Görüş Bildir
Haberler
YouTube Neden Açılmıyor? Bakan Açıkladı

YouTube Neden Açılmıyor? Bakan Açıkladı

adem kara
10.04.2014 - 16:13

Youtube'un açılması için mahkeme kararı çıkmıştı. Peki Youtube niye açılmadı? Sebebini Ulaştırma bakanlığı açıkladı.

Youtube'un açılması için mahkeme kararı çıktı. Ancak Youtube hala kapalı. Bunun sebebini Ulaştırma Bakanı açıkladı. Bakan Elvan, 'TİB'in Atatürk'e hakaret suçu çıkarılmadığı için Youtube'nin Re'sen engellenmesi devam ediyor.' dedi.

Youtube Dışişleri bakanlığındaki ülke güvenliğine yönelik ses kaydını yayınlayınca Ahmet Davutoğlu'nun müracaatı üzerine erişeme kapatılmıştı. Youtube avukatı da bu kararı mahkemeye taşıyıp erişim yasağına itiraz etmişti. Dün Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi, itirazı değerlendirmiş ve Youtube erişim yasağının sonlandırılması için karar almıştı.

TİB YOUTUBE AÇMIYOR ÇÜNKÜ...

Ancak TİB mahkeme kararına uymadı ve Youtube erişime açmadı. TİB'in yargıdan gelen karara direnmesi tartışma konusu olurken Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 'Youtube'un neden açılmadığını' izah etti. Bakan Elvan, 'Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), Youtube'nin Atatürk'e hakaretle ilgili hususları çıkarmaması nedeniyle re'sen engellemesi devam ediyor. Bu içeriklerin çıkarılması halinde de zannediyorum ki TİB, Youtube açacaktır.'dedi.

ENGELLEME SEBEBİ DIŞİŞLERİ SES KAYDIYDI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler'in katılımıyla gerçekleştirilen gizli toplantının yasa dışı dinleme yoluyla alınan kayıtları YouTube'da yayınlanmıştı. Dışişleri Bakanlığı, 'ulusal güvenliğe birinci derece tehdit oluşturduğu gerekçesiyle YouTube'a erişimin derhal engellenmesi' için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına (TİB) başvurmuştu.

TİB de 5651 sayılı Yasa gereği 27 Mart'ta YouTube'a erişimi re'sen engelledikten sonra, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmuş ve siteye erişimin engellenmesi talebinde bulunmuştu. Savcılığın talebi üzerine Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi, 2014/358 sayısı kararı ile söz konusu video paylaşım sitesine erişimin engellenmesine karar vermişti.

15 LİNKTE YASAKLI YAYIN DEVAM EDİNCE...

Türkiye Barolar Birliğinin karara itirazı üzerine Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi 4 Nisan'da YouTube'a yönelik 'tüm yayına erişimin engellenmesi' kararını kaldırmış ancak 15 linkle ilgili yayın yasağının devamını kararlaştırmıştı. Bunun üzerine Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı, suça konu içerikler kaldırılmadığı gerekçesiyle söz konusu karara bir üst mahkemede itiraz etmişti.

İtirazı değerlendiren Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi, söz konusu linklere dair kararın YouTube'a tebliğ edilmesine rağmen yayından kaldırılmaması nedeniyle 2014/81 sayılı kararı ile 'suça konu içerikler kaldırılıncaya kadar' erişim engelinin devamına hükmetmişti.

YOUTUBE AVUKATI İTİRAZ EDİNCE YASAK KALKMIŞTI

Bunun üzerine YouTube'un avukatı Gönenç Gürkaynak, Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesinin kararına itirazda bulunmuştu. Ayrıca avukat Gürkaynak, erişim engelinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunurken, Ankara 4. İdare Mahkemesine de 'erişimin engellenmesi işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması' istemiyle dava açmıştı.

Milliyet

Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/youtube...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0