Görüş Bildir
Haberler
TFF'den Yayın Hakları İle İlgili Yalanlama

TFF'den Yayın Hakları İle İlgili Yalanlama

Fatih
03.01.2014 - 19:48

TFF'den yayın hakları ile ilgili yalanlama

TFF, bugün bir gazetede yer alan köşe yazısında, Yıldırım Demirören’in Spor Toto Süper Lig yayın haklarından kişisel çıkar sağladığı iddialarını yalanladı.

TFF’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “3 Ocak 2014 tarihli Habertürk Gazetesi'nde Serdar Ali Çelikler tarafından kaleme alınan köşe yazısında yer alan gerçeğe aykırı ifadeler üzerine kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

3 Temmuz 2011'i takiben ortaya çıkan olaylar sonrasında, futbol ailesinin içinde bulunduğu zor dönemin aşılması amacıyla 2011-2012 sezonunda Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 17 kulüp (MKE Ankaragücü Spor Kulübü, yaşadığı yönetim boşluğu nedeniyle talepte bulunamamıştır), Ocak ve Şubat 2012 aylarında Türkiye Futbol Federasyonu ve Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.Ş (Digiturk) arasında 14 Ocak 2010 tarihinde yapılan ihale sonucu imzalanan yayın sözleşmesinde yer alan 2014-2015 sezonu uzatma opsiyonunun kullanılması ve bu uzatma opsiyonuna ek olarak ayrıca üç sezona kadar (2015-2016, 2016-2017 ve 2017-2018 sezonları) sözleşmenin uzatılması için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurmuşlardır. Kasımpaşa, 2011-2012 sezonunda Spor Toto Süper Lig Kulübü olmadığı için talep hakkı bulunmamakta olup, bu 17 kulüp içinde yer almamıştır” denildi.

Açıklamanın devamında, kulüplerin talepleri doğrultusunda sözleşmenin Rekabet Kurulu’na sunulduğu belirtilerek, “Rekabet Kurulu tarafından yapılan inceleme sonucunda, işbu 3 sezona kadar olan uzatma müzakerelerinde belirlenen şartlar için muafiyet kararı tanınmamıştır. Rekabet Kurulu'nun bu kararına karşı Türkiye Futbol Federasyonu ve Digiturk tarafından Ankara İdare Mahkemesi'nde iptal davası açılmıştır ve dava halen görülmeye devam etmektedir. Bu zor dönemin aşılmasını en kısa sürede gerçekleştirmek için Türkiye Futbol Federasyonu kısa bir süre içinde Digiturk ile 2014-2015 sezonunu kapsayan opsiyon hakkına ek olarak, iki sezonu için (2015-2016 ve 2016-2017 sezonları) yeni bir sözleşme imzalamış ve Rekabet Kurulu'na muafiyet kararı için başvurmuştur. Bu sözleşmede aynı zamanda Spor Toto 2. ve 3. Lig Kulüplerine destek amacıyla Türk futboluna yıllık 10 Milyon TL'lik ek bir gelir sağlamıştır” ifadelerine yer verildi.

Rekabet Kurulu tarafından yapılan inceleme sonucunda, TFF ve Digiturk arasında imzalanan yeni sözleşmeye bireysel muafiyet hakkı tanınmasının vurgulandığı açıklamada, “Bu inceleme sırasında Rekabet Kurulu, Kasımpaşa'nın üyesi olduğu Kulüpler Birliği'nin Başkanı Sayın İlhan Cavcav ile 29.07.2013 tarihinde görüşmüş ve Sayın İlhan Cavcav bu sözleşmenin Türk futbolu için öneminden bahsetmiştir. Spor Toto Süper Lig Yayın Hakları, kanunen Türkiye Futbol Federasyonu tarafından merkezi sistemle ihale edilmekte olup uzatılması da tüm yasal koşullar sağlanarak ve kulüplerimizin talebi doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Bu tür açıklamaların halen görülmeye devam edilen davayı etkilediğini de eklemek gerekir. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Yıldırım Demirören'in bu süreçte kişisel çıkar sağladığını iddia eden ilgili köşe yazısıyla ilgili yasal haklarının saklı olduğunu ifade eder, konuyu kamuoyunun bilgisine sunarız” açıklamasında bulunuldu.

Kaynak: http://www.maraton.com.tr/detay.asp?n...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın