Görüş Bildir
Haberler
WhatsApp Yıllık Ücret Almayı Bırakıyor

etiket WhatsApp Yıllık Ücret Almayı Bırakıyor

ATKN
18.01.2016 - 13:47 Son Güncelleme: 18.01.2016 - 16:53

Facebook’un bundan yaklaşık iki yıl önce 19 milyar dolar karşılığında satın aldığı popüler mesajlaşma servisi WhatsApp, kullanıcılarından 1 dolar yıllık ücret toplamayı bırakıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

WhatsApp, geçtiğimiz yıllarda ücretli sisteme geçtiğini duyurmuştu. Yeni WhatsApp kullanıcılarından yıllık 1 dolar ücret talep eden anlık mesajlaşma platformu, bu kararı ile olumsuz tepkilere maruz kalmıştı.

Ücretli sürüme geçilmeden önce hali hazırda WhatsApp'a sahip olanlar 'Ömür Boyu' ücretsiz olarak uygulamayı kullanma hakkına sahipti. WhatsApp, gelen tepkilere daha fazla sessiz kalamadı ve bugün bir açıklama yaptı.

Resmi blog üzerinden yapılan açıklamaya göre; WhatsApp yakında herkes için ücretsiz olacak.

DLD konferansında konuşan WhatsApp CEO’su Jan Koum açıkladı. Koum, WhatsApp yıllık ücret politikası çerçevesinde kullanıcılardan talep edilen paranın çok yüksek olmamasına rağmen, pek çok kişiyi servisi kullanmaktan mahrum bıraktığını belirtti. 

Bu politika özellikle kredi kartı kullanımı sınırlı olanları fazlasıyla etkiliyor. WhatsApp’ın daha da geniş kitlelere ulaşması için rakipleri gibi ücretsiz olması gerektiği de, bu kararda etkili olmuşa benziyor.

Teknoblog ve ShiftDelete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
252
49
12
12
10
10
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nakahella

Evrende iki şey sonsuzdur. 1- Winrar deneme sürümü, 2- Whatsapp parasız kullanım süresi. Bugüne kadar bunlara para veren 1 Türk çıkmadı henüz.

kurukahveci

daha önce buna para veren var mıydı ki? silip tekrar yükleyince sıfırlanıyo hep

Ahmetcan Oral

Yanlış bilgi. Facebook WhatsApp' a değil, WhattsApp' da biriken veriye para ödedi.

Pasif Kullanıcı

Bir insan hepmi Haklı olur Sn. ORAL' cım abi? :)