Görüş Bildir
Haberler
'Türkmen ve Ezidiler İçin Çadır Kent Kurulacak'

'Türkmen ve Ezidiler İçin Çadır Kent Kurulacak'

Onedio Medya
14.08.2014 - 12:11 Son Güncelleme: 14.08.2014 - 14:21

Gazze ve Irak 'la ilgili açıklama yapan Beşir Atalay Gazze'den yaralı sevkinin devam ettiğini ancak çeşitli aksaklıkların yaşandığını belirtti.

IŞİD'in Sincar bölgesini ele geçirmesinin ardından iki gazetecinin kurtarıldığını ve Türkiye'ye getirildiğini söyledi. Gazze'deki yardımların devam ettiğini vurgulayan Atalay TİKA ve Türk Kızılayı tarafından çok miktarda yardım gönderildiğini söyledi.

Atalay'ın konuşmasından satır başları:

Filistinli yaralıların Türkiye'ye tahliyesi devam ediyor. Gazze'de 1.5 milyon dolar tutarında ilaç dağıtıldı.

Kuzey Irak'ta yaralanan ABD'li gazetecilerin tedavisi İstanbul'da devam ediyor.

Ezidilerin bir kısmı Türkiye'ye geldi bir kısmı Duhok'ta bu vatandaşlara yardımlarımız devam ediyor. Mardin, Şırnak gibi illerimizde vatandaşlarımız bu misafirlere kucak açtı biz de bu çalışmalara destek veriyoruz.

Zaho civarında bir çadır kent kurmayı planlıyoruz. Sadece Ezidiler kalacak ve bu çadır kent kurulumu başladı ve 5 bin kişilik olacak.

Türkmen kardeşlerimize ihtiyaçları gönderiliyor. Duhok'ta da 20 bin kişilik Türkmen kardeşlerimiz için çadır kent kuruluyor.

HDP'liler ile dün bir arya geldik Çözüm süreci çok iyi durumda. Çerçeve yasası kapsamında daha rahat çalışıyoruz. Yol haritamızı olgunlaştırıp diğer tarafla da paylaşılacak. Tarih, eylem her şey belli olacak ve beraber hareket edilecek.

Yeni Şafak

Kaynak: http://www.yenisafak.com.tr/politika-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0