Görüş Bildir
Haberler
Yahoo da TV Program Oyununa Giriyor

Yahoo da TV Program Oyununa Giriyor

Onedio Medya
07.04.2014 - 13:34 Son Güncelleme: 07.04.2014 - 14:24

Yahoo da TV Program Oyununa Giriyor

Yahoo 'nun planları ile ilgili bilgilendirilen kişiler, şirketin kablolu TV'lerde veya Netflix gibi hizmetlerde olduğu gibi bazı yayın programlarını almayı amaçladığını söylediler.

Konuya yakın kaynaklar şirketin dört adet web serisi almaya yakın olduğunu ifade ediyor. Ayrıca geçmiş yıllarda yapılanın aksine Yahoo bu kez kısa vadeli yayınlardan çok 10 bölümlük dizi ve yarım saatlik komedi arayışı içerisinde. Şirketin bölüm başına ayırdığı bütçe ise 700 bin dolar ile birkaç milyon dolar arasında değişiyor. Değerlendirilen projelerde televizyon deneyimleri olan yazalar ve yönetmenler görevlendirilecek.

Planla ilgili bilgilendirilen kişilerden birisi yaptığı açıklamada, 'Bu kez büyük bir çıkış yapmak istiyorlar' dedi.

Yahoo'nun CEO'su Marissa Mayer'ın TV kapasitesine sahip bu içerikleri bu yıl yapılacak 'NewFront' pazarlama konferansı öncesinde tanıtmak istediği belirtiliyor. Ancak New York'ta 28 Nisan'da yapılacak konferans öncesinde Mayer'ın bu programlar ile ilgili anlaşmaları yapmaya yeterince yaklaşıp yaklaşamayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Yahoo ise konuyla ilgili açıklamada bulunmadı.

Yahoo'ya canlandırma getirmeye çalışan Mayer, başta Google' ın YouTube sitesi gibi diğer rakiplerine nazaran daha yüksek kaliteli video programları sundukları konusunda reklam verenleri ikna etmeye çalışıyor. Konuya yakın kişiler Mayer'ın ve pazarlama başkanı Kathy Savitt'in son birkaç ayda 100'den fazla projeyi gözden geçirdiğini belirtirken ikilinin yayına hazır ve çok fazla geliştirmeye ihtiyaç duymayan seriler aradığını ifade ettiler.

Şirket şu ana kadar herhangi bir program konusunda anlaşma yapmış değil. Şirket için sorunlardan biri programların reklamlardan yeterli parayı kazanıp kazanmayacağı. Eğer Yahoo içeriğin sahipliğini alırsa şovların uluslararası pazarlarda lisanslarını da satacak. Tipik TV stüdyoları kar yapmak için bu tarz kaynakları kullanıyorlar.

Ses getirecek web serileri muhakkak Yahoo'nun reklam verenler üzerindeki algısına yardımcı olacaktır. Ayrıca bazı reklam verenlerin doğal olarak TV'lere gidecek bütçelerinden belli bir kısmı da kendisine çekecektir. Ancak tipik web serileri yerine daha yüksek kaliteli serileri hedefleyen Yahoo kalabalıklaşan üst seviye TV seriler pazarında girmiş olacak.

Konuya yakın bir kaynak yorumunda, 'Netflix ve Amazon'un yayınlarına benzer yayınlar amaçlıyorlar' dedi.

Programlar ile ilgili adım Mayer'ın videolara odaklanma stratejisinin bir parçası. The Wall Street Journal Mart ayının sonunda yaptığı bir haberde şirketin online video hizmeti News Distribution Network'u satın alma görüşmeleri yürüttüğünü yazmıştı. Yahoo ayrıca TV haber gazetecisi Katie Couric ve New York Times teknoloji yazarı David Pogue ile de anlaşmalar yapmıştı.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0