Görüş Bildir
Haberler
ABD'nin Kurtarma Operasyonu Başarısız Oldu

ABD'nin Kurtarma Operasyonu Başarısız Oldu

ATKN
06.12.2014 - 18:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

Terör örgütü El Kaide'nin bir yıldan fazla zamandır elinde tuttuğu ABD'li bir gazeteci ile Güney Afrikalı bir öğretmenin kurtarma operasyonu sırasında örgüt üyeleri tarafından öldürüldüğü bildirildi.

ABD ve Yemen özel kuvvetler timlerinin güneydeki Şebva kentinde düzenledikleri ortak kurtarma operasyonunda 33 yaşındaki ABD'li gazeteci Luke Somers ve Güney Afrikalı öğretmen Pierre Korkie El Kaide militanlarınca vuruldu.

Afganistan'ın başkenti Kabil'i ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, yaptığı açıklamada, rehinelerin kurtarma operasyonu sırasında öldürüldüğünü açıkladı. Hagel, operasyonda bir grup militanın da öldürüldüğünü kaydetti.

ABD Başkanı Barack Obama da gazeteci Somers'ın öldürülmesini 'barbarca bir cinayet' olarak nitelendirdi. Luke Somers ve aynı yerdeki diğer rehinelerin hayatının tehlikede olduğu değerlendirmesi üzerine dün kurtarma operasyonu emri verdiğini belirten Obama, son olayla El Kaide örgütünün 'şeytani ideolojisini' yenmek için dünyanın çabalarını neden devam ettirmesi gerektiğinin bir kez daha görüldüğünü kaydetti.

Obama, operasyonu düzenleyen ekiplere, diplomatik girişimleri yürütenlere, istihbarat birimlerine çabalarından dolayı şükranlarını sundu ve Yemen hükümetine de teşekkür etti. Obama, hayatını kaybeden rehinelerin aileleri ve yakınlarına da başsağlığı diledi.

Bu arada, üst düzey bir ABD'li yetkili, New York Times gazetesine yaptığı açıklamada, operasyon sırasında özel kuvvetlerin ulaştığı Somers'ın ağır yaralı olduğunu bildirdi. Aynı yetkili, Somer'ın bölgedeki bir Amerikan askeri gemisine hava yoluyla götürülürken hayatını kaybettiğini söyledi.

Geçen yıl eylül ayında El Kaide örgütü tarafından Yemen'in başkenti Sana'da bir pazar yerinde kaçırılan Somers, geçen hafta basında çıkan videosunda yardım talebinde bulunmuştu. Somers'ı kurtarmak için geçen ay düzenlenen operasyon da başarısız olmuştu.

Yemen'deki El Kaide örgütü, bir süre önce yaptığı açıklamada, taleplerinin ABD tarafından üç gün içerisinde karşılanmaması durumunda geçen yıl kaçırdıkları gazeteci Luke Somers'ı öldüreceklerini duyurmuştu.

Yemen Savunma Bakanlığı, daha önce yaptığı açıklamada, ABD'li gazetecinin askeri operasyon sırasında kurtarıldığını belirtmişti.

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/dunya/431581-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0