onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Uzman Diyetisyenden Sahur ve İftar Önerileri: "Susuzluğunuzu Gidermek İçin Gazlı İçeceklere Yönelmeyin..."

Uzman Diyetisyenden Sahur ve İftar Önerileri: "Susuzluğunuzu Gidermek İçin Gazlı İçeceklere Yönelmeyin..."

CansinA
08.04.2022 - 21:46

Heyecanla beklenen Ramazan ayı geldi çattı. 2022 yılında oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar, susuzluklarını giderecek, tokluk hissi verecek besinlerin neler olduğunu araştırıyor. Yıllardır bir tartışma olan sahurda ve iftarda ne yenileceği konusuna uzman diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka açıklık getirdi. Sahurda ve iftarda nelerin yenilmesi, nelerden uzak durulması gerektiğini açıklayan uzmanın üzerinde durduğu noktalardan biri de hem sahurda hem iftarda gazlı içeceklerden uzak durulması. Bunun gibi çeşitli önerilerde bulunan Gözdenur Çavuş Uka'nın açıklamaları ve tavsiyeleri haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, Ramazan ayında oruç ibadetini gerçekleştirenler için tavsiye ve önerilerde bulundu. Sahurda ve iftarda tüketilmesi gerekenler ve kaçınılması gerekenleri açıklayan Gözdenur Çavuş, susuzluğu en az yaşatacak ve uzun süre tok tutacak besinlerin neler olduğunu da açıkladı. Aynı zamanda Ramazan boyunca farkına varmadan yapılan büyük hataları da sıralayan Gözdenur Çavuş Uka'nın açıklamaları haberimizde...

Gazlı İçecekler, Çay, Kahve...

Gazlı İçecekler, Çay, Kahve...

“Sahuru atlamak, sahurda geceden kalma ana yemekleri yemek, vücudu susuz bırakmak, susuzluğu gidermek için gazlı/şekerli içecekler, çay ve kahve tüketmek, iftar sonrası hemen tatlı yemek, günü hareketsiz geçirmek, iftarda aşırı yemek Ramazan’da en sık yapılan beslenme hatalarıdır”

Çorba ve Ana Yemek Arasında 20 Dakika Olmalı;

Çorba ve Ana Yemek Arasında 20 Dakika Olmalı;

“Ramazan ayında sağlıklı beslenmek için mutlaka sahur yapın. Bol su tüketin. İftarda çorba ile ana yemek arasında 20 dakika ara verin. Yemekleri hızlı yemeyin. Taze sebze ve meyve tüketin. İftardan sonra ara öğün yapın. Yemek pişirme tekniklerinize dikkat edin. İftardan sonra bitki çayı tüketin. Şerbetli, hamurlu ve çikolatalı tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih edin. İftardan sonra egzersiz yapın”

Sahurda Sadece Su İçmek Vücuda Zarar Verir;

Sahurda Sadece Su İçmek Vücuda Zarar Verir;

“Sahura kalkmayan kişiler, gün içinde almaları gereken enerjinin çok daha azını almaktadırlar. Dolayısıyla, gün içinde kan şekerinde düşüş, halsizlik ve uyku hali olmaktadır. Sahurda sadece su içmek veya gece yatmadan önce yemek yemenin vücut için oldukça zararlı olduğu unutulmamalıdır. Sahurda bir diğer önemli nokta ise yediklerimizdir. Gece metabolizma hızı düştüğü için yenilen ağır ve yağlı yemeklerin yağa dönüşme riski daha fazla olacaktır. Bu yüzden sahurda midede uzun süre kalarak tok kalmanızı sağlayacak, kan şekerinde ani değişiklik yaratmayacak ve sıvı dengesini sağlayacak besinler seçilmelidir.”

Ramazan'ın Yedi Büyük Hatası;

Ramazan'ın Yedi Büyük Hatası;
  • “Sahuru atlamak.

  • Sahurda geceden kalma ana yemeklerin yenmesi.

  • Vücudu susuz bırakmak.

  • Susuzluğu gidermek için gazlı/şekerli içecekler, çay ve kahve tüketmek.

  • İftar sonrası hemen tatlı yemek.

  • Günü hareketsiz geçirmek.

  • İftarda yemekleri aşırı porsiyonlarda tüketmek.”

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Süt, Peynir, Yumurta;

Süt, Peynir, Yumurta;

“Uzun süre tokluk sağlaması için tam buğday, çavdar veya kepek ekmekleri tüketilebilir. Sahurda ana yemek yerine daha çok kahvaltı tarzında bir öğün tercih edilmelidir. Sucuk, salam, sosis, füme et, jambon gibi şarküteri ürünleri tüketilmemelidir. Tüm hamur işleri (pişi, açma, poğaça, kek, börek vs.), kızartılmış yiyecekler ile yağlı, tuzlu, acılı ve baharatlı yiyeceklerden kaçınılmalıdır.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın