onedio
Görüş Bildir
Romantizm, Kafeler ve Eyfel Kulesi... Peki ya Paris'in Altında Neler Var?
Paris. Romantizm ve harika bir mimarinin hüküm sürdüğü masalsı şehir. Sokaklardan, balkonlardan, Eyfel Kulesi'nin tepesinden bakınca gerçekten de öyle olduğuna ikna oluyoruz. Peki ya, şehrin altında ne var? Gezi yazarı Neil Shea'nın National Geographic dergisinde yayınlanan makalesinden derlediğimiz içerikte Paris'in görünmeyen yüzünü de keşfedeceksiniz. Hayır, metro hattından bahsetmiyoruz. Derine, bağımsız sanat eserlerinin ve hatta kuru kafaların olduğu yerlere, daha derine ineceğiz!
Büyük Memleket Testi: Sen Aslında Yüzde Kaç Nerelisin?
Sen nerelisin? Memleket neresi? Nerede doğdun? Ailen nereli? Aslen nerelisiniz? Yeni birileriyle tanıştığımızda bize gelen ilk sorulardan biri bu olur. Peki ya sen aslen nerelisin? Büyük büyük dedelerin ve kaybettiğiniz akrabalar aslında nereli? Bu test yüzde olarak söylüyor. Hadi bakalım ;)
Kadınlar Kaygılı Olmaya Erkeklere Oranla İki Kat Fazla Meyilli
Araştırmacılar durumun 35 yaş altı kadınlarda orantısız olarak ortaya çıktığını belirtiyor. Cambridge Üniversitesi'nden araştırmacılar bu durumu detaylandırmak adına kaynak arayışında. Söz konusu rahatsızlık 100 insandan 4’ünü ve orantısız olarak 35 yaş altını etkiliyor.Independent'tan detaylara bakıyoruz:
Acı Gerçekler: Avrupa Başkentlerinin Demir Yolu Ağını Gösteren 17 Harita
Bu galeri, yüzyıl önce koyulan 'muasır medeniyetlere ulaşıp onları geçme' hedefinin ne durumda olduğunu görmek açısından oldukça ilgi çekeceği düşünülerek hazırlanmıştır. Vergiler ile yaşayan devletlerin, toplumun yaşam kalitesini yükseltmek için yaptıkları ve nüfusu milyonları aşan şehirlerinde ulaşım gibi ciddi vakit kaybına yol açan bir konuyu nasıl çözdükleri ortada. Listede sadece Batı Avrupa başkentleri değil, Orta Avrupa ve Balkanlar'a da yer verilmiştir.
15 Madde ile Bir Psikolojik Savaşın Detayları: Ramazan Pidesi Kuyrukları
Ramazan'a özel pek çok şey var ama kimileri için Ramazan pidesi hiçbirine değişilmez. Çoğu yerde diğer zamanlarda da ulaşılabilir olduğu halde bir Ramazan günü, iftar vaktine doğru alınmış sıcak bir pideye paha biçilmez. Ancak her güzel şey gibi ona ulaşmak da çoğu zaman oldukça meşakkatli. Çelik gibi bir irade, kuvvetli sinirler, dayanaklı bacaklar ve sağlam bir psikoloji olmazsa olmazlardan. Ramazan ayına özel fırın önlerindeki pide kuyruklarında neler yaşanıyor, gözlemlerimiz ve tecrübelerimizle sizler için mevzuyu analiz ettik.
Reklam
7 Haziran Seçim Sonuçlarıyla Bayram Yapıp Bir Yıl Sonra Hayal Kırıklığına Uğrayan 19 Kişi
etiket
Tam 1 yıl önce, 7 Haziran 2015 Pazar günü Türkiye sandık başına gitti ve  yeni milletvekillerini seçti. AKP'nin önceki seçimlere göre oy kaybettiği ve tek başına iktidardan olduğu bu seçim sonuçları muhalif kesimde adeta bayram havası estirdi. 1 yıl önce bugün iktidarı destekleyenler yastayken muhalifler bayram yapıyordu tabi 1 yıl sonra gelinecek süreci kimse kestirememişti.
Reklam
Ona Daha Uzun Yıllar İhtiyacınız Olacak! Beyninizi Yaşlanmaktan Korumanın Yolları
etiket
Beynimiz biyolojik bir makinedir sevgili dostlar. Ve her makine gibi o da bakıma ihtiyaç duyar. Yıllar içerisinde yorulup yaşlanmaya başlayan beynimizi korumak ve uzun yıllar boyunca yüksek kapasiteyle çalışmaya devam etmesini sağlamak için kullanabileceğimiz belirli yöntemler yok değil. İşte kolaylıkla gerçekleştirebileceğiniz, bilim insanları tarafından test edilip onaylanmış o yöntemler:
Engelli Çocukları Gaz Odasında Öldürüp, Cesetlerini Yakan Ölümcül Nazi Programı: T4
etiket
Ötanazi.Acı çekmeksizin, ağrısız bir ölüm. Ya da hayatından ümit kesilen veya tedavisi imkânsız hastanın, ağrı ve acı duymaksızın öldürülmesi.Bu tanım, sözlüklerde geçen hali. Fakat Almanya Nazisi için ‘ötenazi’ kavramı, çok başka anlamlara gelen bir ölüm şekli.Küçücük engelli çocukların, gaz odalarında zehirlenerek öldürülmesi sonra da yakılması anlamına gelen hatta…T4 programı da, bu sonsuz öldürme eyleminin adı…
Reklam
Emoji Tutkunlarına Müjde! Kendinizi Daha İyi İfade Etmenizi Sağlayacak 72 Emoji Yolda!
etiket
Emojiler, birçoğumuzun hayatında önemli yer tutuyor. İçinde bulunduğumuz durumu, hislerimizi, düşüncelerimizi anlatmak veya desteklemek için emojileri kullanıyoruz. Hatta bazılarımız sadece onlarla iletişim kuruyor.Nihayet, Haziran 21'de kullanılmaya başlayacak olan Unicode 9.0 karakter seti için 72 yeni emoji listeye eklendi. İşte uzun süredir beklediğimiz yeni emojilerden bazıları...
Reklam
Bunları Çok Az Kişi Hatırlar! 17 Maddede Unutulmaya Yüz Tutmuş Bir Efsane: Disketler
etiket
1,44 MB sizin için küçük bir veri alanı olabilir ama bilgisayar sistemleri için büyük bir adımdı. 👊 90'larda ve 2000'lerin başında bilgisayar kullanmak deyince akla disketler gelir. Belki kimimiz çok fazla haşır neşir olamadık onlarla. Belki de cd'lere geçişteki dönemde sadece bir süre ne olduklarını öğrenebilecek kadar tanıdık. Ama bir yerden başka bir yere veri taşımak deyince ilk olarak akla her zaman disketler gelirdi... İşte '17 Maddede Unutulmaya Yüz Tutmuş Bir Efsane: Disketler'. 😌
Reklam
Bilimden Teknolojiye Modern Dünyanın Oluşumunu Sağlayan 20 Nadir Element
Nadir elementler, uzay teknolojisinden savunma sanayine cep telefonlarından LED aydınlatmasına kadar hayatımızın her safhasına girmiş bulunmaktadır. Belki isimlerini hiç duymadığımız ama onlarsız da yapamadığımız periyodik tablonun atom numarası 57 ile 71 arasında olan 15 element, lantanitler olarak anılır. Latince saklanmış demek olan lantan, lantanitlerin ilk elementidir. Bunlara skandiyum ve itriyum da eklenince, 17 elementten oluşan nadir elementler grubu oluşur. İndiyum, tellür ve hafniyum gibi gün geçtikçe azalan elementlerle birlikte bu sayı 20'yi bulur. Kullanım alanlarıyla işte o nadir elementler...
Ramazan'ın İlk Haftasından Ne Pişirsem Derdine Düşmemeniz İçin 13 Mükellef İftar Tarifi
Ramazan geldi. Bu Ramazan'da ne yemek yapsam ne yesem diye dertleriniz olmasın diye size haftalık enfes tarifler sunmaya karar verdim. Ama bu sefer klasik bulgur pilavı ve taze fasulye kombinasyonlarından biraz daha farklı menüler sunma niyetindeyim. Hepimizin bildiği klasik tarifleri her zaman evinizde uygulayabilirsiniz. Ama zaman biraz daha farklılaşma zamanı. Avokadodan, kinoa'ya her türlü besinin aslında Ramazan sofrasına uyabileceğini bu tariflerle anlayacaksınız. Gelin bu Ramazan sofrada farklı şeyler olsun...
Bıktık Sizden! 10 Çizimde İnsanları Dış Görünüşüyle Yargılayanların Aslında Söyledikleri
etiket
Çağımızın hastalıklarından biri de dış görünüşe gereğinden fazla önem verip, ona bir hayli güvenmek. Bunu yaparken göze hoş gelmeyen, alışılmışın dışında ya da çoğunluktan farklı olan herkese daha mesafeli yaklaşmak şöyle dursun, onları kibarca uyarmak da artık sıradan hale gelmiş durumda.Peki 'kibarca' kurulan yargı cümlelerin altında yatan gerçeklerin farkında mıyız? Buzzfeed'de yayınlanan çizimler bu gerçekleri gözler önüne seriyor.
Reklam