Görüş Bildir
Haberler
ABD IŞİD'e Karşı 13 Yeni Hava Saldırısı Düzenledi

ABD IŞİD'e Karşı 13 Yeni Hava Saldırısı Düzenledi

ATKN
28.10.2014 - 17:07

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Suriye ve Irak'ta terör örgütü IŞİD hedeflerine 13 yeni hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye ve Irak'ta terör örgütü IŞİD hedeflerine 13 yeni hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

CENTCOM'dan yapılan açıklamada, ABD güçlerinin dün ve bugün Suriye'deki IŞİD militanlarına karşı savaş ve saldırı uçaklarıyla dört hava saldırısı düzenlediği, bunun yanında,ABD ve koalisyon güçlerinin, örgütün Irak'taki hedeflerine de yine dün ve bugün, savaş, saldırı uçaklarıyla insansız hava araçlarını kullanarak dokuz hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Açıklamaya göre, Suriye'deki saldırıların hepsi Kobani yakınlarında düzenlendi. Saldırılarda IŞİD’in dört muharebe mevzisi ve küçük bir ünitesi imha edildi.

Irak'ta da Felluce yakınlarındaki iki hava saldırısında, IŞİD’in küçük bir ünitesi ve tankı kullanılmaz hale getirildi. Musul Barajı civarındaki dört saldırıda ise yine örgütün küçük bir ünitesi, muharebe mevzisi, aracı ve lojistik üssü vuruldu. Başkent Bağdat’ın batısındaki saldırıda örgütün kontrolündeki bir bina ve küçük ünitesi yıkılırken, Sincar yakınlarındaki saldırıda ise IŞİD’in mevzilenme yeri hedef alındı ve altı aracı vuruldu. Hadise’nin kuzeybatısındaki saldırıda da örgütün depolama alanı olarak kullandığı bir bina yıkıldı.

CENTCOM açıklamasında, saldırıların, terör örgütü IŞİD’in Irak’a, bölgeye ve uluslararası topluma yönelik tehdidini yok etmek için düzenlenen 'Doğal Kararlılık' operasyonlarının bir parçası olduğu, Suriye ve Irak’ta hedeflerin vurulmasının örgütün operasyonlarına devam etmesini sınırlandırdığı aktarıldı. Açıklamada, Irak'ta hava saldırıları düzenleyen koalisyon ülkeleri ABD, Fransa, Birleşik Krallık, Avustralya, Belçika, Danimarka ve Hollanda olarak sıralanırken, Suriye'deki hava saldırılarına katılan koalisyon ülkelerinin de ABD, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve Bahreyn olduğu ifade edildi.

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/u/411735--abd...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0