Görüş Bildir
Haberler
Başörtülü Kadına Saldırı Davası: 'Cezai Ehliyeti Yok' Raporuna Rağmen Tahliye Çıkmadı

Başörtülü Kadına Saldırı Davası: 'Cezai Ehliyeti Yok' Raporuna Rağmen Tahliye Çıkmadı

İstanbul Beşiktaş’ta yolda yürüyen başörtülü öğretmene saldıran Berrak Karaoğlu'nun yargılaması başladı. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden gelen 'cezai ehliyeti yok' raporuna rağmen tahliye verilmedi. Adli Tıp Kurumu'ndan yeni rapor alınacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olay, 12 Kasım'da İstanbul Beşiktaş'ta meydana geldi. Berrak Karaoğlu yolda yürürken, karşıdan gelen başörtülü öğretmen Şüheda Nur Eriş'e aniden saldırdı. Tutuklanan Karaoğlu hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' ve 'basit yaralama' suçlarından 1 yıl 4 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

Davanın ilk duruşması bugün İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanık Berrak Karaoğlu, müşteki Şüheda Nur Eriş ile Aile Bakanlığı avukatı da hazır bulundu. Müştekiyi 28 avukat temsil etti.

Saldırı ânı çevredeki güvenlik kameralarına böyle yansıdı 📹

"Başörtülü olması tesadüf"

"Başörtülü olması tesadüf"

Sanık Berrak Karaoğlu yazılı savunma sunarak 'Olay günü resim sergisinden keyifli ve alkollü olarak çıkmıştım. Hatta bağıra bağıra gidiyordum. Olay anını hatırlamıyorum. Hiç kimsenin yaşayışına karşı şiddet göstermem mümkün değil. Mağdurun başörtülü olması tesadüftür. 'Basit yaralama' suçundan beraatime, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan ise davanın düşürülmesini talep ederim' dedi.

Müşteki Şüheda Nur Eriş ise olay günü evine gittiğini, sanığın kendisini eliyle işaret ettiğini belirterek 'Sonra geldi, beni darp etti. Kulaklığım olduğu için ne dediğini duyamadım. Ne yapıyorsun dediğimde bana 'Bir şey yapmıyorum' dedi. Arkamdan gelen beyefendi sanığa müdahale etti. O beyefendiyi de darp etti. Hatta 'Kadına şiddet var, üzerime yürüyorlar' diyerek olayı provoke etti. Bu yüzden beyefendi gitti. Görüntü itibariyle sokakta yürürken gerek imalar, gerekse sözlü tacizlere çok maruz kalıyorum. Ancak bu tarz ilk defa başıma geldi. Şikayetçiyim' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hastane raporu: "Cezai ehliyeti yok"

Hastane raporu: "Cezai ehliyeti yok"

Tutuklu olarak Bakırköy Kadın Cezaevi’nde bulunan Berrak Karaoğlu’nun olaydan sonra Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi’nde muayene edildiğine ilişkin rapor mahkemeye sunuldu. Hakim tarafından okunan raporda, sanığın 5 kez yatarak tedavi gördüğü, sosyal ve mesleki anlamda gerilediği, bipolar bozukluk ve şizoafektif bozukluk görüldüğünün saptandığını belirtildi. Sanığın 'cezai ehliyetinin olmadığı' kaydedildi.

Sanık avukatı raporu kabul etmedi

Sanık avukatı raporu kabul etmedi

Duruşmada, dinlenen görgü tanığı Bahri Biçer ise sanığın, hiçbir şey söylemeden başörtülü müştekiye saldırdığını, daha sonra da müdahale eden bir beyefendiye de saldırdığını belirtti.

Müşteki avukatı Mustafa Doğan İnal, 'Sanık savunmalarına bakıldığında, olay anında gayet siyasi, politik öngörüleri olan ve gayet bilinçli yapmıştır. Hastanenin raporunu kabul etmiyoruz, adli tıp kurumundan rapor alınmasını talep ediyoruz' dedi.

Sanık avukatı ise müvekkilinin, sanığa karşı hiçbir söz söylemediğini belirterek 'Bu eylem başı açık bir kişiye karşı gerçekleşmiş olsaydı aynı şekilde mi yargılama olacaktı. Halkı kin ve aşağılama suçunun oluşmadığını düşünüyoruz. Olayda basit yaralama vardır. Rapora sığınmıyoruz. Ancak müvekkilin cezai ehliyeti olmadığı açıktır. Müvekkilim hastalığı ilerlemiştir. Delilleri karartma durumu yoktur, tahliyesine karar verilmesini talep ederim' şeklinde konuştu.

Adli Tıp'tan yeni rapor alınacak

Adli Tıp'tan yeni rapor alınacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mahkeme, KADEM'in katılma talebini reddederken, Aile Bakanlığı'nın avukatının katılma talebini kabul etti. Sanığın tüm eski raporlarının Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden istenerek Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine de hükmeden mahkeme, tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, 31 Ocak'a bırakıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
137
117
62
13
13
10
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can TOMAKİN

Cezai ehliyeti yok diye herkesi kessin okay.. Ceren'i katleden şerefsizin de akıl sağlığı yerinde değildi o zaman o da çıksın. Başı açık bir kadına yapılsa... Devamını Gör

o akıl saglıgı yerinde degil raporu alamadı bir yerlerinden uydurma. yasaya göre olması gereken serbest kalmasıydı. brain bruh use it

iotaaquilarea

vay anasını saldırdığı başörtülü olmasa şu an serbest kalmıştı

Sheldon Cooper

Şu görüntüleri izleyip “ halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan ceza verecek hakim asıl kendisi bu suçu işliyordur. Geçerken kadına bir fiske vurmuş g... Devamını Gör

can

Çünkü türbanlı bacılarımız 1. sınıf vatandaştır.