Görüş Bildir
Haberler
Wimbledon Heyecanı Bugün Başlıyor

Wimbledon Heyecanı Bugün Başlıyor

Batuhan
23.06.2014 - 10:51

Wimbledon Heyecanı Bugün Başlıyor

2014 yılının üçüncü Grand Slam turnuvası olan Wimbledon'da heyecan bugün oynanacak karşılaşmalarla başlıyor.

Tenis dünyasının en prestijli turnuvası olan ve herkesin dört gözle beklediği çim kort efsanesi Wimbledon başlıyor. Avustralya Açık, Roland Garros ve Amerika Açık'la birlikte en önemli dört Grand Slam turnuvasından biri olan Wimbledon, çim kortta oynanan tek Grand Slam olma özelliğine sahip.

Wimbledon'ı ayrıca diğer Grand Slam'lerden ayrı tutmamıza sebep olan bir özelliği bulunuyor. Wimbledon'da mücadele eden bütün tenisçiler korta sadece beyaz kıyafet giyerek çıkmak zorunda.

Son şampiyon Andy Murray

Geçen sene Wimbledon'da mutlu sona ulaşan isim Novak Djokovic'i yenen Britanyalı raket Andy Murray olmuştu. Fakat geçen sezon gösterdiği üstün performansından biraz uzaklaşan Murray, sevenlerini bu sene hayal kırıklığına uğratabilir. Zira Avustralya Açık'a çeyrek, Fransa Açık'a ise yarı finalde veda etmesi ardından en son çim kortta gerçekleştirilen Queen's Cup'taki performansı eski günlerini aratır cinstendi.

0619 Mats Point: itw Murray - Eurosport

Nadal formda

Son şampiyon Andy Murray'nın tahtını almaya hazır birçok yıldız raket bulunuyor. Fakat bunların başında hiç kuşkusuz Rafael Nadal geliyor. Toprak korttaki yenilmezliğini sürdüren ve 9. şampiyonluğunu kazanan Rafael Nadal, Wimbledon öncesi hafif çaplı bir sarsıntı geçirdi. Nadal, Wimbledon'a Novak Djokovic'in arkasında dünyanın iki numaralı tenisçisi olarak başlayacak.

Novak intikam peşinde

Son Fransa Açık finalinde Nadal'a kaybetmesine rağmen Wimbledon'a seribaşı olarak başlamasının mutluluğunu yaşayan Djokovic'in final yolu açık. Wimbledon'da finale çıkmayı çok istediğini söyleyen Novak Djokovic, Wimbledon öncesi Eurosport'un sorularına cevap verdi.

Novak Djokovic - Panoramic

Wimbledon’da 1 numarası seri başısın. Senin için sürpriz oldu mu?

Biraz dürüst olmak gerekirse, Wimbledon turnuvasının büyüklüğüne saygı duyuyorum. Bu turnuvada her zaman en iyi tenis performasımı göstermeye çalışıyorum. Hep 2011 yılında kazandığım Wimbledon’ın hayalini kuruyorum. Benim burada birçok başarım var, çok sayıda yarı final ve finalim var. Bu durum sıralamayı etkilemiş olabilir.

Bu sonuç açıklandığında neler hissettin?

Bu durumun benim üzerimde büyük bir sorumluluk ve ekstra baskı yarattığını söyleyebilirim.Bu yaşanılan şeref ve sorumluluk bütün spor dallarının bir parçası. Bunun üstesinden geleceğim. Londra’da en iyi oyunumu sergileyeceğim.

Roland Garros'tan sonra Wimbledon'a geçişi nasıl sağlayacaksın?

Hala çalışıyorum. Zihinsel olarak hazırlanıyorum sonuçta büyük bir turnuvayı finalde kaybettim. Bu durumla daha önce de yüzleştim. Geçen sene bu duyguyu Nadal maçından sonra yaşadım. Hemen hemen kendine benzer durumlar. Wimbledon’da final oynamak için çalışıyorum. Umarım bu sene bunu başarabilirim. Yeni kondisyonuma adapte olmaya çalışıyorum. Dünyanın en önemli turnuvası olan Wimbledon’ın bize en büyük hediyesi, motivasyon.

Kadınlarda ise dünya bir numarası Serena Williams'ın göstereceği performans merak konusu. Özellikle son turnuvalarda aldığı başarısız sonuçlar akıllara 'Bir devir sona mı eriyor?' sorularını getirsene, Serena'nın hedefi yine final. Roland Garros sonrası soluğu Ibiza'da alan ve kafasını boşaltan Serena, Wimbledon'a hiç olmadığı kadar güçlü bir şekilde başlamak istiyor.

Sharapova şov devam edecek mi?

Kariyerinin beşinci Grand Slam'ini son Roland Garros'u kazanarak elde eden Maria Sharapova, turnuvaya beş numaralı seribaşı olarak katılıyor. Kendisini fiziksel ve zihinsel açıdan iyi hazırladığını her seferinde tekrarlayan Sharapova, Eurosport'a çok özel açıklamalarda bulundu. Fransa Açık'ta fiziksel olarak yorulmasına rağmen Wimbledon'a iyi hazırlandığını söyleyen Sharapova şunları söyledi;

'Fransa Açık'ta çıktığım maçlarda oldukça zorlandım. Özellikle ikinci hafta sonunda yaptığım iki günlük dinlenme bana çok iyi geldi. Wimbledon'da özellikle son 5-6 senede fiziksel olarak turnuvaya katılmak çok önemli bir hale geldi. Ben turnuvaya vücut olarak iyi başlamak istiyorum. Çok güzel bir on gün geçirdim. Wimbledon'da korta çıkmak için sabırsızlanıyorum. Aldığım sonuçların değişmesini seviyorum son birkaç yılda Wimbledon'da iyi mücadele ediyorum. Galiba üç sene önce burada yine çok güzel bir performans göstermiştim tekrara kupayı alabilirdim. Fakat son iki senede aldığım sonuçlar beni istemediğim yerlere götürdü. Artık önüme bakıyorum ve buradaki başarımı tekrarlamak istiyorum.'

Sürpriz isim 'Bouchard'

Wimbledon'da çim kortu titretecek bir diğer isim ise son iki Grand Slam'de yarı finale yükselerek adından sıkça bahsettiren Eugenie Bouchard. Bütün gözleri üzerine çeken ve başarılı oynuyla herkesi kendine hayran bırakan 20 yaşındaki Kanadalı raket, Wimbledon'da da bu başarısını sürdürmek isteyecek.

Çim kortta ayrıca son zamanlarda formunun gerisinde kalan Victoria Azarenka, son Avustralya Açık şampiyonu Li Na ve Sharapova'nın zaferi ile sona eren Roland Garros'ta finale adını yazdıran Simona Halep'in de göstereceği performanslar bütün tenissevelerin merak konusu.

Wimbledon seri başları

Sezonun üçüncü Grand Slam'i Wimbledon'da erkeklerde Novak Djokovic, kadınlarda ise Serena Williams ilk sırada yer aldı. İngiltere'nin başkenti Londra'da 23 Haziran-6 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek turnuvada, tek erkeklerde Rafael Nadal bir sıra gerileyerek 2. olurken, ilk sırada Sırp Novak Djokovic yer aldı. Tek kadınlarda ise Serena Williams, zirvedeki yerini korudu. Wimbledon'da ilk 10'da yer alan seribaşı tenisçiler şöyle:

Erkekler

1-Novak Djokovic (Sırbistan)

2- Rafael Nadal (İspanya)

3- Andy Murray (Büyük Britanya)

4- Roger Federer (İsviçre)

5- Stan Wawrinka (İsviçre)

6- Tomas Berdych (Çek Cumhuriyeti)

7- David Ferrer (İspanya)

8- Milos Raonic (Kanada)

9- John Isner (ABD)

10- Kei Nishikori (Japonya)

Kadınlar

1- Serena Williams (ABD)

2- Li Na (Çin)

3- Simona Halep (Romanya)

4- Agnieszka Radwanska (Polonya)

5- Maria Sharapova (Rusya)

6- Petra Kvitova (Çek Cumhuriyeti)

7- Jelena Jankovic (Sırbistan)

8- Victoria Azarenka (Belarus)

9- Angelique Kerber (Almanya)

10- Dominika Cibulkova (Slovakya)

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/tenis/wimbled...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0