Görüş Bildir
Haberler
Twitter'a Erişim Engellendi!

Twitter'a Erişim Engellendi!

Fatih UZUN
20.03.2014 - 23:55

Twitter'a Erişim Engellendi!

Twitter’a erişim engellendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bursa’da yaptığı konuşmada ‘Twitter mivıttter kökünü kazayacağız” söyleminin ardından Başbakanlık Basın Müşavirliği “ Twitter’e erişimin engellenmesinden başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir.” diye bir açıklama yapmıştı.

Ve şu anda Türkiye’den popüler sosyal ağa erişmeye çalışanlar mahkeme kararını görmeye başladı. TİB’in erişim engellemelerini aktardığı sayfada da 4 koruma tedbiri kararı yer alıyor.

  • webrazzi.com
Kaynak: http://www.webrazzi.com/2014/03/20/tw...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter Sansürü Erken Başladı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Twitter'ın kökünü kazıyacağız' açıklamasının ardından Twitter'a ilk engel Uydunet'ten geldi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gökdere'de yaptığı mitingte söylediği 'Twitter'ın kökünü kazıyacağız' sözünden sonra ilginç gelişmeler yaşandı. Akşam saatlerinde Başbakanlık Basın Müşavirliği açıklama yaparak Twitter yetkililerinin duyarsız kaldığını açıkladı. 'Bazı linklerin Twitter'dan çıkarılması' konusunda Twitter yetkililerinin karşılık vermediğini açıklayan Başbakanlık Basın Müşavirliği Twitter'ın karşılık vermemesi durumunda Twitter'e erişimin engellenebileceğini bildirmişti.

Başbakan Erdoğan'ın ve Başbakanlık Basın Müşavirliği'nin bu açıklamalarından sonra Twitter'a ilk engel Kablonet ve Uydunet tarafından geldi. Gece saat 23.00 sıralarında başlayan Twitter engeli nedeniyle birçok kullanıcı Twitter'a giremiyor. Kullanıcılar DNS adreslerini değiştirip Twitter'a girebildiklerini açıklarken Uydunet yetkilileri de ilginç bir açıklama yaptı.

Konuyla ilgili olarak Uydunet yetkilisine ulaştığımızda Twitter'a ulaşmada yaşanan sorunun Uydunet'ten değil Twitter'dan olduğunu iddia ettiler. Kullanıcıların Twitter'a girememe nedenlerini 'genel bir sorun' olarak ifade eden Uydunet yetkilileri, bu sorunun ortadan ne zaman kalkacağı konusunda yeterli bir bilgiye sahip olmadıklarını söylediler.

Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/twitter...

İşte o konuşma: Twitter'ın kökünü kazıyacağız

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0