Görüş Bildir
Haberler
'Bizim İçin Hamas Terör Örgütü Değil'

'Bizim İçin Hamas Terör Örgütü Değil'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet DavutoğluGazze’yi yöneten Hamas’ın terör örgütü olmadığını açıklarken, örgütün hiçbir terör eyleminde de bulunmadığını söyledi.

Almanya’daki resmi temasları kapsamında Körber Vakfı’nda düzenlenen bir etkinlikte konuşan Başbakan Davutoğlu, Hamas’la ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin Hamas’la ilgili sorusuna Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’in iki hafta önce Konya’da olduğunu hatırlatarak yanıt veren Davutoğlu, “Bugün de Mahmud Abbas Ankara’daydı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü. Yarın kendisiyle görüşeceğim. Türkiye Filistin halkının büyük dostu. Tüm Filistinli liderlerle temasımız var. Bizim için Hamas terör örgütü değildir, hiçbir terör eylemi yapmamıştır” dedi.

Hamas’ın Paris’teki Charlie Hebdo katliamını da çok net şekilde kınadığını söyleyen Davutoğlu, “Eğer toprakları işgal edilmemiş olsaydı Filistinlilerin bu tür örgütlere ihtiyacı olmayacaktı”diye konuştu.ABD: Türkiye’nin Hamas’la ilişkilerinden endişeliyiz

Türkiye ile Hamas’ın ilişkilerinden ‘endişeli’ olan ABD ise son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’e ve örgütün diğer liderlerine Türkiye’nin kapılarının açık olduğuna dair sözlerine tepki göstermişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Çavuşoğlu’nun Meşal’le ilgili sözlerinin Washington’u kaygılandırdığını ve bu kaygıyı Türk yetkililere ilettiklerini kaydetmişti.

  • Diken
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0