Görüş Bildir
Haberler
Atatürk'ün Günlüklerinden Geliyoruz: Büyük Önder Geçmişte Bu Hafta Ne Yapmıştı?

Atatürk'ün Günlüklerinden Geliyoruz: Büyük Önder Geçmişte Bu Hafta Ne Yapmıştı?

Şöyle demişti bize: 'Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.' İşte biz de onu daha iyi anlayabilmek adına kaynakçalı günlüklerinden yola çıkarak Atatürk'ümüzün günbegün neler yaptığına bakalım dedik.

Kaynak: Atatürk Araştırma Merkezi

Kronolojik Fotoğraflar: İşte Atatürk , Mustafa Kemalim

İçeriğin Devamı Aşağıda

6 Aralık 1916

6 Aralık 1916

Tümgeneral Mustafa Kemal bugün Arıburnu Muharebeleri'nin raporunu yazmaya devam eder. Ayrıca George L. Fonsgrive'in yazdığı, Ahmet Naim tarafından çevrilen 'Felsefeye Giriş' adlı eseri okumaya başlar.

7 Aralık 1919

7 Aralık 1919

Tümgeneral Mustafa Kemal, Sivas'ta Fransa'nın Suriye temsilcisi Picot'u kabul eder. Picot, üstü kapalı bir şekilde Atatürktehdit ederek ondan Türk ordusunun Kilikya (Adana ve Mersin tarafı) üzerine yürüyüşünün durdurmasını ister. Atatürk ise milletin ordusunun kurtuluş uğrunda sonuna kadar kanını dökeceğini ifade eder.

8 Aralık 1921

8 Aralık 1921

Başkomutan Mustafa Kemal, Dışişleri Bakanı Yusuf Kemal Bey ile Ankara'dan Batı Cephesi'ne hareket eder.

9 Aralık 1911

9 Aralık 1911

Binbaşı Mustafa Kemal yeni geldiği Bingazi'de yerel halkı örgütleyerek İtalyan kuvvetlerine karşı direnişe hazırlanır.

10 Aralık 1936

10 Aralık 1936

Cumhurbaşkanı Atatürk, hayatını adadığı Hatay sorunu ile ilgili olarak Fransız Büyükelçisi Henri Posot ile Ankara Palas'ta görüşür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11 Aralık 1924

11 Aralık 1924

Cumhurbaşkanı Atatürk, Times gazetesine siyasi partiler ile ilgili şunları söyler: 'Milli egemenlik esasına dayanan ve bilhassa cumhuriyet idaresine sahip bulunan memleketlerde siyasi partilerin mevcudiyeti doğaldır. Türkiye Cumhuriyeti'nde de birbirini denetleyen partilerin doğacağına şüphe yoktur.'

12 Aralık 1922

12 Aralık 1922

İsmet Paşa, bir gün önce Lozan'dan bir telgraf çeker ve Ankara'ya, karşı tarafın sunduğu teklifleri belirtir. Gazi Mustafa Kemal'in telgrafa cevabı şöyledir: 'Nerede durmak lazım geleceğini parlak zekanız ve kuvvetli muhakemeniz kestirebilir!'

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
19
4
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın