Görüş Bildir
Haberler
Belek Esnafı da İsyanda: 'Turist Yok, İş Yapamıyoruz'

Belek Esnafı da İsyanda: 'Turist Yok, İş Yapamıyoruz'

Rusya ile yaşanan kriz ve terör saldırıları nedeniyle bu yıl dibe vuran turizm sektöründe bir isyan haberi de Antalya Belek'ten geldi. Son 20 yılın en kötü dönemini yaşadıklarını söyleyen Belek esnafı iş yapamamaktan ve borçlarını ödeyememekten şikayetçi. Kötü giden sezonda yetkililerin de kendilerini sahipsiz bıraktıklarını söyleyen esnaf kepenk indirerek eylem yaptı, sorunlarına acil çözüm bulunmasını istedi. Bu yıl yabancı turist sayısında rekor düşüşün gerçekleştiği  Antalya, tarihinin en kötü haziran ayını yaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Belek Turizm Merkezi’nde esnaf, bu yıl kötü geçen turizm sezonu nedeniyle seslerini duyurmak için eylem yaptı.

Taksiciler kontak kapattı, esnaf dükkanlarını açmadı

Taksiciler kontak kapattı, esnaf dükkanlarını açmadı

Belek ve bölgesindeki diğer turizm merkezleri Kadriye ve Boğazkent’te taksiciler kontak kapattı, esnaf öğle saatlerine kadar dükkanlarını açmadı.

Sabah saatlerinde çalıştıkları duraklardan konvoylar halinde çıkan taksiciler, Belek girişinde bir araya geldi. 500’ün üzerinde araç ve sayıları bine yaklaşan taksici esnafına çarşı esnafı da destek verdi.

"Bankalar artık kredi vermiyor"

"Bankalar artık kredi vermiyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda

İş yapamadıkları için kiralarını ve kredi borçlarını ödeyemediklerini belirten Yılmaz, 'Bankalar artık turizm esnafını riskli sınıfa koyarak kredi vermiyor. Sıkıntılarımızı yerel yöneticiler ve ilgili makamlara iletiyor ama kesin bir çözüm sağlayamıyoruz. Avrupa pazarı ve diğer turizm pazarlarıyla acilen bağlantı yapılarak olumsuz havanın yumuşatılmasını bekliyoruz' dedi.

Alanya esnafı da 'turist duası'na çıkmıştı

Alanya esnafı da 'turist duası'na çıkmıştı

Geçtiğimiz günlerde Antalya'nın Alanya ilçesinde de zor durumda olduklarını ve iş yapamadıklarını söyleyen yaklaşık 400  esnaf bir yürüyüş düzenleyerek 'turist duası'na çıkmıştı.

Alanyalı esnaf da borçlarını ödeyemediklerinden ve iflas etme noktasına geldiklerinden şikayet etmişti.

Turizm sezonu bu yıl tarihinin en kötü haziran ayını yaşıyor

Turizm sezonu bu yıl tarihinin en kötü haziran ayını yaşıyor

Antalya'ya 1-16 Haziran tarihleri arasında gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 58,7 düşüş göstermişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya ile yaşanan krizin etkilerinin iyice hissedilmeye başladığı Antalya'da Rus turist sayasında yüzde 96, Alman turist sayasında ise yüzde 30 düşüş meydana geldi

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
169
79
58
20
12
10
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ynsemrebagiban

Tepki vermeden önce hemen gidip seçim sonuçlarına baktım...Açlıktan geberin.

Süleyman Usta

%42,5 vermişler. İyi yapmışlar. Devamını diliyorum.

dilara

Keşke yabancı turist diye yanacağınıza kendi ülkenizdeki insanlara kolaylık sağlasanız, böylece iki tarafta mutlu olurdu.

KOVALA NEJDET

1 tl'lik hediyelik eşyayı 20 tl'ye %2000 karla kakalarken iyiydi mk, hayatımda güneye 1 kere indim onda da bir tane buzdolabı magneti aldım keşke almasaydım ... Devamını Gör