Görüş Bildir
Haberler
Başbakan Partimizi Karıştırmaya Çalışıyor

Başbakan Partimizi Karıştırmaya Çalışıyor

Onedio Medya
02.08.2014 - 10:48 Son Güncelleme: 02.08.2014 - 12:11

Başbakan Partimizi Karıştırmaya Çalışıyor

Mustafa Destici, Erdoğan’ın eski il başkanını ‘BBP il başkanı’ diye tanıtması için “BBP, Erdoğan’ı destekliyor gibi bir algı oluşturmaya çalışılmıştır.” yorumunu yaptı. Genel Başkan Yardımcısı Karacan da, partilerine doğrudan operasyon yapıldığını söyledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Van mitinginde eski il başkanını ‘BBP il başkanı’ diye tanıtmasına BBP’den sert tepki geldi. BBP lideri Mustafa Destici, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın basit siyasi tekniklerle partisini karıştırmaya çalıştığını açıkladı . Erdoğan’ın platforma çıkardığı kişinin BBP il başkanı olmadığını belirten Destici, il başkanını 20 Mayıs’ta görevden aldığını bildirdi. Destici, “Milleti kandırmaya yönelik olarak BBP, Erdoğan’ı destekliyor gibi bir algı oluşturmaya çalışılmıştır. Bu yapılanları ahlaki ve doğru bulmuyorum.” dedi.

Samanyolu TV’ye konuk olan Mustafa Destici, iktidar partisinin kumpasına rağmen BBP’nin misyonuna ve çizgisine emin adımlarla devam edeceğini ifade etti.

17-25 Aralık’taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda görev alan emniyet mensuplarına yönelik hukuksuz uygulamalara da değinen Destici, iktidarın yargıyı kontrol altına aldığını vurguladı.

Destici, şöyle konuştu: “İktidar yargıyı kendi güdümüne almaya çalışıyor. Yapılan operasyonlar ne insanî ne de İslamî’dir. Hukukun dışına çıkan varsa, casusluk yapanlar varsa elbette cezalansın, zaten tutuklananlar da böyle söylüyor. Bu sadece bir algı ve psikolojik operasyon olarak yapılmasın. Bu tür şeyler kendi geleceğini garantiye alma adına, başka kesimleri sindirmek için yapılamaz. Yalan ve iftiralarla kendi kabahatlerini örtmeye çalışıyorlar. İleri demokrasi ülkelerinde böyle şeyler olmaz. Ben burada bir haksızlığın olduğunu düşünüyorum. Yargıçlar, birilerinin söylediklerini yerine getirmesinler. Hukukun gereğini yapsınlar, kimseyi süründürmeye kalkmasınlar. Öfkeyle nefretle bir hesap sorulmamalı. Suç işlenmişse somut olarak ortaya konulup, evrakta sahtecilik varsa, casusluk varsa gerekenin yapılması lazım.”

Partimize operasyon yapılıyor, Kumpas işini çok iyi biliyorlar’

Rotahaber’e konuşan BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan da, Erdoğan’ın, kendisine rakip gördüğü herkese aynı taktiği uyguladığını bildirdi. “Ben Van’daki sahneyi görünce çok güldüm, çok komik geldi. Bir cumhurbaşkanı adayının, bir Başbakan’ın böyle zavallıca bir oyun içine girmesi hakikaten komikti. Muhtemelen bütün partili arkadaşlarım da Başbakan’ın düştüğü bu durumdan dolayı acı acı gülüyorlardır.” diyen Karacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kumpas kurmaya çalışıyor. Bu kumpas işlerini çok iyi yapıyorlar. Kime nasıl kumpas kuracaklarını çok iyi biliyorlar. Kendi kontrolleri altındaki devlet mekanizmalarını bu kumpaslarda kullanmakta da hiçbir şekilde tereddüt etmiyorlar. Bizim almış olduğumuz Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleme kararı anlaşılıyor ki AK Parti’nin ve Başbakan’ın kimyasını bozmuştur. Bunlar normal davranışlar değildir. Bizim aldığımız bu kararı itibarsızlaştırmak, sanki parti içinde kafa karışıklığı varmış gibi bir intiba meydana getirmek adına bunlar yapılıyor. Kesinlikle kasıtlı yapılan davranışlardır. Hatta şöyle söyleyeyim. Başbakan BBP’yi doğrudan hedef alan bir operasyon yapmaktadır. Bunu geçmişte birkaç partiye yaptı. Başarılı da oldu. Demokrat Parti’ye yaptı, HAS Parti’ye yaptı, Saadet Partisi’ne yaptı... Ama Büyük Birlik Partisi’ni diğer partilerle karıştırmasın. Bizim partimizde böyle bir netice almasına imkan yoktur. AKP siyasetten silinir ama BBP her zaman Türkiye siyasetinde vardır ve var olacaktır.”

Kaynak: http://www.aktifhaber.com/destici-bas...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0