Görüş Bildir
Haberler
Yabancı Öğrenciler İçin Türkiye Eğitimde Cazibe Merkezi Oldu

Yabancı Öğrenciler İçin Türkiye Eğitimde Cazibe Merkezi Oldu

medya365
09.02.2014 - 11:30 Son Güncelleme: 09.02.2014 - 11:31

Yabancı Öğrenciler İçin Türkiye Eğitimde Cazibe Merkezi Oldu

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Kurulu Başkan Vekili Ekrem Çalkılıç, Türkiye'nin Ortadoğu'da eğitimde de cazibe merkezi olduğunu söyledi

Son yıllarda Türkiye yabancı doğrudan yatırımlarda on milyarlarca dolarlık yatırımı çekerek ekonomide cazibe merkezi olmayı başarmıştı. Türkiye'nin ekonomideki bu cazibesini eğitimde de gösterdiği ortaya çıktı. Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Kurulu Başkan Vekili Çalkılıç, 'Yüksek lisans için olduğu kadar yüksek lisans ve doktora için de birçok yabancı öğrenci Türk üniversitelerine koşuyor' dedi.

YÖK'ün de yabancı talebelerin Türkiye'ye gelmesini desteklediğini söyleyen Çalkılıç, 'Eskiden yabancılar yalnızca devlet üniversitelerinde okuyabiliyorlardı. Artık vakıf üniversitelerine de girebiliyorlar. Bizde yabancı öğrenci kontenjanı yüzde 10 fakat YÖK mevzuata göre bunu yüzde 50'ye çıkarabiliyor. Buraya doğrudan gelenlerin yanı sıra yatay geçişle gelen ya da gelmek isteyen de çok. Bilhassa tıp, diş hekimliği, mimarlık gibi bölümleri seçenek ediyorlar. Mezuniyetten sonra da çoğunlukla Türkiye'de kalmayı seçenek ediyorlar. İran, Suriye, Bulgaristan gibi ülkelerdeki yabancıların yanı sıra Almanya ve Fransa gibi ülkelerden de gurbetçilerimizin çocukları geliyor. Şu an bizim üniversitemizde 755 lisans, 3.000 925 lisans ve 810 da yüksek lisans öğrencimiz var. Sayı her yil artıyor' diye konuştu.

Kaynak: http://www.medya365.com/ekonomi/yaban...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0