Görüş Bildir
Haberler
Aziz Yıldırım: "Beni Kızdırmasınlar, Daha 10 Sene Bırakmam"

Aziz Yıldırım: "Beni Kızdırmasınlar, Daha 10 Sene Bırakmam"

Enver K.
18.04.2016 - 13:34 Son Güncelleme: 18.04.2016 - 14:30

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde bulunan 1907 Tribünü’nde basın toplantısı düzenledi. Aziz Yıldırım, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, kendisinin kulüpte başkan olduğu sürece Ersun Yanal ve Aykut Kocaman'ın sarı-lacivertli kulüpte teknik direktörlük yapamayacağını dile getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aziz Yıldırım açıklamaları:

“Uzun zamandır konuşmadığımız için haberler yapıldı ‘Niye konuşmuyorlar?’ diye ancak konuştuğumuz zaman da “Bu kadar çok konuşulmaz” deniyor. Türkiye’nin iki sorunu var. Biri terör sorunu diğeri paralel yapı sorunu… Bugün görüyoruz işte yine gözaltılar var. Ne zaman bitecek bilmiyoruz. Bu iki çok önemli konu varken, bizlerin spordaki başarısızlıkları konuşmaya hakkımız yok. İnsanlar ölüyor. Bunlar olmamışcasına, televizyonlarda insanlar, konuşuyorlar, viskilerini içmeye devam ediyorlar.”

"Beni kızdırmayın 10 yıl daha gitmem"

'Galatasaray Kulübü büyük bir camiadır'

Galatasaray'ın Beşiktaş'a kolaylık sağladığı yönündeki iddialar hakkında konuşan Yıldırım, 'Türkiye'nin 2 sorunu var. Bir tanesi terör sorunu, bir tanesi de paralel yapı sorunu. Türkiye bugün kötü günlerden geçiyor. Bu iki çok önemli konu varken, bizlerin spor yaparken, konuşmak, yorum yapmak gibi bir hakkımız olmamalı. Her gün şehitler veriliyor. Bunlar olmuyor gibi gece televizyonları açıyoruz, yorumcular konuşuyor. İçiyorlar viskileri konuşuyorlar. Bazı insanlara aptalca gelen kelimelerle kendilerini ifade ediyorlar, sonra ceplerine para doldurup gidip evlerine yatıyorlar.Galatasaray'ın futbolcusu Beşiktaşlı futbolcuya telefon etmiş, bunun için ne diyorsunuz? Galatasaray Kulübü büyük camiadır, onlar da o zaman konuşurlar. Ama 5 hafta var, Beşiktaş'a kolaylık sağlayacaklar. Böyle bir şey olamaz. Osmanlıspor sahamızda geldi çok da iyi oynadı. Beşiktaş'a karşı da çıkar oynarlar. Maçlar bitti mi? Hayır, 5 maç var. 5 maçın sonunda Fenerbahçe şampiyon olursa, dün yönetim istifa diyenler, oyuncuları yuhlayanlar ne diyecekler?' dedi.

Ersun Yanal açıklaması;

Ersun Yanal açıklaması;
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ersun Yanal, Şansal Büyüka ve Tümer Metin

Sarı-lacivertli taraftarların Ersun Yanal'a istemesi hakkında da konuşan Yıldırım, 'Ersun Yanal diye bağırıyorlar. Bir televizyon programı; Lig TV. Sanki pazarlama yeri. Şansal Büyüka eski dostum, severim de ama yanlış yapıyor. Lig TV kulüplere ortaktır.Ama Lig TV'de antrenör yayın yapıyor, antrenör 3-5 ay sonra bir kulübe pazarlanıyor. Tümer Metin, bizde oyuncuydu. Hasan Ali Antep'te kırmızı kart görüyor. Açıklama yapıyor kendisine göre. Yorumcu oluyorsanız eğitim alacaksınız. Her topa vuran eğitimci olamaz, antrenör olamaz. Bence, sence yok. Kurallar var. Kuralları uygulamazsanız kaos çıkar.' ifadelerini kullandı. 

'Ersun Yanal istifa etmedi, Ersun Yanal'ı ben gönderdim'

Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'den istifa etmediğini, Yanal'ı kendisinin gönderdiğini ifade eden Yıldırım, 'Ersun Yanal'ı antrenör yaptık. Ben getirdim, konuştum. Diyor ki, 'Fenerbahçe'den ben ayrıldım'. Ya biz seni gönderdik. Oraya bilgisayarlarla yazarak çizerek olmuyor. Fenerbhaçe'yi şampiyon yaptığımız zaman tek başına yapmadı. Tribünler bağırıyordyu o dönem 'Aykut Kocaman' diye. Trabzon'a gitti, Fenerbahçe şike yaptı mı yapmadı mı diye, tek kelime konuşamadı. Şimdi ilk devre bitiyor. Şu anda 64 puanımız var. Onun zamanında Fenerbahçe sezonu 75 puanla kapattı. Beşiktaş ve Galatasaray'ın puanları 54'lerde... İkisi de çok kötü bir sezon geçirdi ve bizden geride kaldılar. Ama ilk devre biterken Karabük'e gidiyoruz. 2-1 yeniliyoruz. Basının tenkitleriyle geliyoruz. Ersun Yanal'ı tenkit eden yazılar yazıyorlardı.' dedi.

Ersun Yanal için taraftar organize ediliyor

Sarı-lacivertli taraftarların bir kısmını organize edilerek Ersun Yanal tezahüratı yaptırdıklarını iddia eden Yıldırım, 'Halis Özkahya! Fenerbahçe-Beşiktaş maçı bir de Sivas-Beşiktaş maçı. Şampiyonluğu etkiliyor. Terörle ilgili devletin alacağı her türlü kararda biz üzerimize düşeni yerine getiririz. Paralel yapı için de aynı şeyi söylüyorum. Hepimizin el birliği ile bunlarla mücadele etmesi lazım. Dün bağırıyorlar, Ersun Yanal diye. Bu organize edildi ama sonunda gördük. GFB grubu arıyor, UNIFEB arıyor, biz bağırmadık diyor. Kim bağırdı peki? İçeriye el uzatanlar var, bilet verip, organize edenler var.' şeklinde konuştu.

'Bilet veriyorlar, Otobüs kaldırıyorlar Ersun Yanal için'

Fenerbahçe kamuoyunda Ersun Yanal'a destek veren isimlerin geçmişteki yorumlarını da dile getiren Yıldırım, 'Ersun Yanal'ı fazla tribünlerin içine mikrop gibi sokup şey yapmayın, beni de daha fazla bu konuda konuşturmayın. Ersun Yanal neden ayrıldı herker biliyor. Ahlaklı olan insanlar bu kulüpte çalışabilir, ahlaksız olanlar çalışamaz. Fenerbahçeliyim diyorsa Trabzon'a gitmeyecekti, Galatasaray ile flört etmeyecekti. Ama benden sonra dahi Ersun Yanal ile görüşmeler olursa, elimden geldiğince engel olacağım. Bir tezgah oynanıyor. Aziz Yıldırım'ı yıkamazsınız. Bilet veriyorlar, otobüs kaldırıyorlar. Galatasaray maçından sonra Samandıra'ya bir Mercedes gidiyor, ''Ersun Yanal lehine bağırın'' diyor. Tespit edeceğiz.'

Yıldırım'ın verdiği örnekler:

O zaman yazarlar neler demiş?

Serdar Ali Çeliker: Az tatil yap, az çalış

Gürcan Bilgiç: Varlık içinde yokluk

Deniz Gökçe: Fenerbahçe'den lagaluga futbolu

Ali Ece: Yanal'ı yanal taktiği ile yenmek

Ziya Şengül: Korkarım lig şampiyonluğu Kaf Dağı'nın ardında

“Tümer Metin sen futbol oynamadın mı?”

'Tümer Metin sen futbol oynamadın mı? Bilmiyor musun? Durmadan sporcuları karalıyorsunuz. Ayıp ya... Siz olaylara bir tarafından bakıyorsunuz, iki tarafında bakın. Türkiye'de en ayıp şey, statlarda milli maç oynayamıyoruz. Bunu kim bu hale getirdi. Medya... Konyaspor seneye biraz kötü gitsin, küfür hemen başlar. Çünkü spor kültürümüz yok. Yorumcu beni ona, onu bana kırdırmak için yorumlar yapıyor.' dedi.

“Yükselişe geçtiğimiz dönem otobüs kurşunlandı”

“Yükselişe geçtiğimiz dönem otobüs kurşunlandı”

“Fenerbahçe futbolcusuna, yönetimine bağıramazlar. Buna hakları yok. Amatör tüm branşlarda Final Four’a çıktık. Efendim ‘Fenerbahçe şampiyon olacak’ demişim. Olamasa çok mu önemli? Beşiktaş kaç senedir olamıyordu. Galatasaray 14 sene olamadı. Geçen sene gittik, Rize dönüşünde yükselişe geçtiğimiz dönemde otobüs kurşunlandı. 1 senedir ortaya çıkarıldı mı bu olay. Takımdan ayrılanlar hala o anları hatırlıyor. “Bomba patlayacak” denildi, insanlar sokağa çıkmadı. Galatasaray maçında da önce, 2 saat kala, “Maçı seyircisiz oynayacağız” dediler. “Yanlış yaparsınız, teröre teslim olursunuz. Erteleyin maçı” dedik. Belki sportif açıdan biz avantajlı konuma geçecektik ama Türkiye bu ertelenme sayesinde teröre teslim olmamış oldu. Avrupalılar için, bunları yaşamamışlar için kolay şeyler değil.”

'F.Bahçe ve G.Saray'da bazı oyuncular terörden etkileniyor'

Ülkedeki terör korkusunun futbolu da etkilediğini vurgulayan Yıldırım, 'Bu sene yine Galatasaray maçında. Maça 2 saat kala maçı seyircisiz oynayacağız dediler. Yanlış yaparsınız dedim. Hayır dedik, erteleyin dedik. Seyircisiz oynansa belki sportif anlamda avantaj sağlamış olacaktık ama tehir edildiğinde Türkiye kendini terör belasına teslim etmemiş olacaktı. Fenerbahçe'de de Galatasaray'da da bazı oyuncuların bu korku nedeniyle kendilerini tam veremediklerini hissediyorum. Ama bizim televizyoncular, akşam oturuyorlar; vur abalıya...' şeklinde konuştu.

“Bunlar Paralelcilerin en yakın arkadaşları”

“Benim de dostum olan ey Ethem Sancak, sen Fethullah’a karşı mısın değil misin? Paralele karşı mısın değil misin? Bu adamlar televizyonda ahkam kesiyor. Nasıl çalışır bu adamlar bu televizyonlarda? Bunlar paralelcilerin en yakın arkadaşları… Bunlar 3 Temmuz’da talimat alıp haber yapanlar…”

“Ahmet Çakar yapma bunları”

“Ahmet Çakar yapma bunları”

“Söylüyorum, Konya seneye böyle iyi gitmesin, orada da küfür başlar. Yorumcular bunları anlatsın… Ya Ahmet Çakar senin yorumların var. Ağzım gitmiyor söylemeye ama yapma bunları… İyi hakemlik yapmışsın sen örnek olsun… Rasim Ozan, Ümit Özat’ın Pereira’nın elini sıkmamasını ben söylemişim. Bu kadar gerizekalı, bak gerizekalı diyorum, böyle ahlaksızlık olmaz. Çekiyorlar viskiyi program yapıyorlar. Paralelden kaldı bunlar… Yarın başka bir şey olsun oraya dönerler.”

Ahmet Çakar, Aziz Yıldırım'a Twitter'dan cevap verdi;

https://twitter.com/ahmetcakar1/status/722012270914637825

İçeriğin Devamı Aşağıda

“2006'da yolumuz kesildi”

“Van Persie’yi, Nani’yi, Diego’yu siz Türkiye’de gördünüz mü? Oynayamayabilirler. Gomez ne yaptı Fiorentina’da? Kurtulmak için çok uğraştılar… Bir de Fenerbahçe’ye başkan olmak isteyenler var… 10 senedir istiyor. Yahu sen Fenerbahçe’ye başkan olamazsın.  F.Bahçe’ye başkan olacak kişiler kongreye 2 söz verecek. 1- Üniversitenin tamamlanması, 2- Gebze’deki tesislerin tamamlanması. 2006’da yolumuz kesildi. Paralel yapının taa 2004’lerde Aziz Yıldırım’la uğraştığının belgeleri de var. 2010’da Bursa’yla çekiştik, yine son maçta kaybettik. İsteseydik şampiyon olurduk. Diyarbakır’ın o günkü şartlarda küme düşmemesi, ligi tamamlaması gerekiyordu. Biz de bir şey demedik. 2012’de ben hapisteyken ışıkları açtırdılar, neler yaptılar. Şimdi utanmadan nerelerde çalışıyorlar. Türkiye Futbol Federasyonu’nun Kulüpler Birliği ile bir araya gelip yayın hakları için ihale yapması lazım. ‘Kulüpler borçlanmasın’ deniyor. Zaaten yüzde 10’dan fazla borçlanamaz.

Bir başkan da çıkıyor diyor ki 15 senedir başkan adayı... Yahu başkan olamazsın bu kulübe!

“Caner Erkin konusunda, Pereira'nın görüşünü bekliyoruz”

“Caner Erkin konusunda, Pereira'nın görüşünü bekliyoruz”

'Bugün yönetim toplantısı var. Hocanın düşüncesini tam söylesin diye sordum. O da (Pereira) bir iki gün düşüneyim demiş. Basket takımının kötü günleri de oldu ama o salonda bu karşıdakiler yok. UNIFB'den kimse yok, GFB'den de kaçak geliyorlar. Mesele bu... Takım iyi oynar, kötü oynar. Aziz Yıldırım istifa dersin ama daha maç başlamadan başlıyorsun. Van Persi'ye Nani'ye ''yuh''. Biz onlar gelsin diye ne kadar uğraştık biliyor musun? Sen evinde uyuyordun.' dedi.

“Ülker'e binlerce kez teşekkür ediyorum”

“Ülker'e binlerce kez teşekkür ediyorum”
İçeriğin Devamı Aşağıda

“Basketbolda bu sene tamamen kulüp finanse etti takımı… Ülker’e binlerce kez yaptıkları için teşekkür ediyorum. Murat Ülker iyi bir Fenerbahçelidir. İyi bir iş adamıdır. Aynı zamanda diğer kulüplere de sponsor olmuştur. Hiçbir zaman da “Sadece Fenerbahçe’ye sonsor ol” demedik.  Basket maçlarında, futbol maçlarındakiler yok. 40 kişi Gfb’den geliyor kaçak, 50 kişi Unifeb’den geliyor. Ama futbolda, maç başlamadan yuhalamaya başlıyorlar. Nani’ye Van Persie’ye “yuh” diyorlar. Kolay zannediyorlar. Biz onları getirmek için ne kadar uğraştık biliyor musun, sen evinde uyuyordun? Burada bana kızan yok mu, benim kızdığım yok mu? Bir olay olur sevdiğimden çok kızdığıma sarılırım… İnsanız hepimiz. Bir şey olmuş gitmiş sarılmış işte. Kulüpler Birliği’nde çok iyi işler yaptım, bütün takımların haklarını savundum. Hapse girdik, kimse ziyarete gelmedi. Ben davetli miydim? Değildim. Benim pozisyonumda bir insan gidebilir mi?”

Volkan Demirel konusu;

Volkan Demirel konusu;

Volkan Demirel konusunda fazla konuşmak istemiyorum. Yok ben talimat veriyormuşum. Bunlar yanlış şeyler, kimse bunları yapmaz. Bırakın artık bunları… Volkan Demirel değerli, karakterli, iyi Fenerbahçelidir. Stattan ayrılırken Fatih Terim arabasını vermiş göndermiş Volkan’ı. Çocuğun ne suçu var. Sen iyi kaleci değilsin, ihtiyacımız yok deyin. Bitsin gitsin… Kan davası gütmenin anlamı yok. Oradan yazı yazdırıyorlar. Erkek gibi yaz, “Özür dile” diye. Neyse boşver.”

“İsteyen istediği yere gider”

“İsteyen istediği yere gider”

“İsteyen istediği yere gider. Bu fiyat yükseltmelerin artık bitmesi lazım. Bizden sonra gelen yönetimler bunun acısını çeker. Ben çekmem. Avrupa’dan men ediliriz. Daha iyi şartlar varsa bırakın gitsinler… Bugün Caner, Gökhan 1.750, maç başlarıyla beraber 2’nin üzerinde alıyorlar. Avrupa’da alamazlar. Geçmişte bize gelmediler mi? Tümer Metin Beşiktaş’ın kaptanı değil miydi? 2011 Süper Kupası’yla ilgili konuşmak istemiyorum. Mahkemeler bitmeden konuşamam. Terraneo’yı gönderdim. Bir personeldi, gönderdim. Bak tekrar söylüyorum. Rize dönüşü kurşunlanma olmasaydı biz şampiyon olurduk. (Muhabire) Seni Diyarbakır’a yollayayım bakayım ne hale geliyorsun! Ardından Mehmet Topal’ın arabasına kurşun! Siz sadece sahaya çıkan futbolcuyu görüyorsunuz. ”

İçeriğin Devamı Aşağıda

"İsmail Kartal'a haksızlık yapmadım"

"İsmail Kartal'a haksızlık yapmadım"

“İsmail Kartal’a haksızlık yaptığımı düşünmüyorum. Ona “gel seni Avrupa’ya göndereyim” dedim. ‘Dinlenmek istiyorum’ dedi. Aziz Yıldırım olmasaydı, İsmail Kartal Fenerbahçe’ye teknik direktör olabilir miydi?”

Açık Mert Korkusuz

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım açıklamalarında haklı mı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
62
59
23
7
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Yazık memlekette diktatörler almış başını gidiyor, kimse de gık diyemiyor..

Pasif Kullanıcı

Rasime iyi çakmış