişi ve reality şovların, büyük başarı getiren yapımların arkasındaki isimlerle ilgiliyseniz, Beautiful Rains'i okuyun. Hikaye, 1962 yılında ölüyor olduğu söylendiğinde İtalyan sahilinden küçük bir köye kaçan genç ve güzel bir yıldız adayı olan Dee Moray'le başlar ve günümüz Hollywood'una kadar paralel bir hikaye şeklinde uzanır.

24. The Price of Salt - Patricia Highsmith

24. The Price of Salt - Patricia Highsmith

Oyuncular: Rooney Mara, Cate Blanchett, Sarah Paulson

Vizyon Tarihi: Henüz duyurulmadı.

İlk kez 1952 yılında basılan The Price of Salt, büyük bir mağazada çalışan genç bir kadın olan Therese Belivet ve aşık olduğu zarif yabancı Carol Aird'in hikayesini anlatır. Filmin sürpriz finali, ileriki yıllarda eşcinsel kurgu konusunda fikir vermiştir.

Not: Filmin adı kitabın da bazen öyle basıldığı gibi Carol olacak.

25. Cell - Stephen King

25. Cell - Stephen King

Oyuncular: Samuel L. Jackson, John Cusack, Isabelle Fuhrman

Vizyon Tarihi: Henüz duyurulmadı.

The Walking Dead hayranlarının çok seveceği bu kitapta, cep telefonlarından yayılan bir sinyalin, dünyada milyonlarca insanın beynini ortadan kaldırıp, hayvansı birer zombiye dönüştürdüğü korku/bilim-kurgu türünden bir hikaye okuyacağız. Bu sinyalden etkilenmeyen çizgi romancı Clayton Riddel'ın gözünden, onun verdiği yaşam mücadelesine ve zombileşmiş karısı ve oğlunu arayışına tanık olacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. The Adderall Diaries - Stephen Elliott

26. The Adderall Diaries - Stephen Elliott

Oyuncular: Amber Heard, James Franco, Ed Harris

Vizyon Tarihi: Henüz duyurulmadı.

Hem anı hem de gerçek bir suç olayına dayanan bu kitap iki ayrı hikayeyi dengeleyerek anlatıyor. Adderall ilacı bağımlısı yazar Stephen Elliott ile babasının arasındaki yabancılaşmış ilişki, diğeri ise eski Rus karısı Nina'yı öldürmekle suçlanan bilgisayar programcısı Hans Reiser'ın hikayesi. Netice itibariyle roman, bağımlılık gerçeğini, narsist bir katilin fikirlerini ve insanın kendini gerçekten tanımasının ne demek olduğunu keşfe çıkıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
12
4
3
2
2
1