Görüş Bildir
Haberler
Yardım Kuruluşları Suriye İçin Tek Yürek

Yardım Kuruluşları Suriye İçin Tek Yürek

Onedio Medya
23.01.2014 - 18:12 Son Güncelleme: 23.01.2014 - 18:52

Yardım Kuruluşları Suriye İçin Tek Yürek

EMEL TEMİZAY - HABERLER Gündem İSTANBUL

Aralarında Türk Kızılayı, Kimse Yok mu Derneği, Yeryüzü Doktorları ve İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bulunduğu sivil toplum kuruluşları, ‘Sana ihtiyacım var’ kampanyası ile Suriyelilerin yaralarına merhem olacak. Türkiye’ye sığınan 2 bin 900 aileye 3 buçuk milyon liralık yardım yapılacak.

Geçtiğimiz yıl ‘Bir ekmek bir battaniye’ kampanyası ile Suriyelilere yapılan yardımlar bu yıl da ‘Sana ihtiyacım var’ kampanyası ile devam ediyor. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği’nin (İDSB) düzenlediği kampanya için yardım kuruluşları tek yürek oldu. Aralarında Türk Kızılayı, Kimse Yok Mu Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Verenel Derneği, Yardımeli Derneği ve Yeryüzü Doktorları’nın da bulunduğu sivil toplum kuruluşları topladıkları yardımları Suriyelilere ulaştıracak. Programın Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan tanıtım toplantısında konuşan İDSB Genel Sekreteri Avukat Ali Kurt, Suriyelilerin yaralarına merhem olmak için bu yardım kampanyasını başlattıklarını söyledi. Kurt, “Gerek ülkemizde gerekse Suriye toprakları içinde evini terk etmek zorunda kalmış kardeşlerimize bu kampanya ile ellerimizi uzatıyoruz.” dedi. Yardım göndermek isteyenler hiç giyilmemiş giysi ve gıda yardımında bulunabilecek. Ayrıca SMS yoluyla ve yardım kuruluşlarının hesap numaralarına da para yatırabilecek.

Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınan, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 2 bin 900 muhtaç ailedeki 17 bin kişiye Kimse Yok mu ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) işbirliği ile yürütülen proje kapsamında ilk etapta toplam 3 buçuk milyon liralık nakdi yardım yapılıyor. Yardımlar Gaziantep, Kilis, Nizip, Reyhanlı ve Yayladağı’nda ikamet eden muhtaç ailelere özel hazırlanmış banka kartlarıyla ulaştırılıyor. Proje çerçevesinde yüz yüze görüşme ve anket teknikleri ile kapsamlı bir sosyal inceleme yapılarak mülteci ailelerin ihtiyaçları tespit edildi. Mültecilerin kendi ihtiyaçlarına uygun olarak harcama yapabilmeleri için bu projeye özel olarak hazırlanan banka kartlarına kişi başına 200 TL olacak şekilde para yatırılacak. Bu miktarın 100 TL’si ocak ayında, 100 TL’si ise şubat ayında verilecek. Projenin ilk etabı tamamlandığında 5 kişilik ailelere 1000, 8 kişilik ailelere ise 1600 TL yatırılmış olacak. Yardım yapılan ailelerin her birine kimlik numaraları verilmek suretiyle KYD Project sistemine kayıt edilecek. Proje Koordinatörü Kimse Yok Mu Genel Sekreteri Savaş Metin; “Savaşın başladığı ilk andan itibaren ülkemize sığınan Suriyeli mültecilere yardım yapmaya çalışıyoruz. Bu proje, Suriyeli ailelerin tespiti ve ihtiyaçlarına yönelik nakdi yardımın yapılıyor olması açısından çok önemli.” dedi.

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/_yardim-kurul...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0