Görüş Bildir
Haberler
1 milyar dolar yatırım alan e-ticaret şirketi

1 milyar dolar yatırım alan e-ticaret şirketi

Bilgi Çağı
11.08.2014 - 17:05 Son Güncelleme: 11.08.2014 - 18:58

1 milyar dolar yatırım alan e-ticaret şirketi

Başlıktaki tutarı bir Türk şirketi için kullanmak isterdik. Ancak bu yatırımı alan şirket devler ligine adım atan Hindistan merkezli Flipkart.

Hindistan’da faaliyet gösteren e-ticaret sitesi Flipkart, aldığı yatırım miktarını 1 milyar dolar artırarak, hem Hindistan’ın en büyüğü oldu, hem de geleceğin e-ticaret şirketi olma yolunda bir adım daha attı.

Flipkart’a yapılan 1 milyar dolarlık yatırım, tek seferde gerçekleştirilen en büyük meblağ olmasıyla da dikkati çekiyor. Bu yatırımla değerini 5-7 milyar dolar çıtasına yükselten Flipkart, Facebook ve Uber gibi şirketlerin de dahil olduğu “devler ligine” adım atmış görünüyor.

Forbes’un haberine göre, Flipkart’ın son yatırımı Singapur’un hükümet fonu GIC’den gelmiş. Şirketin diğer yatırımcıları arasında Tiger Global Management, Naspers, Accel Partners ve Morgan Stanley de bulunuyor.

Şirketin kurucuları Sachin Bansal ve Binny Bansal (akraba değiller; soyadı benzerliği), yatırımın Flipkart’ın uzun vadeli –özellikle cep telefonu teknolojilerine dönük- yatırımları için kullanılacağını belirtiyor. Hindistan’da şu anda 243 milyon internet kullanıcısı bulunuyor. Cep telefonu üzerinden internete bağlananları da hesaba katınca bu sayı hızla artıyor ve Flipkart’ın tahminlerine göre 2020’de yarım milyar kişiye ulaşacağı düşünülüyor.

Kurucuların son yatırımlarını duyurdukları basın toplantısında yaptıkları açıklamaya göre, Flipkart’ın hedefi Hindistan’ın 100 milyar dolarlık değere sahip ilk şirketi olmak. Ve bu hedefe 5 yıl içinde ulaşmayı planlıyor.

Kullanıcılarına 70’in üzerinde kategoride 15 milyon ürün sunan Flipkart’ın 22 milyon kayıtlı kullanıcısı var; günlük ürün gönderim adedi ise 5 milyona ulaşıyor. Söylenenlere bakılırsa tek rakipleri Amazon.com.

Bilgi Çağı

Kaynak: http://bilgicagi.com/Yazilar/17912-1_...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın