Görüş Bildir
Haberler
'Musul Operasyonuna Hava Unsurlarımız Katılacak'

'Musul Operasyonuna Hava Unsurlarımız Katılacak'

Deniz Gök
18.10.2016 - 20:30 Son Güncelleme: 19.10.2016 - 08:50

Milli Savunma Bakanı Işık, 'Musul operasyonuna hava unsurlarımızın katılması yönünde koalisyon güçleriyle anlaştık' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 'Musul operasyonuna hava unsurlarımızın katılması yönünde koalisyon güçleriyle mutabakata vardık. Türkiye olmadan, Musul'un geleceğine ilişkin karar almak mümkün değildir' dedi.

Musul operasyonunun henüz başlamadığı günlerde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Koalisyon güçleri içinde olmakta kararlıyız. Koalisyon güçleri Türkiye’yi istemiyorsa B planımız, C planımız devreye girer' ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Işık, koalisyonla mutabakata varıldığını Roma'daki temasların ardından açıkladı

Bakan Işık, koalisyonla mutabakata varıldığını Roma'daki temasların ardından açıkladı

Roma’daki İtalya Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın ev sahipliğini yaptığı Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları (SEDM) Toplantısı’na katılan Bakan Işık, buradaki temaslarının ardından, Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği’nde Türk gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Işık, Türkiye’nin Musul operasyonuna katılıp katılmayacağı sorusuna, 'Musul operasyonuna hava unsurlarımızın katılması yönünde koalisyon güçleriyle mutabakata vardık.' yanıtını verdi.

"Musul’daki gelişmelerde ve toplantılarda Türkiye’nin bulunması tabiidir"

"Musul’daki gelişmelerde ve toplantılarda Türkiye’nin bulunması tabiidir"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa’nın başkenti Paris’te ilerleyen günlerde yapılacak Musul toplantısına, Türkiye’nin davet edildiği ve bu konudaki değerlendirmeleri sorulan Bakan Fikri Işık, davet kararının isabetli olduğunu belirterek, 'Musul’daki gelişmelerde ve toplantılarda Türkiye’nin bulunması tabiidir. Türkiye olmadan Musul’un geleceğine ilişkin karar almak mümkün değil.' diye konuştu.

Perşembe günü düzenlenecek toplantıya Fransa'nın yanı sıra Irak başkanlık edecek. Toplantıya davet edilen ve dışişleri bakanları düzeyinde temsil edilecek ülkeler ise ABD, Türkiye, İngiltere ve Suudi Arabistan'dan oluşuyor.

Yıldırım'ın Musul operasyonuna katılım açıklamaları

Yıldırım'ın Musul operasyonuna katılım açıklamaları

Başbakan Binali Yıldırım, gün içinde AKP Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında Musul'un Operasyonu'na Türk jetlerinin de katıldığını belirtmişti.

Yıldırım ilerleyen saatlerde ise bu sözlerine 'İcap edince olacak zaten. Prensip olarak koalisyonun içinde olmasında mutabakat var' diyerek açıklama getirmişti.

Grup toplantısından sonra bir gazetecinin kendisine, 'Grup konuşmanızdaki ifadelerinizden şu an uçaklarımız operasyonun içindeymiş gibi anlaşıldı' demesi üzerine Yıldırım, 'İcap edince olacak zaten. Prensip olarak koalisyonun içinde olmasında mutabakat var' ifadesini kullanmıştı.

Yıldırım, 'Henüz yer almadı değil mi?' sorusu üzerine, 'Oradaki operasyonların detayını bilmiyorum tabii ama önemli olan koalisyonun içinde olmak' karşılığını vermişti.

AA ve BBC Türkçe

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
23
10
9
6
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmetcan Oral

Resmen ben saksı değilim diye ağlıyoruz ya la :S

kartacali

oy canım ya dışlamayın galaksi liderimizi, onuda adam yerine koyun...

Faruk Bayram

20 Ekim bizimkiler: Musul'u haberimiz yokken almışlar, kandırıldık...