Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan '3 Dönem' Açıklaması

Erdoğan'dan '3 Dönem' Açıklaması

adem kara
05.03.2014 - 13:21 Son Güncelleme: 05.03.2014 - 15:55

Erdoğan'dan 3 Dönem ve Cumhurbaşkanı Gül Mesajı

Başbakan Erdoğan, Atatürk Orman Çiftliği'ne yapılan Başbakanlık binası tartışmalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, 3 dönem kuralı ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için de çok kritik 2 mesaj verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel medya temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından çok önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusuna 'Şu an gündemimizde yok. Mevcut Cumhurbaşkanımız devam edebilir' dedi.

BENİM VİLLAMDAN BAHSEDİYORLAR AMA...

Başbakan Erdoğan'ın gündeminde ilk olarak paralel yapıdan bahsetti ve 'Sakın ola onları ağzınıza almayın. Benim villamdan bahsediyorlar ama Balıkesir'de kendisinin villası çıktı' dedi.

'BEN HACI AHMET KAPTAN'IN OĞLUYUM'

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili olarak ise Erdoğan 'Bu Tayyip Erdoğan haram yiyenin gırtlağına yapışır. Ben Hacı Ahmet Kaptan'ın oğluyum. Haram yemedik, yemeyiz, yiyenin de gırtlağına yapışırız' diye konuştu.

'KOLTUĞA YAPIŞMADIK'

Başbakan Erdoğan, 'Üçüncü dönemin sonunda devam etmeyi düşünüyor musunuz?' sorusuna, 'Benim böyle bir talebim yok. Anrcak parti isterse kongreye giderim. Benim dileğim üç dönem çalışma bir dönem dinlenme. Sonra tekrar göreve devam' yanıtını verdi.

CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?

Erdoğan, 'Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacak mısınız?' şeklindeki bir başka soru üzerine de, 'Şu anda gündemimizde öyle bir şey yok. Mevcut Cumhurbaşkanımız devam edebilir' değerlendirmesi yaptı.

'AÇILIŞINI DA YAPACAĞIM İÇİNE DE GİRİP OTURACAĞIM'

Seçimden sonra MİT dışında Yargıtay ve Danıştay için düzenleme yapılacağını belirten Başbakan Erdoğan, Atatürk Orman Çiftliği'ndeki Başbakanlık inşaatının durdurulması kararıyla ilgili olarak da 'Hukuksuz olarak yaptığımız hiçbir şey yok. Güçleri yetiyorsa yıksınlar. Yürütmeyi durdurdular, bu binayı durduramayacaklar. Açılışını da yapacağım, içine de girip oturacağım' dedi.

'KILIÇDAROĞLU'NA ÖYLE BİR CEVAP VERİRDİM Kİ...'

Erdoğan, açıklamalarının sonunda en sert tepkisi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün mitingde kullandığı sözler üzerine verdi. Erdoğan 'Ben bir Kasımpaşalıyım, bu makamda olmasam öyle bir cevap verirdim ki...' dedi ve ardından CHP'li seçmenlere seslenerek 'Siz bu adama nasıl yüzde 27 oy veriyorsunuz' diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP lideri Kılıçdaroğlu dünkü konuşmasında 'annesi' ifadesini kullanmış daha sonra özür dilemişti. Kılıçdaroğlu'nun sözleri şöyle: 'Yolsuzluğu kendisi yapmıyor, aile boyu yapıyorlar. Annesi, af edersiniz, annesi değil, Allah rahmet eylesin... Eşi, o da çünkü telefonda 'diğer oğlana da haber ver' diyor. 'Onun da haberi olsun' diyor. Kızları, çocukları, kendisi, amcası, dayısı, yeğeni, teyzesi, bütün sülale malı götürmekle meşguller.'

Milliyet

Kaynak: http://siyaset.milliyet.com.tr/meydan...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0