Görüş Bildir
Haberler
Trabzon Gözünü Kararttı Başbakanı Şikayet Etti

Trabzon Gözünü Kararttı Başbakanı Şikayet Etti

Batuhan
26.06.2014 - 10:47

Trabzon Gözünü Kararttı Başbakanı Şikayet Etti

Trabzonspor’un, UEFA’ya yaptığı ve “Sonucundan çok umutluyuz” dediği son atağın ayrıntılarına FANATİK ulaştı. “Kupa benim namus meselem” diyen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun imzasını taşıyan başvuruda çok net ifadeler yer alıyor, Türkiye’de siyasetin, daha doğrusu iktidarın futbola ve federasyona müdahalesi anlatılıyor. Başkan Hacıosmanoğlu’nun son derece yakın ilişkiler içerisinde olduğu başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Kişilerle kurumlar ayrılmalı” sözlerine vurgu yapılıp Fenerbahçe’nin kayrıldığı ileri sürülürken, siyasi otoritenin göreve gelmesini sağladığı federasyonun da bu uygulamalara imza attığı satırlara yansıyor.

Hatırlanacağı gibi Trabzonspor’un bu başvurusunu dikkate alan UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan bir savunma istemişti. Bu savunmayı da dikkate alacak olan UEFA, konuyla ilgili olarak 17 Temmuz’da karar açıklayacak. Karadeniz ekibi başvurusundan ve sonuçlarından son derece umutlu.

'Kişilerle kurumları ayırmalı'

22 Mart 2012’de İstanbul’daki UEFA Kongresi’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da konuşmuş, literatüre geçecek o ifadeleri kullanmıştı. Erdoğan, şike sürecini değerlendirirken, “Gerçek kişilerle tüzel

kişileri birbirinden ayırmak gerekir. Kişilerin işlediği suçlardan kurumlar ceza alırsa milyonlarca sempatizanı cezalandırılmış olur. Gerekirse kişilere en ağır cezalar verilmeli” demişti. Erdoğan’dan sonra söz olan Platini ise, “Sayın Başbakan haklı. Ben de kendisine katılıyorum ama sistem uzun süredir böyle işliyor. Bu şartlar altında bunu değiştirmek zor” diyerek mesajını iletmişti.

İşte UEFA'ya giden belgeler

TFF ile ilgili olarak, siyasi müdahalenin (bağımsızlık ve tarafsızlığın olmayışı gibi) somut işaretlerinin görüldüğünü belirtmek önemli olacaktır. Türk siyasi liderlerinin kapsamlı politikaları doğrultusunda

TFF’nin yapısal ve düzenlemeyle ilgili örgütleşmesinde meydana gelen anlık gelişmeler siyasi müdahalenin herkes tarafından bilinen bir örneğidir. Buna ek olarak, kulübün kendi temsilcilerinin eylemlerinden sorumlu olmamasını benimseyen bir yaklaşım İstanbul’da gerçekleşen UEFA kongresinde Türk politikacıları tarafından kamuoyunun dikkatine sunulmuştur. Bundan sonra TFF’nin yargı organları aynı uygulamaları gerçekleştirmiştir. Ayrıca şike skandalının kamuoyuna yansımasından hemen sonra Türk Parlamentosu, 6222 No’lu kanun gereğince şike eylemlerine karşı konulan cezaları ciddi oranda indirmek yoluna gitmiştir.”

Fanatik

Kaynak: http://www.fanatik.com.tr/2014/06/26/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte UEFA'ya giden belgeler

İşte UEFA'ya giden belgeler
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0