Görüş Bildir
Haberler
Cinsel Saldırıyla Suçlanan Prens Andrew'un Askeri Unvanları Elinden Alındı

Cinsel Saldırıyla Suçlanan Prens Andrew'un Askeri Unvanları Elinden Alındı

Cinsel saldırı ile suçlanan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ikinci oğlu Prens Andrew'ün tüm askeri unvanları elinden alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cinsel istismar suçlamaları nedeniyle zor günler geçiren Prens Andrew’e ABD mahkemesinden kötü haber geldi. Prensin cinsel saldırı iddiasıyla hakkında açılan davanın reddedilmesi yönündeki talebi reddedildi.

ABD'deki Manhattan Federal Mahkemesi, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in ortanca oğlu Prens Andrew'in cinsel saldırı davasından yargılanması gerektiğine hükmetti.

Davacı Virginia Giuffre, Prens Andrew'in henüz 17 yaşındayken kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söyleyerek geçen sene ABD'de dava açmıştı.

Ancak Giuffre'nin seks ticaretinden hüküm giyen ABD'li iş insanı Jeffrey Epstein'le 2009 yılında 500 bin dolar karşılığında, olası bir davada sanık olabilecek ve Epstein’e yönelik suçlamalarla ilişkilendirilebilecek hiç kimseye dava açmayacağına dair bir anlaşma imzaladığı ortaya çıkmıştı.

Bunun üzerine avukatları, Prens Andrew'e yönelik suçlamaların düşürülmesini istedi.

Mahkeme talebi reddetti

Mahkeme talebi reddetti

Virginia Giuffre, Prens Andrew ve Epstein'in eski sevgilisi Gishlaine Maxwell’le çekilen bir fotoğrafını paylaşmıştı.

Manhattan'daki mahkeme, iptal başvurusunu reddederek söz konusu anlaşmanın Prens Andrew’i kapsamadığını ve davanın devam edeceğini belirtti.

Giuffre, davanın reddedilmesi yönündeki girişimlerin reddedilmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

61 yaşındaki York Dükü Prens Andrew, cinsel istismar iddialarını reddediyor. Prens, daha önce “Bu hanımefendiyle görüştüğümü hatırlamıyorum, kesinlikle öyle bir şey yok” demişti.

ABD'de görülen seks tarikatı davasında, cinsel suçlardan yargılanıp hüküm giyen ABD’li milyarder işadamı Epstein 2019 yılında cezaevinde hayatına son vermişti. Ona yardım etmekle suçlanan kız arkadaşı Ghislaine Maxwell de aralıkta suçlu bulunmuştu.

Prens Andrew'un askeri unvanları elinden alındı

Buckingham Sarayı'ndan yapılan bir açıklamada, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ikinci oğlu Prens Andrew'ün tüm askeri unvanları ve kraliyet ailesi himayelerinin Kraliçe'ye geri verildiği duyuruldu.

Bir Saray kaynağının BBC'ye yaptığı açıklamada York Dükü unvanını taşıyan Prens Andrew'ün resmi olarak 'majesteleri' unvanını kullanmaya da son vereceği belirtildi.

BBC Türkçe ve Sözcü 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
15
6
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gökçe

Türkiye de olsa tecavüze uğrayan kızları eve toplayıp kapıyı kilitleyip yakarladı. Sonra da derlerdi ki ; Birkereden birşey olmaz.

Marv

Eski çağlarda olsa istediğini yapardın kanka da sen zamanı yanlış seçmişsin ayrıca bu en aq yok prens dük falan.d