Görüş Bildir
Haberler
ABD'de Siyahi Bir Kişiyi Vuran Polis İşten Atıldı

ABD'de Siyahi Bir Kişiyi Vuran Polis İşten Atıldı

FreiGeist
08.04.2015 - 09:20 Son Güncelleme: 08.04.2015 - 16:26
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde, kaçan silahsız siyah şüpheliyi sırtından 8 kurşunla vurarak öldüren polisin işine son verildi.

North Charleston kenti Belediye Başkanı Keith Summey, 50 yaşındaki silahsız Walter Scott'u silahla öldüren polis Michael Slager'ın işine son verildiğini açıkladı.

Olay yerindeki bir vatandaş tarafından çekilen ve 'The Post and Courier' gazetesinin elinde olan videoda polis Slager'ın, kaçan 50 yaşındaki Scott'a arkadan 8 el ateş ettiği görülüyor.

Yakında kentte görev yapan tüm polislere vücut kamerası takılacağını kaydeden Summey, olayın bir trajedi olduğunu söyledi.

North Charleston Emniyet Müdürü Eddie Driggers ise 'Huzur için dua ediyorum. Aileye ve bu topluma huzur gelmesi için dua ediyorum' dedi.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Adalet Bakanlığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

Toplum liderleri halka sükunet çağrısında bulunurken, göstericiler, Ferguson'da Michael Brown'un beyaz bir polis tarafından öldürülmesinden sonra üretilen 'Siyahların hayatı önemlidir' sloganını attı. Göstericiler, 'Bütün dünya seyrediyor', 'Sırtını dön, ateş etme' dövizleri de taşıdı.

Yaklaşık 6 yıl önce göreve başlayan ve bugün işine son verilen tutuklu polis Slager’ın cinayetle yargılanacağı belirtilmişti.

Trafik ışığı ihlali yaptığı gerekçesiyle durdurulan ve bu sırada kaçmaya çalışan donanma emeklisi siyah Amerikalı Scott, polis memuru Slager tarafından sırtına 8 el ateş edilerek öldürülmüştü.

343 POLİSE ŞİDDET SUÇLAMASI

Olayın yaşandığı North Charleston'ın sivillere yönelik polis şiddeti konusundaki sabıkası parlak değil.

North Charleston'da yaşayanlar, daha önce kentteki 343 polis memuruyla ilgili şiddet yanlısı taktikler kullandığı konusunda suçlamada bulundu. Polislerin özellikle fakir ve siyah Amerikalıları hedef aldığı belirtiliyor.

Kentte yaşayanların yüzde 45'nin siyah olmasına rağmen polis memurlarının sadece yüzde 18'i siyahlardan oluşuyor.

BROWN'U VURAN POLİS 'YARGILMANMAYA DEĞER' BULUNMAMIŞTI

Siyah Amerikalı Michael Brown'un beyaz bir polis tarafından öldürülmesi ve polis hakkında takipsizlik kararı verilmesinden sonra ülke genelinde protesto gösterileri yapılmış, ABD Adalet Bakanlığı'nın geçen ay yayınladığının olaylarla ilgili raporunda Ferguson polisinde 'ırkçı ön yargı' taşıdığı dile getirilmişti.

ABD'de sadece 2015'in ilk üç ayında polis şiddetiyle ölenlerin sayısı 292. Bu rakam, İngiltere'de son 115 yılda, polis şiddeti sonucu yaşanan ölümlerden daha fazla.

Kaynak: AA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/siy...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0