Görüş Bildir
Haberler
Apple = 700 Milyar Dolar!

Apple = 700 Milyar Dolar!

Bay0y
28.11.2014 - 07:49 Son Güncelleme: 28.11.2014 - 10:29

iPhone’un üreticisi 701,7 milyar dolarlık piyasa değeri ile rekor kırdı! Apple, kaç devletin GSYİH’dan daha büyük? Rakipleri ne durumda? İşte yanıtlar...

Apple’ın geçtiğimiz yıllarda açıklanan piyasa değeri büyük ses getirmişti. Yarım trilyon dolar olarak belirtilen değer, dünyanın en tanınmış teknoloji şirketlerinin (MotorolaNokia, vb) 7 milyar dolar gibi rakamlara el değiştirdiği düşünüldüğünde inanılmazdı.

Apple’ın açıklanan yeni piyasa değeri ise işleri çok daha düşündürücü bir hale getirdi. 701,7 milyar dolar olarak açıklanan Apple'ın finansal değerifarklı değerlendirmeleri de gerekli kılıyordu.

Donanım ve yazılım üreticisi Apple, dünya üzerindeki 161 ülkenin GSYİH’sından daha yüksek değere sahip. GSYİH, bir ülkenin ekonomik büyüklüğünün önemli göstergelerinden biri ve Türkiye’nin GSYİH’sı 2013 verilerine göre 820,2 milyar dolar. Yani Apple, bir ülke olsaydı dünyanın en güçlü ekonomisine sahip 19. ülkesi olurdu. Türkiye’nin sadece bir sıra altında.

Endonezya, İsveçİsviçreSuudi Arabistan, Tayvan, Norveç, Arjantin, Danimarka, Yunanistan, Finlandiya, Portekiz gibi ülkeleri ise geride bırakırdı. Apple, şirketin CEO'su Tim Cook’un konuya ilişkin açıklamalarına göre ‘yapılan her şeyi satıyor’ ve ‘2014 Rekorlar Kitabı’na da girmesi gerekli. 

Apple'ın 701.7 milyar dolarlık piyasa değerinin sansasyonel olduğu aşikar. Açıkçası iPhone satışlarından tutun da App Store gelirlerine kadar hemen her kolda büyük bir başarıyla ilerlendiğinin de göstergesi.

Apple’ın teknoloji alanındaki takipçileri ise 392 milyar dolar ile Microsoftve 368 milyar dolar ile Google. Analistlere göre Apple’ın önümüzdeki yıl 1 trilyon dolara ulaşma olasılığı bir hayli yüksek. Buna karşın enflasyon oranları ve piyasa kapitalizasyonu dikkate alındığında Apple, tarihin en değerli şirketi değil.

En değerlisi Microsoft 

CNBC’ye göre 1999 yılındaki piyasa değeri 613 milyar dolar olan Microsoft, eğer günümüzde bu değere sahip olsaydı söz konusu rakam 875 milyar dolar olurdu.

Kaynak: http://shiftdelete.net/apple-700-mily...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın