Görüş Bildir
Haberler
Yaptığın Davranışları Seç Depresyon Durumunu Söyleyelim!

Yaptığın Davranışları Seç Depresyon Durumunu Söyleyelim!

Depresyonun çok açık belirtileri olduğu gibi anlamlandıramadığımız belirtileri de olabilir. Günlük rutinlerimizi en çok etkileyen hislerden biridir depresyon hissi. Peki senin davranışların nasıl? Davranışlarında depresyon belirtileri var mı?

Haydi öğrenelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Aşağıdaki davranışlardan kendinde gördüklerini seç!

Eğer seçmek istediğin tüm şıkları seçtiysen.
Sonucu görmek için yandaki butona tıkla!

Sende Depresyonun ''D''si yok!

Hayır, sen depresyonda değilsin. Evet, bazen kendini hüzünlü hissediyor olabilirsin, belki biraz yorgun, belki biraz bitkin. Ancak bu duyguların seni depresyonun karanlık kuyusuna çektiğini düşünme. Depresyon, bu kadar basit bir durum değil. Senin yaşadığın, hayatın hızlı temposuna ayak uydurma çabası, belki de biraz fazla hızlı yaşama isteği.Belki de sen, hayatı dolu dolu yaşamayı seviyorsun, belki de her anın kıymetini bilip, onu sonuna kadar yaşamak istiyorsun. Ancak bu hızlı tempo, bazen enerjini tüketebiliyor. Bazen kendini yorgun, bitkin, hatta belki de tükenmiş hissedebiliyorsun. Ancak bu durum, depresyonda olduğun anlamına gelmiyor.Ve unutma, sen kendini sevebilecek kadar güçlü bir bireysin. Enerjin tükendiğinde, kendine bir mola verip, enerjini toplamayı biliyorsun. Kendine olan sevgin ve saygın, seni her zaman ayakta tutacak. Bu yüzden, sakın ola ki depresyonda olduğunu düşünme. Sen sadece hayatı hızlı yaşamayı seviyorsun ve bu da tamamen normal.

Depresyonda olduğunda bile bu hayatı yaşamayı biliyorsun!

Hayatın sana sunduğu renkli paletin içinde, bazen en koyu tonlarına bürünüyorsun, bazen ise en parlak ve canlı renklerle boyanıyorsun. Kimi zamanlar, adeta bir dalga gibi, üzüntünün derinliklerine dalmak zorunda kalıyorsun. Bu dönemler, ruhunun karanlık dehlizlerinde kaybolmuş gibi hissetmeni sağlıyor. Ancak unutma, her geceyi aydınlık bir sabah takip eder.Diğer zamanlarda ise, adeta bir güneş gibi parlıyorsun ve çevrendeki insanlara ışık saçıyorsun. Bu dönemlerde, enerjin ve pozitifliğinle etrafına adeta bir neşe fırtınası estiriyorsun. İşte bu anlarda, hayatın ne kadar güzel ve değerli olduğunu bir kez daha anlıyorsun.Ancak sen, bu inişli çıkışlı yolculukta genellikle ortalarda bir yerlerde takılı kalıyorsun. Ne tamamen karanlıkta ne de tamamen aydınlıkta... İşte burası, hayatın gerçek yüzünü gösterdiği yer. Çünkü hayat, ne tamamen karanlık ne de tamamen aydınlık; o, gri tonlarında bir resim.Bu dalgalı yolculuğu kontrol altına almanın yolu ise aslında çok basit: Her daim kendine inanmak ve bu hayatın senin için olduğunu bilmen. Kendine olan inancını hiçbir zaman kaybetme, çünkü sen bu hayatın kahramanısın ve bu hikaye tamamen senin hikayen. Unutma, her ne olursa olsun, sen bu hayatın yazarısın ve kalem her zaman senin elinde.

Kafanın içi çok dolu!

Hayatın renkli tonlarına bir süreliğine veda mı ettin? İçindeki o coşkulu enerji nerede, ne oldu da bu denli hüzne büründün? Tüm neşeni, tüm pozitifliğini bir kenara mı bıraktın? Belki de hayatın karmaşası içinde kayboldun, belki de kafanı meşgul eden düşüncelerin ağırlığı altında ezildin.Düşüncelerinle baş başa kaldığın her an, onlarla birlikte bir labirente daldın belki de. Sürekli aynı soruların peşinde, sürekli aynı dertlerin içinde... Ancak unutma ki, bu labiretin çıkışı da senin elinde. Kendine biraz zaman tanı, biraz nefes al. Kendini yeniden bulmanın, toparlanmanın tam sırası.Biliyoruz, sen her şeyin en iyisini hak ediyorsun. Belki de bu süreci bir dönüm noktası olarak görme zamanı geldi. Kendine bir şans ver, çünkü seninle birlikte hayatın da renklenmeye ihtiyacı var. Unutma, senin gülüşünle daha güzel bir dünya var ve sana mutlu olmak en çok yakışan.

İlgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
4
4
3
2
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nurcii

Depresyonda olduğunda bile bu hayatı yaşamayı biliyorsun!

Hayatın renkli tonlarına bir süreliğine veda mı ettin? İçindeki o coşkulu enerji nerede, ne oldu da bu denli hüzne büründün? Tüm neşeni, tüm pozitifliğini bi... Devamını Gör

Emel

Sende Depresyonun ''D''si yok! İlaçtan ve aşktandır o 😂