Görüş Bildir
Haberler
Yanan Feribottan Kurtarılan Türk Yolcular İstanbul'a Getirildi

Yanan Feribottan Kurtarılan Türk Yolcular İstanbul'a Getirildi

Caner
31.12.2014 - 19:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan'dan İtalya'ya giderken yanan feribottan kurtarılan Türk yolcular, Başbakanlığın kiraladığı uçakla Türkiye'ye döndü.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Yunanistan'ın Patra Limanı'ndan İtalya'ya giderken pazar günü yanan 'Norman Atlantic' adlı feribottaki Türk yolculardan 33'ünü Türkiye'ye getirmek için özel uçak kiraladı. Brindisi Havalimanı'ndan 33 yolcuyu alan uçak, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na indi.

‘Hortumlarda su yoktu’

Feribottan kurtarılıp Türkiye’ye dönen üç Türk tır şoförü, yaşadıklarını basın mensuplarına anlattı. Şoförlerden Refik Kulaksız, gemide yaklaşık 30 saat kaldıklarını belirterek, sabah saat 05.30'da geminin yandığını arkadaşlarından öğrendiğini söyledi.

Feribottaki önlemlerin yetersiz kaldığını ve panik yaşandığını söyleyen Kulaksız, yaşadıklarını şöyle anlattı:

'İnsanlar denize indirilirken bile birbirini eziyordu. Orada ölenler ve yaralananlar oldu. Yardım ekipleri çok geç geldi. Saat 05.30'dan 12.00'ye kadar kurtarılmayı bekledik. Kurtarma ekipleri yetersiz kaldı. Biz öne çocuk ve kadınları aldık ama Yunanistan vatandaşları bunu yapmadı. Sadece kendilerini kurtardı. Biz üç arkadaş mürettebattan sonra gemiden ayrıldık. İtalyan kurtarma ekipleri gelmese ölü sayısı artardı. Yardımcı olabilmek için yangın söndürme hortumlarını kendimiz açtık ama su yoktu.”

Her şeyi yangında kaybettiklerini anlatan Ünal Demir, 'Araçlar, paralar, eşyalar hepsi yandı. Üzerimizdekileri İtalyan kurtarma ekipleri verdi. Yangın çıktığında, patlama olduğunda alarm devreye girmesi gerekir. Biz alarm veya uyarı duymadık' dedi.

Celalettin Sakin ise Yunanistan karasularında olmalarına rağmen Yunanlı yetkililerin kendilerine yardım etmediğini söyledi.

Çavuşoğlu Twitter'dan duyurmuştu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabı üzerinden uçağın İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na saat 19.00'da ineceğini duyurdu.

Yanan feribotttan kurtulan sekizi Türk, dokuz kişi Türkiye'ye dönmüştü. Yolcular, kurtarma operasyonunun yangından 10 saat sonra başladığını anlatmıştı.

Kaynak: AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0