Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: ‘Zarrab'ın Tutuklanması Bizi İlgilendiren Bir Konu Değil’

Erdoğan: ‘Zarrab'ın Tutuklanması Bizi İlgilendiren Bir Konu Değil’

ATKN
29.03.2016 - 11:40 Son Güncelleme: 29.03.2016 - 11:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanmasıyla ilgili, 'Bu konu aslında ülkemizi ilgilendiren bir konu olmadığı gibi bir kara para aklama konusu mudur değil midir, gerekçesini bilmeden böyle bir değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum. Ama kara paranın babaları Pensilvanya'da duruyor. Acaba oradaki merciler herhangi bir uygulama yaptılar mı?' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'nin başkenti Washington'a gitmeden önce İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanması konusundaki değerlendirmeniz nedir?' sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

'Bu konu aslında ülkemizi ilgilendiren bir konu olmadığı gibi bir kara para aklama kousu mudur değil midir, gerekçesini bilmeden böyle bir değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum. Ama kara paranın babaları Pensilvanya'da duruyor. Acaba oradaki merciler herhangi bir uygulama yaptılar mı? Yine ABD’deki hukuk büroları çok ilginç, suç duyurularında bulundular. 

'Bunlara dönük bir adım atsınlar ya'

Bu paralel devlet yapılanmasının ABD’de birçok eğitim ve öğretim kurumları var. Bunlar için ABD’nin charter schoolları var. Onları en güzel şekilde sinsice söğüşlediler ve devam ediyorlar. Ufak paralar değil. Yüz milyon dolarları aşan paralar. Bunlara dönük bir adım atsınlar ya. Kendilerini bu konularda da uyardık. Bakın bu kişi ülkemizde aynı şekilde kara para aklama yaptığı gibi bu kişinin koordine ettiği kişiler ülkemizde ya hapiste ya da bir kısmı firarda... Ama hâlâ ne yazık ki dostumuz ABD'deki yetkililer hâlâ duyarlılık göstermediler.

'Rıza Bey'in avukatları kendisini savunacaklardır'

'Rıza Bey'in avukatları kendisini savunacaklardır'

Rıza Zarrab’la alakalı varsa bir şey ki Rıza Bey’in avukatları zaten gerekli şekilde bunu vereceklerdir. Kendisini de savunacakladır. Bu zaten ülkemizle alâkalı bir konu değil.'

Washington'da düzenlenecek Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere hareket eden Erdoğan, ziyaretinde bakanların, milletvekillerinin, bürokratların ve iş adamlarının kendisine eşlik edeceğini bildirdi.

Türkiye'nin, başta terörizme karşı mücadele olmak üzere her alanda samimi ve kapsayıcı bir uluslararası iş birliğinin savunucusu olduğunu ifade eden Erdoğan, 'Bu zirvede de bilhassa Paris, Ankara, İstanbul, Brüksel ve Lahor'da gerçekleştirilen terör eylemleri karşısında artık terörle mücadelede samimi iş birliği yapılması gerektiğini vurgulayacağız. Bu konuda adım atmakta geç kaldığımız her gün ülkelerimize yönelik terör belasının daha da büyümesi demektir. Türkiye olarak iş birliği eksikliğinden kaynaklanan nedenler dolayısıyla daha fazla bedel ödemeye tahammülümüz kalmadı.' dedi.

Obama ile görüşecek mi?

Obama ile görüşecek mi?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile ikili bir görüşme olup olmayacağıyla ilgili soruya ise şöyle yanıt verdi:

'Orada birçok liderle bu görüşmeleri yapacağız. Sayın Obama ile de bu şekilde bir görüşme arkadaşlar planladılar ve görüşmeler yapıldı. Orada bu toplantılar sadedinde nasıl G20'de yaptıksak aynı şekilde orada da. Çünkü sadece bu Sayın Obama'nın ikili bir görüşme için davetine icabetle değil, bir zirveye davetle gittiğimiz bir toplantıdır. Takdir edersiniz ki 50'yi aşkın Sayın Obama'nın davetine gelen orada liderler olacak. Onların ciddi bir kısmıyla tabii kendisinin de orada ikili görüşmeleri olacaktır. Biz de bu şekilde orada kendisiyle ikili bir görüşmeyi yapacağız ama bu görüşme ne kadar sürer, o görüşmenin gündemiyle, toplantının akışıyla alâkalı bir konu olacaktır.'

'Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi en anlamlı cevap olacak'

'Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi en anlamlı cevap olacak'

Erdoğan, ABD ziyareti kapsamında açılışını gerçekleştireceği Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin önemli bir rol üstleneceğine inandığını bilirdi.

Merkezin, bölgedeki Müslümanların yanı sıra farklı inanç ve kültür gruplarını da toplayacağına inandığını vurgulayan Erdoğan, 'Bu merkez, yükselen İslam karşıtlığı ve yabancı düşmanlığına en anlamlı cevap olacaktır. Merkezin ayrıca kültürlerarası iş birliği ve uyum açısından önemli bir misyon üstleneceğine inanıyorum.' dedi.

'DAEŞ'e yönelik süreç daha farklı bir şekilde devam edecek'

'DAEŞ'e yönelik süreç daha farklı bir şekilde devam edecek'

Erdoğan, Başika'da bir askerin şehit edilmesinin hemen ardından, en ağır şekilde cevap verilip bedelinin ödetildiğini bildirdi.

Koalisyon güçleri ile TSK unsurlarının bölgedeki DAEŞ noktalarını ciddi manada vurduğuna işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu süreç bu noktada artarak çok daha farklı bir şekilde devam edecektir. Oradaki potansiyel, gerek teknolojik gücümüz, silah gücümüz, mühimmat gücümüz bu iş için yeterlidir ve gerektiğinde hava kuvvetlerimiz koalisyon güçleriyle koordineli olarak bu tür çalışmaları da rahatlıkla yürütebilecek konumdadır.'  

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
181
60
15
8
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Akp bütün ortaklarını tek tek satıyor. Eyyy %50 sıra sizede gelecek.

uzundonlu_kisot

paçlar tutuşmuş :) hemen pensilvanya ! :))

Kigami Turkoglu

Bir haftadır şu suratı görmüyordum. İşlerim de rast gidiyordu. Mümkünse bununla ilgili olan haberleri resimsiz yayınlayın.