Görüş Bildir
Haberler
'Anayasa Mahkemesi Üyeleri Tehdit Ediliyor'

'Anayasa Mahkemesi Üyeleri Tehdit Ediliyor'

Onedio Medya
06.12.2014 - 22:00 Son Güncelleme: 06.12.2014 - 22:35
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, seçim barajı konusunda Anayasa Mahkemesi üyelerinin tehdit edildiğini söyledi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AK Parti iktidarının, yüzde 10 seçim barajı konusunda Anayasa Mahkemesi'ne yönelik birtakım girişimleri olduğunu belirterek, 'Anayasa Mahkemesi'nin üyelerinin belki direkt değil, dolaylı yollardan ailelerine tehditler olduğunu duyuyoruz. Bu çok tehlikelidir. Sakın ha sakın, iktidar buralara müdahale etmeye kalkışmasın. Eğer müdahale etmeye kalkışırsa iktidarı biz bile kurtaramayız. Bu kadar açık söylüyorum.' dedi. Tekin, Anayasa Mahkemesi'nin 2010'da yüzde 58'lik oyla millet iradesine sahip olduğunu savundu. Türkiye'nin dünya yolsuzluk sıralamasında 11 puan birden düştüğünü söyleyen Tekin, 'Hani itibar diyorlar ya, itibarımız hırsızlıkta yükselmiş çok şükür.' dedi.

Genel Sekreter Tekin, yaptığı açıklamada AK Parti hükümetinin son günlerde yüzde 10 seçim barajı üzerinden Anayasa Mahkemesi'ne yüklendiğini hatırlatarak, 'Şimdi en kolay iş tabii bu. İktidarın, özellikle son 10 yıldır kendine göre uydurmuş olduğu argümanlar var. Geçen dönem Ergenekon'du, paralel yapıydı, oydu buydu diyerek böyle toplumun kafasını sürekli karıştıran ve kamuoyunu başka yerlere yönlendiren bir süreci yaşıyoruz. Şu anda Anayasa Mahkemesi dediğimiz, dünyanın bütün ülkeleri için demokrasinin vazgeçilmez en temel unsuru olan bir kurumdur. Anayasa Mahkemesi, hani millet iradesi deniyor ya, Anayasa Mahkemesi millet iradesiyle oluştu, hem de millet iradesinin yüzde 58 oyunu aldı. Unutmamalıyız. 2010 yılında referanduma götürülmedi mi? Bu referandum neydi? Önümüzde işte Anayasa Mahkemesi, HSYK gibi kurumlar. Kim getirdi bunu? AKP getirdi. Gerekçeleri neydi? Vesayet sistemini ortadan kaldırmak. Şimdi bizim bütün dünya için geçerli olan hukukta, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru. Bireysel başvuru hakkını kullanan bir vatandaş, yargı kararı Anayasa'nın gereği olarak karar verecek. Şimdi bu kararın çıkmaması için her türlü kirliliği kullanıyorlar. Baskı oluşturmaya çalışıyorlar. Neden müdahale ediyorsunuz? Bundan rahatsızsanız, yapılması gereken tek şey yüzde 10 barajını Parlamento'ya getirirsiniz. CHP'nin kanun teklifi var. CHP'nin kanun teklifini yok sayarsınız, kendiniz getirirsiniz bu kanun teklifini. Tüm dünyada olduğu gibi makul bir ölçüde, yüzde 5, yüzde 3 neyse, bu vesileyle bu tartışmayı da ortadan kaldırmış oluruz. 'Hayır bunu yapmayacağız. İşte o darbeciydi, yok millet iradesine.'; millet iradesine darbe nedir biliyor musunuz? Milletin parasını çalmak demektir. Millet iradesine darbe, milleti yoksullaştırmak demektir. Millet iradesine gasp diyorsanız, bunun adı AKP'nin ta kendisidir.' diye konuştu.

17-25 Aralık'ı yolsuzluklar haftası olarak ilan ettiklerini söyleyen Gürsel Tekin, bununla ilgili hazırlanan afişleri bilbordlara asmak istediklerini söyledi. Bilbord şirketlerine teklif verdiklerini aktaran Tekin, 'Teklif verdik, bekliyoruz. İnşallah olumlu cevap vereceklerdir. Şirketlerin bir kısmı da AKP'nin kendi şirketleri olduğu için oradan nasıl bir onay çıkıp çıkmayacağını tam bilmiyoruz ama bundan sonra bizim ülkemizin tarihinde 17 Aralık, 25 Aralık hep var olacak. Bunun var olma gerekçesi, bir daha siyasetçi kirli işlere bulaşmasın diye söylüyoruz.' dedi.

'YOLSUZLUK LİSTESİNDE 10 SIRA BİRDEN DÜŞTÜK'

Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün 2014 raporunda, geçen yıla göre en sert düşüşü yaşayan ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Tekin, 'Dünyada açıklanan en son rapor, tam bir kara mizah. Gerçekten Türkiye açısından kabul edilebilecek bir rapor değildir, 11 puan dip yapmışız. Hani itibarlı ya, itibarımız hırsızlıkta yükselmiş çok şükür. Bu hırsızlığın yolunu da CHP iktidarıyla kesmek mümkün. Ben Sayın Davutoğlu'na, hazır Yunanistan'a giderken bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin, itibarımızın daha fazla itibarsızlaşmaması için yolsuzlukla mücadele edebilecek geniş çaplı bir yasa çıkaralım.' diye konuştu.

SOMA KOMİSYONU'NUN SUÇLU BULAMAMASI

Soma'da 301 madencinin şehit olmasıyla sonuçlanan faciayı araştırmak için kurulan Meclis komisyonunun sorumlu tespit edememesini de değerlendiren Tekin, 'Suçlu olmaz mı? Suçlu var. Suçlu, ölen 301 kişi. Başka kimse olmaz ki. Bugüne kadar bakın, suçlu eğer AKP'ye direkt dokunuyorsa suçlu bulamazsınız. Düşünün, bütün İş Yasası'na aykırı davranmasına rağmen İstanbul'da asansör faciasında 10 tane gencecik kardeşimiz hayatını kaybetti. O firmanın sahibi, savcılığa bile çağrılmadı. Gelmiş olduğumuz duruma bakın. Suçlu olmaz olur mu? Bu ülkede suçlu yoksul olacaksınız, ölüyorsanız suçlu sizsiniz. AKP her şeyi doğru yapar, tüm suç ölülerde.' dedi.

Hükümetin 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının yıldönümünde Türkiye genelinde bin kişiyi gözaltına aldıracağı ve gündemi değiştireceği iddialarını da yorumlayan Gürsel Tekin, 'Gayet normal. İş cinayetlerinde nasıl sorumlu, gariban ölense hırsızlıkla mücadele etmek de zordur. Elbette onlar da suçlu gibi bir muamele görecek ama unutmamaları gereken bir şey vardır. Tarih, hiç hırsızları yazmamıştır. Hırsızlıkla mücadele etmiş insanları bir gün tarih en iyi yere yazacaktır. Direnmelerini istiyorum.' diye konuştu.

Meclis'te kabul edilen güvenlik paketini 'sıkıyönetim' olarak değerlendiren Gürsel Tekin, 'Türkiye'de bir tek Güvenlik Yasası'nı ihlal eden AKP'dir. AKP çıksın, güvenlik sorunu çözülecek. Güvenlik ne demektir? Yasayı tanıyacaksınız, Anayasa'yı tanıyacaksınız, kurallara uyacaksınız. Kurallara uymuyorsunuz, Anayasa'yı, yasayı tanımıyorsunuz, millete de güvenlik diye bir şey dayatıyorsunuz. Türkiye'nin baş belası sizsiniz. Sizin dışınızda, güvenliği ihlal eden hiç kimse yok. Bu güvenlik tartışması, tam bir sıkıyönetim tartışmasıdır. Buna asla izin vermeyeceğiz, çünkü Anayasa'ya da aykırıdır. CHP olarak tabii ki bunu Anayasa Mahkemesi'ne götürüp bozduracağız.' dedi.

Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/politika_gurs...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0