Görüş Bildir
Haberler
Yılmaz: 'Suriye'ye Kara Harekâtı Planı Yok'

Yılmaz: 'Suriye'ye Kara Harekâtı Planı Yok'

ATKN
15.02.2016 - 00:51 Son Güncelleme: 15.02.2016 - 09:47

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 'PYD, PKK unsurları tarafından Kilis bölgemize, Demirışık Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde Türkiye topraklarına havan mermisi atılmıştır. Maranaz, Sicarnaz ve Minak Havaalanı, Tel Rıfat ve Şafarikat bölgelerinde tespit edilen unsurlara karşı fırtına bataryasıyla atış yapılmıştır' dedi. Topçu atışlarının süreceğini ifade eden Yılmaz, 'Sayın Başbakanımız, PKK ve PYD'nin Minak hava üssünden çıkıp Azez ve çevresini terk edene kadar topçu atışlarını sürdürme kararı aldığını söyledi' açıklamasını yaptı. Yılmaz, Türkiye'nin Suriye'de herhangi bir kara harekatı planının bulunmadığını ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yılmaz, bakanlığının 2016 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın, 'Basında, yurt dışına yönelik operasyonlara ilişkin haberler var. Bunlar hakkında bilgi verebilir misiniz?' sorusunu yanıtladı. 

Suriye'nin Halep kentinin kuzeyindeki gelişmeler hakkında bilgi veren Yılmaz, şunları kaydetti:

'PYD, PKK unsurları tarafından Kilis bölgemize, Demirışık Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde Türkiye topraklarına havan mermisi atılmıştır. Angajman kuralları çerçevesinde ülkemize doğru bir atış yapıldığında buna birebir değil, caydırıcı şekilde misliyle karşılık verilir. Ülkemize havan mermisi gelmesi üzerine; Maranaz, Sicarnaz ve Minak Havaalanı, Tel Rıfat ve Şafarikat bölgelerinde tespit edilen unsurlara karşı fırtına bataryasıyla atış yapılmıştır. Minak Havaalanı ve Maranaz bölgesindeki unsurlara karşı yapılan karşılık verme söz konusudur.

'Başbakanımız, topçu atışlarını sürdürme kararı aldığını söyledi'

'Başbakanımız, topçu atışlarını sürdürme kararı aldığını söyledi'

Azaz bölgesinde saldırı hazırlığı var diye istihbarat bilgisi vardı. Sayın Başbakanımız, 'PKK ve PYD'nin Minak hava üssünden çıkıp Azez ve çevresini terk edene kadar topçu atışlarını sürdürme kararı aldığını' söyledi.'

'İlave bir kazanım Türkiye'nin güvenliğine tehdit oluşturursa Türkiye karşılığı verir'

'İlave bir kazanım Türkiye'nin güvenliğine tehdit oluşturursa Türkiye karşılığı verir'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Yılmaz, PYD'nin Suriye'de her alan kazanmasının Türkiye'ye ilave göç anlamına geldiğini belirterek, 'Ülkelerin savaş ilanı eskiden sadece silahlı atışla oluyordu, şimdi siber saldırı dahi savaş gerekçesi sayılıyor. Yasa dışı göç de gerek Türkiye'nin istikrarına bir tehdit, gerekse Avrupa'nın istikrarına tehdit görüldüğünden, NATO Ege'ye gemi gönderme kararı aldı. Alan kazanırsanız göçe de teşvik edersiniz. Türkiye zaten 2,5 milyondan fazla göçmene kapıyı açmış. Bir saha temizleme, etnik arındırma var. Herkes yerinde durursa Türkiye kendiliğinden bir şey yapmaz ama ilave bir kazanım Türkiye'nin güvenliğine tehdit oluşturursa Türkiye buna gerekli karşılığı verir. Bizim tarafımızda can kaybı yok, karşı tarafı da bilmiyoruz' diye konuştu.

'Türk askerinin Suriye'ye girmesi gibi bir düşüncesi yok'

'Türk askerinin Suriye'ye girmesi gibi bir düşüncesi yok'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türk askerinin Suriye'ye girmesi gibi bir düşüncelerinin olmadığını bildirdi.

Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2016 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin soru ve eleştirilerine yanıt verdi.

Bakan Yılmaz, mayınlarla ilgili bir soruyu yanıtlarken şu bilgileri verdi:

'Türkiye'de 756 bin 420 adet antipersonel, 194 bin 678 adet antitank olmak üzere toplam 951 bin 98 adet mayın döşelidir. Silahlı kuvvetlerimiz tarafından 1998-2015 yılları arasında 25 bin 813 adet antipersonel, 137 adet antitank olmak üzere toplam 25 bin 950 adet mayın temizlenmiştir. 

Ottowa Sözleşmesi kapsamında antipersonel mayın stoklarından 2 milyon 938 bin 60 adedinin imha işlemleri, mühimmat ayırma ve ayıklama tesislerinde 1 Kasım 2010 tarihinde tamamlanmıştır. Bu mayınlardan 15 bin 149 adedi eğitimlerde kullanılmak maksadıyla birliklerin envanterinde bırakılmıştır. Türkiye'de döşeli mayınların Ottowa Sözleşmesi'ne göre yükümlü olunan 1 Mart 2022 tarihine kadar temizlenmesi planlanmaktadır.'

'Suudi Arabistan Türkiye'ye dört F-16 uçağı gönderecek'

'Suudi Arabistan Türkiye'ye dört F-16 uçağı gönderecek'

Arşiv

İsmet Yılmaz, 'Suudi Arabistan uçakları Türkiye'ye geldi mi' şeklindeki soruyu, 'Şu anda gelmedi, ancak keşif için geldiler. 4 tane F-16 uçağı gelecek, kararı verildi, keşfi yapıldı. Bugün gelmemiştir ama yarın gelebilir. Ama prensipte mutabakata varıldı, gelebilirsiniz denildi' diye yanıtladı.

Reuters'ın haberine göre üst düzey bir yetkili de, Suudi Arabistan'ın IŞİD'e karşı operasyonlar gerçekleştirmek için bölgede uygun bir üs arayışında olduğunu ve bu kapsamda İncirlik'in kullanılabileceğini söyledi.

AA ve Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
16
7
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dawkins06

"Gerekirse Suriye'ye dört adam gönderirim. Türkiye'ye 8 füze attırıp savaş çıkartırım" Hakan Fidan ın , Davutoğlu, Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. başkanı aras... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Harbi salak amk bunlar.. Askerlere birsey olmasin da geri pek muhim degil zaten.

Ahmetcan Oral

Reddit' te bir askerimizin şehit düştüğünü yazmışlar. YPG tarafındaysa bombalamada 2 kişi ölmüş. Öyle diyolla...

Ahmetcan Oral

Şehit haberi resmileşti. Lazkiye tarafında olmuş sanırım olay. Nusracılar yapmış galiba. sahi, el-nusra nın amblemini kapak resmi yapan arkadaş ne düşünüyo m... Devamını Gör