Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'de Günde 19 Milyon Kişi Facebook'a Giriyor

Türkiye'de Günde 19 Milyon Kişi Facebook'a Giriyor

yelda kahveci
01.01.2014 - 16:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'de her gün 19 milyon kişi Facebook'a giriyor

Facebook’un büyüme raporları daha önce hiç basına yansımamıştı. Facebook’un iş ortakları için hazırladığı ve sosyal ağın ülkeler bazında büyümesini detaylı şekilde açıklayan en son rapor ise, TechCrunch tarafından ele geçirildi.

68 sayfalık raporda, Facebook’un Avrupa ve bazı Orta Doğu ülkelerindeki büyümesine odaklanılıyor. ‘Facebook: The Annual’ isimli raporda, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, İsrail ve Türkiye ele alınıyor.

Raporda, Facebook’un reklam gelirlerinin neredeyse yarısını (%49) mobilden elde ettiği ve tüm aktif kullanıcılar arasından yüzde 74′ünün, Facebook’a mobil cihazlardan eriştiği belirtiliyor.

Facebook’un ülkelere göre istatistikleri şu şekilde:

Almanya 81,1 milyonluk nüfusun 19 milyonu her gün Facebook’a giriyor; aylık aktif kullanıcı sayısı ise 25 milyon. Mobilde ise sırasıyla 13 milyon günlük ve 18 milyon aylık aktif kullanıcı var.

İspanya 47 milyon kişinin yaşadığı İspanya’da her gün 12 milyon kişi Facebook’a giriyor. Aylık aktif kullanıcısı sayısı ise 18 milyon.

Fransa 65,9 milyonluk nüfusun 18 milyonu her gün Facebook’a giriyor; aylık aktif kullanıcı sayısı ise 26 milyon. Mobilde ise sırasıyla 11 milyon günlük ve 17 milyon aylık aktif kullanıcı var.

İtalya 61,4 milyonluk nüfusun 17 milyonu her gün Facebook’a giriyor; aylık aktif kullanıcı sayısı ise 23 milyon. Mobilde ise sırasıyla 10 ve 16 milyon.

İsrail Raporda yer alan en düşük nüfuslu ülke olan İsrail’de 7,7 milyon insan yaşıyor ve bunların 2,7 milyonu her gün Facebook’a giriyor. Günlük aktif mobil kullanıcıların sayısı ise yalnızca 2 milyon.

Raporun en dikkat çekici ülkelerinden olan Türkiye , günlük kullanıcı sayısı ile diğer ülkeleri geride bırakıyor. İnternet kullanıcı sayısı 37 milyon civarında olan Türkiye’de her gün 19 milyon kişi Facebook’a giriyor. Aylık aktif kullanıcı sayısı ise 33 milyon. Yani, Facebook her ay Türkiye’deki internet kullanıcılarının yüzde 90′ına ev sahipliği yapıyor.

Facebook’u en çok kullanan ülke olan Türkiye’nin günlük mobil istatistikleri ise diğerlerinden farklı olarak çok düşük. Facebook’a her gün akıllı cihazlarından giriş yapan kullanıcıların sayısı 9,5 milyon. Aylık aktif kullanıcılarda ise bu sayı 20 milyona çıkıyor.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2013/12/turki...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0