Uçuş Görevlisi, Uçakta Giyilmemesi Gereken Şeyleri Sıraladı: "Eğer Kötü Bir Kaza Olursa..."
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Uçuş Görevlisi, Uçakta Giyilmemesi Gereken Şeyleri Sıraladı: "Eğer Kötü Bir Kaza Olursa..."
Andrea isimli bir uçuş görevlisi, uçakta giyilmemesi gereken şeyleri listeledi. Herhangi bir acil durumda tahliyeyi zorlaştırmaması adına giyilmesi gereken şeyleri söyleyen uçuş görevlisi, kıyafetler hakkında da bazı açıklamalarda bulundu.
İşte detaylar...
Uçak yolculuklarında aradığımız ilk şeylerden birisi de konfor. Sizler de takdir edersiniz rahat etmemiz son derece önem taşıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bu sebeple de uçuş görevlilerinin tavsiyeleri büyük önem taşıyor. Bu sefer Andrea isimli bir uçuş görevlisi, uçakta giyilmemesi gereken kıyafetleri söyledi.
Uçuş sırasında ya da sonrasında, hava basıncındaki değişiklikler ve su tutulması yüzünden şişkinlik hissetmek gayet normaldir. Bu yüzden esnek kumaşlar ve hafif giysiler yolculukta en iyi dostumuz olabilir. Üstelik, uçakta uzun süre hareketsiz kalmak, kan pıhtısı (derin ven trombozu) riskini de artırabilir.
Andrea, kişisel olarak uzun kollu gömlek ve uzun pantolon tercih ettiğini belirtti ve “Acil durum kaydıraklarından inmek aksi takdirde canınızı acıtabilir,” diye uyardı.
“Neredeyse her uçuşta, üzerinde neredeyse hiç kıyafet olmayan birini görüyorum: kısa tişörtler ve şortlar, spor sütyenleri ve taytlar, mayo ve şortlar vesaire." dedi ve yolculara acil durumlar için yanlarında yedek kıyafet bulundurmalarını önerdi.
“Genellikle güvenlik nedenleriyle topuklu ayakkabılar, terlikler giymemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Acil bir tahliye durumu olursa ve kaydıraklar kullanmanız gerekirse, topuklu ayakkabılarınızı çıkarmanız gerekecek çünkü kaydırakları delip geçebilirler. Nerede ve hangi koşullarda iniş yapacağınızı kim bilir. Ayrıca, kapıdan kapıya koşarken pek pratik değiller.”
Ayrıca Andrea, tamamen polyester içeren ürünlerin de uçuş için rafa kaldırılması gerektiğini düşünüyor. Çünkü herhangi bir yangın durumunun oluşabileceğini söylüyor.
2019 yılında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde lisans eğitimime başladım. Eğitimim süresince çeşitli platformlar ve gazete topluluklarında çeviri ve yerelleştirme alanlarında aktif rol aldım, bu süreçte dil becerilerimi ve kültürler arası iletişim yetkinliğimi geliştirdim. 2022 yılının Mayıs ayında Onedio’da stajyer olarak başladığım editörlük kariyerime, “Yaşam” kategorisinde sosyal medyadaki trendleri, günümüz ilişki dinamiklerini ve toplumsal meseleleri okuyuculara ulaştırarak devam ediyorum. İçeriklerimde, okuyucuların kendilerinden birer parça bulmasını amaçlıyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın