Görüş Bildir
Haberler
Üzmez'in Oğulları Önce Mirası Reddetti, Sonra Sahip Çıktı

Üzmez'in Oğulları Önce Mirası Reddetti, Sonra Sahip Çıktı

Ulaş
15.01.2015 - 18:04
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde torunu yaşındaki kızla yakalanan ve 'küçük yaştaki kız çocuğa cinsel taciz' suçlamasıyla tutuklandıktan sonra 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Hüseyin Üzmez, bir süre Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yattı. Psikolojik sorunları nedeniyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi edilmek üzere İstanbul Metris Cezaevi'ne nakledilen Hüseyin Üzmez, hastalığı nedeniyle 'infazın ertelenmesi kapsamında geçen temmuz ayında Metris Cezaevi'nden tahliye edildi.

Toplam 4 yıl 7 ay 4 gün hapis cezası kalan Hüseyin Üzmez, tahliye olduktan sonra kaldığı Ankara'da 14 Ekim 2014 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Hüseyin Üzmez'in oğulları Alpaslan ve Mehmet Fatih Üzmez kardeşler, babalarının çıkabilecek borçlarını üstlenmemek için reddi miras talebinde bulundu. Bursa Sulh Hukuk Mahkemesi bu talebi uygun buldu.

Ancak Alpaslan ve Mehmet Fatih Üzmez kardeşler, korktukları gibi borç çıkmayınca reddi mirastan vazgeçmek için harekete geçti. Avukat Emir Ali Kav, kendisini arayan Üzmez kardeşlerin reddi mirastan vazgeçmek istediklerini söyledi.

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Mehmet Fatih Üzmez, 'Reddi mirasta bulunmuştuk. Mahkeme kabul etti. Davayı açmamızın tek nedeni babamızın borçlarının çıkması ve zor durumda kalmamızdı. Biz kuruşun hesabını yaparak yaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde reddi mirastan vazgeçebiliriz' dedi.

YASA NE DİYOR?

Hukukçular, ölen kişinin bıraktığı borçların miras kalan malların değerinin çok üzerindeyse, zora düşen tarafların miras reddi için mahkemeye başvuruda bulunabildiğini hatırlattı..

Medeni Kanun'un 617'nci maddesinde reddi miras iptali için 6 aylık başvuru süresi bulunuyor. Bu madde şöyle:

'Malvarlığı borcuna yetmeyen mirasçı, alacaklılarına zarar vermek amacıyla mirası reddederse; alacaklıları veya iflas idaresi, kendilerine yeterli bir güvence verilmediği takdirde, ret tarihinden başlayarak altı ay içinde reddin iptali hakkında dava açabilirler. Reddin iptaline karar verilirse, miras resmen tasfiye edilir. Bu suretle tasfiye edilen mirastan reddeden mirasçının payına bir şey düşerse bundan, önce itiraz eden alacaklıların, daha sonra diğer alacaklıların alacakları ödenir. Arta kalan değerler ise, ret geçerli olsa idi bundan yararlanacak olan mirasçılara verilir.

  • DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0