Yeni Nesillerin Onunla Tanışamadığı İçin Çok Şey Kaybettiği Ülkenin En Büyük Değerlerinden: Barış Manço
Yeni Nesillerin Onunla Tanışamadığı İçin Çok Şey Kaybettiği Ülkenin En Büyük Değerlerinden: Barış Manço
Barış Manço ülkemizden çıkan en büyük değerlerden biri olmanın yanı sıra dünyanın birçok yerinde de oldukça saygıdeğer ve sevilen bir sanatçı oldu. 1960'lı yıllarda başlayan müzikal kariyeri hayatı boyunca aşama aşama ilerledi ve yıllarca büyük evrimler gördü. Bu evrimler arasında değişmeyen tek şey her döneminin kendine has bir güzelliğe sahip olmasıydı.
Yeni nesillerin onunla tanışamadığı için çok şey kaybettiği ülkenin en büyük değerlerinden Barış Manço'ya biraz yakından bakalım.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yıllar içerisinde koca bir ülkenin "Barış Ağabey"i olacak olan Barış Manço, 2 Ocak 1943 yılında Üsküdar'da doğdu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Manço'nun profesyonel müzik kariyeri gerçek anlamda 60'lı yıllarda çıkardığı 45'liklerle başladı.
60'lı yılların sonralarına doğru dünyanın genelinde popülerleşen saykodelik akımı Barış Manço'da da yankı buldu.
O eserlerden biri Trip Fairground oldu.
1970'li yıllar ise Barış Manço'nun kariyerinde yeni bir dönüm noktası oldu. Saykodelik ritimleri yavaş yavaş kenara bırakmaya başlayan Manço, daha pop ve Anadolu Rock türünde eserler ortaya koymaya başladı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Aynı yıl Dağlar Dağlar'ı yayınlayan Barış Manço, bu şarkıyla o güne kadar Türk müzik piyasasında ender görülen bir başarı elde ederek büyük ses getirdi.
70'li yıllar sürerken Manço önce güçlerini Moğollar ile birleştirdi; İşte Hendek İşte Deve başta olmak üzere birçok sevilen şarkıya imza attılar.
Manço ve Kurtalan Ekspres plaklar yayınlandı, sayısız konserler verdi. Bu konserler yalnızca ülkemizle sınırlı değildi; yurt dışında da birçok işe imza atıp yabancı dilde şarkılar söyledi.
70 ve 80'li yıllarda Sözüm Meclisten Dışarı ve Estağfurullah... Ne Haddimize! gibi albümlerle kariyeri oldukça başarılı şekilde yükselmeye devam eden Manço, 90'lı yıllarda Japonya'dan gelen bir teklif üzerine...
Barış Manço kariyeri boyunca tek bir sinema filminde rol aldı. Bu film, Oksal Pekmezoğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği 1975 yapımı Baba Bizi Eversene filmidir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Barış Manço'nun müzikteki başarısı başka alanlarda da kendini gösterdi. 7'den 77'ye adlı televizyon programıyla hem çok sevildi hem de Türk televizyonculuğundaki eğlence ve kültür programlarının yapı taşlarından biri haline geldi.
31 Ocak 1999 yılında geçirdiği kalp krizinin ardından hayata gözlerini yuman Manço geriye unutulmaz imkânsız olan parçalar, albümler ve hatıralar bıraktı.
Efsane sanatçımız Barış Manço'nun ardında bıraktığı şahane parçalardan bazıları...
Barış Manço - Yaz Dostum
Barış Manço - Dönence
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Barış Manço - Gibi Gibi
Barış Manço - Gülpembe
Barış Manço - Hal Hal
Baris Manco - Lambaya Puf De
Barış Manço - Kol Düğmeleri
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Bir baris manco birde kemal sunal bu ulkeye bir daha gelmeyecek gercek sanatcilar turkiye onlari cok ama cok sevdi...
Şimdi neaaalaka herşeyi de siyasete bağlamayalım filan tabi ama :) Barış Mançonun 20 senedir yönettiği bir Türkiye hayal ediyorum da ne bileyim neyse ya ş... Devamını Gör