Görüş Bildir
Haberler
14'ünde Ekmek Almaya Gitti, 15’inde Bile Dönemedi

14'ünde Ekmek Almaya Gitti, 15’inde Bile Dönemedi

Onedio Medya
05.01.2014 - 10:47 Son Güncelleme: 05.01.2014 - 12:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

14'ünde ekmek almaya gitti, 15’inde bile dönemedi

FUAT Soylu İlköğretim Okulu öğrencisi Berkin Elvan, 16 Haziran sabahı, saat 07.00’de ekmek almak için evden çıktı. Bir daha da dönemedi. Evinden bir kaç sokak ileride, polisin protestoculara attığı gaz fişeğiyle başından vuruldu. O günden bu yana yoğun bakımda. İki kez kalbi durmasına, 3 ameliyat ve bir küçük operasyon geçirmesine rağmen hayata sımsıkı tutunuyor. Vurulmasının üzerinden, Berkin’in hiç hatırlamayacağı iki mevsim ve koca bir yıl geçti. Berkin dün 15 yaşına yoğun bakım ünitesinde merhaba dedi.

Yattığı hastanenin bahçesinde toplanan yüzlerce kişi Berkin için getirdikleri balonları gökyüzüne uçurdu. Berkin Elvan’ın ismini taşıyan internet sitesine, ailesi tarafından konulan yazıda Berkin’in doğum günü için şu satırlar yer aldı:

BERKİN UYANACAK

Berkin geride kalan 204 gün boyunca 3 büyük ameliyat ve bir ufak operasyon geçirdi. Çoğunlukla makinaya bağlı olarak nefes alıyor. Yoğun bakımda ve tedavisi büyük bir özveriyle devam ediyor. Beyin Cerrahisi ve Yoğun Bakım doktorlarına, hemşirelerine, hasta bakıcılarına ve hastanede Berkin ile ilgilenen tüm hastane personeline teşekkür ediyoruz. Berkin uyanacak biliyoruz.

204 GÜN GEÇTİ

“Beyninde biber gazı kapsülü yaralanmasına bağlı hasar çok fazla. Ciğerlerinde yoğun biber gazına maruz kalmasından dolayı halen tedavisi tamamlanmamış hasar var. 16 Haziran 2013 gününden bu yana iki kez kalbi durdu. Direndi Berkin. Teslim olmadı direniyor. 15 yaşına bastı bugün. İlk kez kendi doğum gününde uyuyor canımız. Binlerce insanımız onun için isyan ederken o yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veriyor. 204 gün geçti ve adli soruşturma göstermelik olarak bir dosya numarasıyla mevcut. Avukatımız Evrim Deniz Karatana geride kalan 7 ay boyunca etkin bir soruşturma sürdürülmediği için dosyayı AİHM’ne taşıyacak bu ay içinde.”

PANKART VE SLOGAN YOK

“Hastanede sembolik bir doğum günü organize etmek istedi dostlarımız. Hayır diyemedik. Tek ricamız pankart getirilmemesi, slogan atılmaması oldu. Berkin’le beraber 1000 in üstünde yatan hasta var Okmeydanı Hastanesi’nde ve biz onlara saygı duyulması gerektiği için bu ricada bulunduk.“

İSMİNİ YAZABİLİRSİNİZ

“Berkin’i vuran polisler tespit edilmeyip devlet korumasında saklanırken, adli bir yaptırım uygulanmazken, Berkin’i haber yapan gazetelere ceza yağıyor. İsmini açık yazdıkları, fotosunu mozaiklemeden koydukları için veriliyor cezalar. Berkin Elvan’ın polislerce vurulduğu nokta dışında mozaiklenecek bir gizlisi yok. Resmini kullanabilirsiniz biz aile olarak izin veriyoruz. Berkin Elvan’ı dünyanın tüm ezilen ve direnen halkları açıkca ismi ve resmiyle biliyor. İsmini açıkca yazabilirsiniz. Katillerimizi, tetikçileri saklayan devlet evlatlarımızın yaşam hakkına saygı göstermeyen devlet isimlerinin kısaltılmasını, fotoğraflarının mozaiklenmesini isteyemez. Bize tetiği çekenlerin isimlerini versinler. O isimleri kısaltmayla yazar fotolarını mozaikleriz merak etmesinler.”

Fırat ALKAÇ/İSTANBUL

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/255...

Berkin Elvan’ın doğum günü hastanede kutlanacak

15. yaşına uykuda giren Berkin Elvan'ın doğum günü bugün saat 16.00'da Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde kutlanacak

T24

Gezi Parkı eylemlerinde evinden ekmek almak için çıktığı sırada polisin attığı gaz kapsülüyle başından yaralanan ve komaya giren 14 yaşındaki Berkin Elvan , bugün 15 yaşına bastı. Berkin Elvan’ın doğum günü, bugün Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde saat 16.00’da kutlanacak.

Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı’ndaki evinden ekmek almak için çıkan 14 yaşındaki Berkin Elvan, 16 Haziran 2013 günü polisin tabancasından çıkan gaz kapsülüyle vuruldu.

Berkin, 203 gündür uyutuluyor. Defalarca kez ameliyat geçirdi. Vurulmasının ardından 2 mevsim geçti. Dünya yeni 2013’ü uğurladı, 2014’e ‘merhaba’ dedi.

Berkin Elvan’ın doğum günü için 5 Ocak Pazar günü, tedavi altında tutulduğu Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi önünde bir etkinlik gerçekleştirilecek. Berkin’in doğum gününde, onun uyanacağı anı iple çekenler, “Uyan Berkin, iyi ki doğdun!” demek için Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi önünde buluşacak.

Sosyal medya üzerinden yapılan buluşma çağrısında, “Berkin Elvan, günlerdir uyuyor. Polis tarafından Okmeydanı’nda vurulan Berkin, henüz 14 yaşındaydı. Berkin 15. yaşına 5 Ocak’ta girecek; elimizde balonlarla Berkin’in yattığı Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi önünde, saat 16.00’da buluşuyoruz. İyi doğdun Berkin, bizimle güzel günlere büyümen dileği ile!(Helyumlu balonla gelebilirsiniz)” denildi.

Ünlülerden Berkin Elvan mesajı

Berkin’in doğum günü için ünlüler de Twitter’dan mesajlar paylaştı.

İşte o tweetler:

Müslim Sarı

Aykut Erdoğdu

Sen uyandığında daha güzel bir dünya gör diye... Uyan paşam uyan... #DogumGununKutluOlsunBerkin

Nazlıcan Özkan iyikidoğdunberkin - yeni yaşında #berkinuyanacak ve biz onu komaya sokanları unutmayacağız...

Sarp Apak

Berkin iyi ki doğdun. uyan diye bekliyen çok kişiyiz kardeşim #İykidoğdunBerkin

Hüseyin Aygün

Berkin'in polis tarafından gaz bombasıyla vurularak bilincinin kapanmasının bugün 203. günü.. Polislerin hiçbirinden ifade alınmadı..

Hasibe Eren

Güzel çocuğum , doğum günün kutlu olsun...#uyanberkin

Süleyman Çelebi

Ahmet Ümit

Gaz köpsülü ile vurulan Berkin komada. Doğum gününde de açamayacak gözlerini. Bundan daha büyük bir acı olur mu? #DoğumGününKutluOlsunBerkin

Nurgül Yeşilçay

Belki de dogum gununu arkadaslariyla kutluycakti Berkin, belki de ailesiyle ama boyle kutlamayi kimse hayal etmemistir. Hastane odasinda!!!!

Elif Ilgaz

15 yaşına uykuda girecek... Berkin'in doğum gününde, 5 Ocak pazar saat 16'da hastaneden dilek balonları uçurulacak..

Zeki Kayahan Coşkun

Ekmek almaya giderken polisin başından vurduğu ve aylardır komada olan, 14 yaşındaki Berkin'i düşman olarak gören nazarımda vicdansızdır.

Haluk Levent

Uyan Berkin uyan! Seni bekliyor Bitireceğin okul Savaşacağın hayat! Hatta seveceğin kızla gezeceğin Demiri paslı Pedalı kırık bisikletin..

Nedim Şener

Hukuk Berkin Elvan'ı vuran polisi bulup yargılayamadı ama haber yapan Posta gazetesine 6 dava açtı. Affet bizi Berkin

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/berkin-elvani...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
2
2
1
1
1