Görüş Bildir
Haberler
12 Dev Adam Rio Elemelerinde Yer Alacak

12 Dev Adam Rio Elemelerinde Yer Alacak

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), A Milli Erkek Takımı'nın 2016 Rio Olimpiyat Oyunları elemelerinde yer alacağını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

FIBA, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları elemelerinin ev sahiplerini açıkladı. Son Rio yolcularının belirleneceği elemeler İtalya, Sırbistan ve Filipinler'de yapılacak. Türkiye'nin, Avrupa Şampiyonası'nda ilk sekize giremediği için ancak ev sahibi olması durumunda elemelere katılabileceği konuşuluyordu. FIBA'nın açıkladığı ev sahipleri arasına giremeyen Türkiye'nin, Rio 2016'da mücadele etme şansı kalmadığı düşünülürken, TBF'den gelen açıklama işin aslını ortaya çıkardı. Federasyonun yaptığı açıklama şu şekilde;

''A Milli Erkek Takımımız, 2016 FIBA Olimpiyat Elemeleri Turnuvası’nda mücadele etme hakkını elde etti.

Ay Yıldızlılarımız; turnuvanın 18 takımlı olması, Eurobasket 2015 Final Grubu ve FIBA Dünya sıralamasındaki yeri nedeniyle; Letonya ve Hırvatistan ile birlikte organizasyona davet edildi.

FIBA tarafından yapılan açıklama sonrasında; 2016 FIBA Olimpiyat Elemeleri Turnuvası’na İtalya, Filipinler ve Sırbistan’ın ev sahipliği yapacak. 4-10 Temmuz tarihleri arasında organize edilecek turnuvada gruplarını ilk sırada tamamlayan ekipler, Rio 2016 Olimpiyat Olimpiyatları’na katılma hakkı elde edecek.''

Prosedürdeki değişiklik elemeleri getirdi

Elemelere katılacak takımların belirlenmesi konusundaki prosedürü değiştiren FIBA, Eurobasket 8.si, 9.su ve geriye kalan ülkelerde FIBA sıralamasında en üst sırada yer alan takımlara eleme vizesi verdi. Bu sayede 8. ve 9. olan Letonya ve Hırvatistan'ın ardından FIBA sıralamasında en üstte yer alan takım olan Türkiye elemelere gitme hakkı kazandı.

Periler Fransa'ya

Kadınlarda ise olimpiyat elemelerine Fransa ev sahipliği yapacak. Avrupa Şampiyonası beşincisi Türkiye dahil mücadele edecek 12 ülkeden (Fransa, İspanya, Belarus, Küba, Arjantin, Venezuela, Kamerun, Nijerya, Çin, Güney Kore, Yeni Zelanda) beşi Rio vizesi alacak.

Eurosport

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın