Görüş Bildir
Haberler
‘Güzel ama İngiliççe’ Diyenler İçin Bilgiyi ve Eğlenceyi Musluk Gibi Akıtan 13 Türkçe Podcast

‘Güzel ama İngiliççe’ Diyenler İçin Bilgiyi ve Eğlenceyi Musluk Gibi Akıtan 13 Türkçe Podcast

Demircan Ateş
22.01.2018 - 15:46 Son Güncelleme: 03.04.2020 - 20:37

Podcastler son yıllarda gerek trafikte gerek toplu taşımada, hareket halindeyken, odaklanma gerektirmeyen zamanlarda zamanın boşa akmasını istemeyen kişinin yardımcısı. Artık podcastler arasında öyle iyi Türkçe podcastler var ki bu listenin tümünü alışkanlık haline getirirsek ufkumuzun artışını ölçmek hayli zor olacak! Ayrıca her podcast için bir takip linki ekledik, hemen hepsi Apple Podcast uygulamasında ve diğer uygulamalarda mevcut.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Serbest Oyun İmalatı

1. Serbest Oyun İmalatı

Hem oyun geliştirme konusunda yepyeni bilgiler öğrenmek hem de bu bilgileri onların hikayeleştirme süzgeciyle edinmek için Serbest Oyun İmalatı iyi bir kaynak, buradan dinleyebilirsiniz. Kendi tanıtımlarından kendilerini anlatışlarını alıntılayalım:

Oyun ve animasyon sektörlerinde yıllarca dirsek çürüten Zeynep Akçay ve Orçun Nişli çifti, evde geliştirdikleri yeni oyunları Anytown: Garage Sale Monsters üzerinden Türkiye'de bağımsız oyun geliştirmeyi her yönüyle masaya yatırıyor.

2. Yalansavar Podcast

2. Yalansavar Podcast

Doğru bilgi hem çok yakınımızda hem de yalan yanlış bilgilerin arasında çok uzağımızda. Yalansavar anlamsızca benimsenmiş mitleri, hurafeleri 'Karanlığa lanet okumaktansa, bir mum yakmak yeğdir.' sloganıyla yerle yeksan ediyor. Her programı ayrı bir kapıyı açıyor, doğru bilgiye erişmek için buradant takip etmek şart.

3. Bahri Karaçay ile Bilim

3. Bahri Karaçay ile Bilim

Bilim ve tekno-bilim adına merak ettiğimiz en detaylı bilgileri basitleştirerek açıklıyor Bahri Karaçay. Onun sesinden bunları duymak ayrı bir keyif zira kendisi Iowa Üniversitesi'nde çalışmalarını yürüten başarılı bir profesör. Amacı 'bilim sevgisini aşılamak' ve bu aşı tutacaktır! Buradan buyurun.

4. Kaçık Prens

4. Kaçık Prens

'Hep Küçük Prens olmaz, biraz da psikolojisi derdest olmuş prensleri inceleyelim!' diye yola çıkıp çıkmadıkları bilinmez fakat psikolojinin hepimize her an temas eden yahut edebilecek yanlarını onlardan dinlemek bir nevi terapi niteliğinde. Yalnızlık, Azim, Mutluluk Nasıl Ölçülür sürekli güncellenen konularından sadece birkaçı. Dinleyin, kendinizi buradan dinleyin.

5. Gayrisafi Fikirler

5. Gayrisafi Fikirler

Felsefeyle ilgileniyorum fakat nereden başlasam bilemiyorum diyenlere felsefenin akılcı köşesinden, bilim felsefesinden gelen yanıtları derliyor Gayrisafi Fikirler. Yeri geliyor bilimsel kuramların kendi aralarındaki mücadele Rocky Balboa'nın ring mücadelesiyle zihinsel süzgeçten geçiyor, yeri geliyor geleceğin bize ne getireceği felsefi denklemlerle araştırılıyor. Bilim ve felsefeye ilgiliyseniz, dinleyerek ilginizi doyurmaya buradan başlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Girişimci Muhabbeti

6. Girişimci Muhabbeti

Girişimcilik ekosistemi hakkında gelişmeleri öğrenmek kolay olabilir fakat bunları bu ekosistemin içerisinden gelen yetkin seslerden dinlemek, kimi zaman dünyadaki gelişmeleri çoğu kişiden daha önce duyabilmek için Girişimci Muhabbeti takip edilesi. Ayrıca sektörden konukların hikayelerine yer verilen bölümlerle kendi fikrinizi hayata geçirirken aradığınız mentoru tam da burada ayağınıza getiriyorlar.

7. Teknoseyir

7. Teknoseyir

Teknoloji her gün değişiyor olabilir ama işimiz gücümüz de her gün birikiyor, ne yapmalı? Her hafta teknoloji gündeminin en kilit noktalarını ele alan Teknoseyir podcastini buradan dinleyerek kaynağı belirsiz bir sürü web sitesinin gereksiz bilgisinden uzak bir biçimde teknoloji gündemini yakından takip edebilirsiniz.

8. Adaptasyon

8. Adaptasyon

Teknolojiyi severiz ama etkilerinden de her daim sakınmaya çalışır, hayatımızın dengelerini bozmamasına özen gösteririz. Adaptasyon podcasti yeni teknoloji, yeni ekonomik dengeler ve bu değişimlerin toplumdaki etkilerini sade bir dilde tartışmayı amaçlıyor. Buradan erişebileceğiniz podcast o kadar çeşitli konuya temas ediyor ki, öğrenmenin sonu gelmeyecek!

9. Potacast

9. Potacast

Her hafta basketbol dünyasında olup bitenleri ele alan Potacast NBA ve baskebola dair tüm diğer önemli gelişmeleri cebimize getiriyor. Basketbola ilgiliyim ama uzmanından dinleyerek bu ilgimde ben de daha bilgili olmak istiyorum diyorsanız, buyursunlar buradan sohbete!

10. Kino Karavan

10. Kino Karavan

Kült filmler ya da festival filmleri, Kino Karavan'da iyi film olsun, gerisi fark etmez. Bu program her hafta bir filmi masaya yatırıp arkasındaki kurgusal, tarihsel gerçekler inceliyor ve sinema bilgimizi şahlandırıyor! Buradan yayınlanan son programı, arşivden aratarak diğer programları dinlemeye başlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Codefiction

11. Codefiction

Diyelim ki yazılım geliştiriyorsunuz, ileri yahut giriş seviyesinde fakat yaşadığınız kimi sorunlarda akıl alacak kimseniz yok. Codefiction tam da burada kulağımıza çalınıyor. Buradan dinlemeye başlayacağınız podcastlerini kendi üsluplarıyla şöyle tanıtıyorlar:

Niyetimiz kimseyi kırmak değildir, eksik gördüğümüz yazılım geliştirme toplulukları alanındaki açığı podcastlerle, efendime söyleyeyim open source projelerle bir nebze olsun doldurmak, ileri gitmektir.

12. Yetersiz Bakiye

12. Yetersiz Bakiye

Türk ve dünya sinemasının verilerini, ödüllerini ve güncel tartışmalarını sektörün içinden bir gözle ele alan Yetersiz Bakiye'yi dinlerken perdenin arkasında neler olduğuna dair de çoğu şeyi öğreniyoruz. Örneğin, telif yasasının nasıl çalıştığına dair merak ettiklerimizi anlattıkları ya da ülkemizde sinema eğitimi konusunda eleştirilerini paylaştıkları özel bölümleri var. Buradan dinlenesi!

13. İngiliz Muhipleri

13. İngiliz Muhipleri

Potacast gibi Yazıhane Mikrofon çatısı altında yayınlanan İngiliz Muhipleri İngiliz futboluna doymak isteyenlere vizesiz pasaportsuz çözüm getiriyor. Lig gündemini detaylarıyla ele alırken bu detayların arasında teknik bilgilere de doyuyoruz. Başlama düdüğünü buradan çalabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
15
12
5
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yinemicicegiz

hem dunya hem de turkiyede ki gercek suc olaylarini dinlemeyi seviyorsaniz kesinlikle olay su ki; podcast oneririm👍🏻 https://podcasts.apple.com/tr/podcast/o... Devamını Gör

delilikpodcast

delilik podcast de var ki :) buradan dinlenilebilir: https://www.spreaker.com/user/delilik