Görüş Bildir
Haberler
Tunay'dan, Çalhanoğlu ve Töre'ye 'Barış' Çağrısı

Tunay'dan, Çalhanoğlu ve Töre'ye 'Barış' Çağrısı

Batuhan
19.01.2015 - 11:43

Kasımpaşalı Tunay Torun, Almanya'dan kankaları Ömer Toprak, Hakan Çalhanoğlu ve Gökhan Töre'ye çağrıda bulundu.

Stuttgart’ta kadro dışı kaldıktan sonra geçen sezonun devre arasında Kasımpaşa’yla 3.5 yıllık sözleşme imzalayan Tunay Torun, Antalya’da Vatan Gazetesi’ne özel açıklamalar yaptı.

Milli Takım’da kavga eden kendisi gibi 3 gurbetçi oyuncu Ömer Toprak, Hakan Çalhanoğlu ve Gökhan Töre’ya çağrıda bulunan başarılı orta saha, artık buzları eritmenin zamanının geldiğini söyledi. Almanya-Türkiye kıyaslaması da yapan Tunay, bakın neler söyledi:

“Ömer, Hakan ve Gökhan Töre yakın arkadaşlarım. Milli Takım’ın otelinde istenmeyen şeyler yaşandı. Detaylara girmek istemiyorum. Bana sorarsanız oldu bitti, geçti, gitti. Bir el sıkışmayla her şey hallolur. Ben olsam masaya oturur karşılıklı konuşurum, öpüşür barışırım. Çünkü onlar çok iyi dostlar. Bence her şeyi unutup bir araya gelmek lazım. Sonuçta bu insanlar ülkemizi temsil ediyor. Ben olsam Milli Takım’a çağrıldığımda hemen giderim.

Milli takımlarda U15’ten itibaren oynuyorum. Benim için büyük gurur. Ne zaman çağrılsam mutlu oluyorum. Hiddink beni ilk kez keşfedip çağırmıştı. Gurbetçi için büyük bir onurdur milli davet almak. Hedeflerim arasında milli formayı yeniden giymek var. Eski Tunay yok çünkü. Kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Bu sezon da kendimi gösterebiliyorum. Asist veya gol atmayı seviyorum.

‘Disiplin farkı var’

Almanya’da alt gruplarda 8-9 yaşında taktik çalışıyorlar. Yediğin yemeğe uyuduğun saate kadar bir programın var. Orada bir disiplin var. Haftada en az 3-4 kez idman yapılır ve yatılı okul gibi imkanlar sunulur. Türkiye de yetenekli sporcu çok ama taktik ve fiziksel eksiklikler var.”

‘Tek hayâlim Avrupa’

Futbol stilime güveniyorum. Sakatlığımdan dolayı Sttutgart’ta kötü bir dönem geçirdim ve geçen sezonun başında kadro dışı kaldım. Şota hocam da çağırınca düşünmeden Kasımpaşa’ya geldim. Şu an ekstra çalışmalar yapıyorum. Şut ve fitness çalışmalarını severim.

Kendimden bahsetmeyi sevmem ama forvet arkasında oynamayı seviyorum. Tabii bu hocamızın kararıdır. sağ açık da sol açık da olsam elimden geleni yaparım. Altyapılarda, özellikle Hamburg’da forvet arkası oynamıştım.

Daha gencim ve önümde çok yol var. Gelecekte büyük kulüplerde oynamak istiyorum. Hayâllerim arasında yeniden Avrupa Ligi ve takımlarında oynamak var.”

Arda Turan bize sahip çıktı’

Atletico Madrid’de oynayan Arda Turan, çok iyi ve yetenekli bir futbolcu. Milli Takım’a gittiğimi günden bu yana bizlere sahip çıkıp, yardımcı oldu. Avrupa’da çok oyuncumuz olabilir. Avrupa’ya gitme konusunda daha cesur olmalı ve kendimize güvenmeliyiz.”

‘3 Büyükler’i zorlayacağız’

“Kadromuza güveniyorum, güçlüyüz. İlk yarı şanssızdık. Sakat ve cezalımız çoktu. Bazı maçlarda 2 stoperimiz de yoktu. Şans bizim yanımızda olsun. Yetenek ve kalitemiz var. İyi çalışırsak bence ligi zorlayacağız. Ligin 2. yarısında 3 büyük kulübü zorlayacağız.”

‘Almanya’da alıp başını gidemezsin’

“lk yarım sezon buraya alışma süresi oldu. Almanya ile Türkiye futbolu arasında bayağı bir fark var. Almanlar taktiksel oynuyor. Yeri geldiğinde geri çekiliyorlar, bazen de önde baskı yapıyorlar. Türkiye’de ise mücadele var. Geniş oyun var. Bire birlerde kendini göstermen gerekiyor.

Almanya’da futbol daha hızlı ve kompakt. Basit oynuyorlar. Bir iki, bir iki. Kimse şahsi olarak ön palana çıkmak istemiyor. Alıp başını gitme yok. Kendilerini futbol oynarken bizim kadar yormuyorlar.”

‘Töre ve Olcay çok gelişti’

“Ligde beğendiğim oyuncular arasında Beşiktaşlı Gökhan Töre var. Zaman içinde kendini inanılmaz geliştirdi. Yine Beşiktaş’tan Olcay Şahan da aynı şekilde iyi bir futbolcu. Onları Almanya ve Milli takımdan iyi tanıyorum. İkisinin de yeteneği tartışılmaz.”

Açık Mert Korkusuz

Kaynak: http://amkspor.sozcu.com.tr/2015/01/1...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0