Görüş Bildir
Haberler
Atalay’a “B ve C Planlarınız Nedir, Ne Zaman Açıklayacaksınız?” Sorusu

Atalay’a “B ve C Planlarınız Nedir, Ne Zaman Açıklayacaksınız?” Sorusu

07.06.2014 - 12:37 Son Güncelleme: 07.06.2014 - 12:39

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın, Güneydoğu’da yaşanan yol kesme olayları ve hükümetin yürüttüğü açılım politikası arasında ilişki olup olmadığını açıklamasını istedi.

Bölgede yaşananlar Cumhurbaşkanlığı seçimi için mi?

ANKARA

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın, Güneydoğu’da yaşanan yol kesme olayları ve hükümetin yürüttüğü açılım politikası arasında ilişki olup olmadığını açıklamasını istedi. Oran, Atalay’a, “Açılım süreci kapsamında terör örgütü başı ile siz dahil herhangi bir siyasetçi görüşmüş müdür? Hükümetinizin Şırnak Valisi’nin takdir ifadelerini desteklemekte midir? Terör örgütü ile yaşanan bu durum ve ortaya çıkan tablonun, 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgisi var mıdır? Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya çıkan bu tablo karşısında sözünü ettiği B ve C planları nedir, ne zaman uygulamaya konulacaktır?” diye sordu.

CHP’li Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Atalay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu. Önergede, “Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde terör örgütüyle bağlantılı gruplar yol kesmiş, çıkan olaylarda 4 Haziran 2014 tarihinde 4 askerimiz, 5 Haziran’da ise 1 askerimiz yaralanmıştır” diyen Umut Oran’ın yanıt beklediği sorular şöyle:

Müdahale etmeyin talimatı sizden mi?

  • Güvenlik güçlerimize yönelik bu saldırılar hükümetinizin yürütmekte olduğu “açılım” politikası çerçevesinde hoşgörü ile mi karşılanmaktadır? 13 gündür bölgede yol kesen gruplara karşı kamu düzenini sağlayacak bir müdahalede bulunulması engellenmekte midir? Bingöl – Diyarbakır devlet karayolunu bile kapatan bu gruplara ilgili güvenlik birimlerinin müdahale etmemesi yönünde herhangi bir talimat bulunmakta mıdır, varsa bu talimatı siz mi verdiniz?

  • Twitterda bulunan YDG-H isimli ve terör örgütü bağlantılı bir hesaba göre Türkiye’nin bazı şehirlerinde militan gruplar yol kesmekte, kimlik sormakta hatta bazı vatandaşlarımızın kimliklerine el koymaktadır. Bu bölgelerde devlet varlığı bu örgüte mi bırakılmıştır? Bu örgüte yönelik herhangi bir müdahalede bulunulmamasının gerekçesi nedir?

Öcalan’la görüştünüz mü?

  • Açılım süreci kapsamında terör örgütü başı ile siz dahil herhangi bir siyasetçi görüşmüş müdür? Görüşme kapsamında PKK mensuplarına hiçbir müdahalede bulunulmaması, eylemlerine seyirci kalınması yönünde veya devlet güçlerinin ataletine neden olacak herhangi bir söz kendilerine verilmiş midir?

Vali’nin takdirini destekliyor musunuz?

  • Terör örgüt başını takdir ettiğini söyleyen Şırnak Valisi Hasan İpek hakkında hangi adli veya idari soruşturma başlatılmıştır? Hükümetiniz valinin “takdir” ifadelerini desteklemekte midir? Bu ifadeler hükümetiniz politikaları ile uyumlu mudur?

Cumhurbaşkanlığı seçimi için mi?

  • Terör örgütü ile yaşanan bu durum ve ortaya çıkan tablonun, 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgisi var mıdır? Cumhurbaşkanlığı seçiminde belli bir kesimin oyunu almak amacıyla hükümetinizin bunlara göz yumduğu şeklinde kamuoyunda oluşan algınını gerçeklik payı nedir?

Erdoğan’ın B ve C Planları nedir, kaç bakan bunu biliyor?

  • Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya çıkan bu tablo karşısında sözünü ettiği B ve C planları nedir, ne zaman uygulamaya konulacaktır? Bakanlar Kurulu üyeleri bu planları bilmekte midir, yoksa sadece sizin de içinde yer aldığınız üç bakan mı bilmektedir?
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0