Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hangi İllerde Okullar Tatil?

Bugün Hangi İllerde Okullar Tatil?

adem kara
08.01.2015 - 15:39 Son Güncelleme: 09.01.2015 - 02:16
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara, Kocaeli, Denizli, Kars, Van, Muş, Elazığ, Bursa, Yozgat, Diyarbakır ve Siirt'te olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar bugün 9 Ocak Cuma günü de tatil edildi. 

Ayrıca kamuda çalışan engelli ve hamileler idari izinli sayıldı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı illerde okullar bugün de tatil edildi. 

İşte okulların tatil edildiği o iller;

KOCAELİ

Kocaeli'nde kuvvetli buzlanma ve don nedeniyle il genelinde eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi.

Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde bugün gecesaatlerinde kuvvetli buzlanma ve don beklendiği, buzlanmanın bugün de devam edeceği, hava sıcaklığının sıfırın altında 8 derece tahmin edildiği kaydedildi.

Elverişsiz hava şartlarının mağduriyete yol açmaması amacıyla rehabilitasyon merkezleri dahil, Kocaeli genelindeki anaokulları ile ilkokul ve orta öğretimde eğitime 9 Ocak Cuma ara verildiğinin vurgulandığı açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

İl genelinde yerleşim yerlerinde karla mücadelenin sürdürüldüğünün ifade edildiği açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tatil olan günlerdeki dersler için telafi eğitimi programı uygulanacağı bildirildi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle Kocaeli'nde 6 Ocak Salı'dan itibaren eğitime ara verilmişti.

DENİZLİ

Denizli'de kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle üç gündür eğitime verilen ara bir gün daha uzatıldı.

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının devam etmesinden dolayı mağduriyete meydan verilmemesi amacıyla 9 Ocak Cuma Sarayköy ve Beyağaç ilçelerindeki okullar hariç, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime ara verilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.

Açıklamada ayrıca, söz konusu uygulamanın geçerli olduğu yerleşimlerde aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KARS

Kars'ta elverişsiz hava koşulları dolayısıyla eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, kent merkezinde etkili olan tipi ve buzlanmadan dolayı 9 Ocak Cuma ilk ve orta dereceli okulları tatil ettiklerini söyledi.

Kentte kamu, kurum ve kuruluşlardaki engelli, hamile, bebek emziren kadın ve kronik rahatsızlığı bulunan personel de aynı gün idari izinli sayılacak.

Arpaçay, Digor, Selim, Sarıkamış ve Suzuz ilçelerinde eğitime 9 Ocak Cuma ara verildiği daha önce duyurulmuştu.

VAN

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Van'ın merkez İpekyolu, Tuşba ve Edremit ile Başkale, Erciş, Özalp ve Saray ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi.

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle merkez İpekyolu, Tuşba ve Edremit ile Başkale, Erciş, Saray ve Özalp ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların 9 Ocak Cuma tatil edildiği bildirildi.

Aynı gün kamuda çalışan, hamile ve engellilerin idari izinli sayılacağı belirtildi.

MUŞ

Muş'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle Malazgirt ilçesi hariç il genelinde eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle Malazgirt ilçesi hariç tüm ilçe ve il merkezinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 9 Ocak Cuma ara verildiği bildirildi.

ELAZIĞ

Elazığ'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime verilen ara uzatıldı.

Elazığ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden alınan son hava tahmin raporu çerçevesinde, hava sıcaklığındaki aşırı düşüş ve buzlanmanın neden olabileceği riskler dikkate alınarak il genelinde eğitim öğretime 9 Ocak Cuma günü de ara verildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personel de bugün idari izinli sayılacak.

BURSA

Bursa'nın bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildi.

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada Keles, Harmancık, Orhangazi, İznik, Yenişehir ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar, Büyükorhan ilçesine bağlı köylerdeki okullar ile Gürsu TOKİ okullarının yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 9 Ocak Cuma günü de tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca Gemlik, Büyükorhan, inegöl, Mustafakemalpaşa, Osmangazi, Gürsu, Nilüfer, Kestel ilçelerinde taşımalı sistemle eğitim yapılan okulların da tatil edildiği, personelin idari izinli sayıldığı belirtildi.

YOZGAT

Yozgat il merkezinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime verilen aranın bir gün daha uzatıldığı bildirildi.

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezindeki anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim öğretime 9 Ocak Cuma ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Çayıralan ilçesinde ise taşımalı eğitimin yapılmayacağı ifade edildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır ve Siirt'te yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle 9 Ocak Cuma merkez ve ilçelerde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim öğretime ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, ayrıca bugün engelliler ve hamilelerin de bir gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi.

Dicle Üniversitesinden yapılan açıklamada da kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bugün ara verildiği kaydedildi.

SİİRT

Siirt'te yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 9 Ocak Cuma tatil edildi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
1
0
0