Görüş Bildir
Haberler
Tercih Öncesinde Üniversite Turuna Katılmanın Önemi

Tercih Öncesinde Üniversite Turuna Katılmanın Önemi

parlakbirgelecek.com
27.03.2014 - 15:15 Son Güncelleme: 27.03.2014 - 16:11

Tercih Öncesinde Üniversite Turuna Katılmanın Önemi

Kampüs Ziyaretinden Nasıl Faydalanırsın?

Üniversite tercih sürecindeki en önemli faktör üniversitenin senin istek ve beklentilerine ne kadar uyduğudur. Tabi ki bu araştırmayı kağıt üzerinden yapmak da mümkün. Fakat hiçbir şey kısa bir kampüs turuna katılarak hayalindeki üniversitenin kampüs hayatını teneffüs etmek kadar  hızlı ve etkin bir sonuç vermiyor. 

Tabi ki kampüs turlarına katılmak herkes için mümkün değil. İmkanı olanların bu fırsatı kullanmaları kesinlikle iyi bir fikir. Birinci Elden Gözlem Yapma Olanağı

Kampüs turu üniversite hakkında alacağın birinci elden bilginin en önemli kaynağı. Üniversite katalog ve broşürleri ya da üniversite internet siteleri üniversitedeki yaşamı sadece bir dereceye kadar  yansıtabilir (unutmamak gerekir ki sonuçta bu kaynaklar da bir tanıtım mecrası...) Üniversite kampüsündeki yaşamı gerçekten anlayabilmek için yerleşke içinde yürümen, bir sınıfa katılman ve yurtları ziyaret etmen paha biçilmez bir deneyim.  Sorularına Cevap Al

Kampüs ziyaretinde ayrıca öğrencilerle, hocalarla ve üniversite yönetiminden çeşitli görevlilerle tanışma ve konuşma fırsatı bulabilirsin. Böylece tercihini yapmadan önemli olan birçok sorunun cevabını bulabilirsin. Aşağıda üniversite görevlilerine ve öğrencilerine sorabileceğin bazı soru fikirleri var.

Sorabileceğin örnek sorular:

• Üniversite’de ortalama sınıf büyüklüğü nedir? 

• Akademisyen başına kaç öğrenci düşer?

• Derslerin çoğu profesörler tarafından mı veriliyor? 

• Yerleşkede yeme içme olanakları nasıl? Yemeklerden memnun musun? Kampüs dışı yemek yerleri var mı?

• Kampüste sosyal yaşam nasıl? Ne tür aktiviteler popüler?

• Yurtlarda yeteri kadar yer var mı?

Senin için hazırladığımız Üniversite Ziyaretinde Yapman Gerekenler Listesini de gözden geçirmeyi unutma.

Kampüs turuna anne ve babanın da katılması çok yararlı olacaktır. Böylece tercih zamanında ailecek kafa kafaya verip seçim sürecinde sana destek olacak fikirler verebilirler. 

Broşür, Katalog, Form gibi Bilgi Materyallerini Al

Üniversitenin sağladığı broşür, ders programları, tanıtım katalogları ve formları toplamayı unutma. Ayrıca tanıştığın kişilerin varsa kartvizitlerini iste ki ilerde aklına takılan başka sorular olur ise tanıtım ofisi ya da üniversite yetkililerinden birinci elden cevap alabilme imkanına sahip ol. 

Ayrıca kampüste yayınlanan okul gazeteleri ya da aktivite posterleri kampüsteki yaşam ve öğrenciler hakkında daha derin bilgi edinmeni sağlayacak. Bildiri panolarında üniversiteyi ziyaret eden konuşmacı ya da müzik gruplarını, yapılacak partileri ve festivalleri, hatta iş ve staj imkanlarını incelemeyi de unutma. Karar Vermeden... 

Unutma sonuçta hangi üniversiteye gitmek istediğinin kararı senin ellerinde. Hislerine güven. Kampüste dolanırken kendini rahat hissediyor musun? Diğer öğrenciler ve hocalar misafirperver mi? Bu üniversitedeki kampüs hayatı üniversiteden beklediklerini karşılıyor mu? Bütün bu sorulara en doğru cevabı kampüs turundan sonra verebileceksin. 

Parlakbirgelecek.com Üniversite Tercih Rehberiniz

Kaynak: http://www.parlakbirgelecek.com/tr/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0