Yapılan Araştırmaya Göre Yerli Sosyal Mecraları Tam Anlamıyla Tanımıyoruz!
1999 senesinde kurulan Ekşi Sözlük, dünyanın ilk sosyal mecralarından biri iken yerli bir platformun geçmiş zaman içerisinde neden yurt dışına açılamadığını hiç düşündünüz mü? (Bugünlerde çok şükür ki Onedio, Rusya'da göğsümüzü kabartıyor.) Hayatımızın önemli kısmını meşgul eden Instagram, Snapchat, Facebook ve Twitter'a oldukça hakimken yerli sosyal mecralara ne kadar hakimiz. Medya, yerli sosyal mecralara nasıl yaklaşıyor?
Medyanoz ve Üniversite Medya Birliği ortaklığında Türkiye genelinde 25 üniversitede yapılan araştırmayla öğrencilerin yerli ve yabancı sosyal mecralarla ilgili bilgi seviyesi ölçüldü.
Araştırma 1 Aralık-15 Ocak tarihleri arasında, 15’i devlet üniversitesi, 10’u özel üniversite olmak üzere toplam 25 üniversiteden 1238 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi. Yapılan araştırmada öğrencilerin yerli ve yabancı sosyal mecralar hakkındaki bilgi düzeyleri, bu mecraları düzenli kullanma alışkanlıkları ve medyanın yerli ve yabancı sosyal mecralara karşı yaklaşımı hakkında sorular soruldu.
Üniversiteliler yerli sosyal mecralar konusunda daha az bilgi sahibi
En çok Zuckerberg tanınıyor
100 öğrenciden 46'sı Onedio'yu düzenli takip ediyor
Öğrenciler Instagram’ı daha çok seviyor
Öğrencilere göre medya “Yabancı”ya daha çok yer veriyor
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın