onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Teravih Namazı Camilerde Kılınacak mı? Teravih Namazı Nasıl Kılınır ve Kaç Rekattır?

Teravih Namazı Camilerde Kılınacak mı? Teravih Namazı Nasıl Kılınır ve Kaç Rekattır?

Ömer ÖNDER
01.04.2022 - 11:24

Bu yıl 2 Nisan Cumartesi (yarın) başlayacak olan Ramazan ayı hakkında pek çok vatandaş merak ettiği soruları araştırmaya başladı. Merak edilen sorulardan birisi de Teravih namazının nasıl kılınacağı ve bu yıl camilerde kılınıp kılınmayacağı. Geçtiğimiz yıllarda koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında Teravih namazları camilerde cemaat ile kılınmadı. Konu ile ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama geldi. Peki yıl teravih namazları camilerde kılınacak mı? Teravih namazı nasıl kılınır? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Ramazan hakkında araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşların merak ettiği konulardan olan Teravih namazının camilerde kılınması hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı açıklama yaptı. Bir diğer merak edilen konu ise Teravih namazının nasıl kılınacağı? Peki Teravih namazı camilerde cemaat ile birlikte mi kılınacak? Teravih namazı nasıl kılınır?

2022 Teravih Namazı Camide mi Kılınacak?

2022 Teravih Namazı Camide mi Kılınacak?

Pek çok vatandaşın marak ettiği konuların başında gelen Teravih namazının camide kılınması konusu hakkında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ramazanda beş vakit namazlarda olduğu gibi teravihin de camilerde cemaatle kılınacağını belirterek, 'Tüm aile fertlerimizle teravih namazına, sohbete ve mukabeleye katılarak, ramazanın manevi havasını hep birlikte teneffüs edeceğiz.' açıklamasında bulundu.

Teravih Namazı Nasıl Kılınır ve Kaç Rekattır?

Teravih Namazı Nasıl Kılınır ve Kaç Rekattır?

Teravih namazı, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Ali dönemlerinden başlayarak günümüze kadar cemaatle yirmi rekât olarak kılınmıştır. Ülkemizde de Teravih namazları cemaat ile birlik 20 rekat olarak kılınır:

  • Önce yatsı namazının ilk sünneti, sonra farzı daha sonra da son sünneti kılınır. Sonra imam, müezzin veya cemaatten biri teravih namazına başlanacağını duyurur.

  • İmam “niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya ve kıldırmaya”, cemaat de “niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, uydum imama” şeklinde niyet ederek iftitah tekbiri alınıp namaza başlanır.

  • İkişer rekât halinde kılınacaksa ikinci rekâttan sonraki oturuşta 'Tahiyyat”, “Salli-Barik” ve “Rabbena” duaları okunarak sağa ve sola selam verilir.

  • Eğer teravih dört rekât olarak kılınacaksa ilk oturuşta “Tahiyyat” ile birlikte “Salli-Barik” duaları okunarak kalkılır

  • Üçüncü rekâta kalkıldığında ise “Sübhaneke” duası okunur.

  • Her selam verildiğinde “salat-ı ümmiyye”’nin okunması güzel olur.

  • Teravih namazı ara vermeden kılınabileceği gibi ihtiyaca göre kısa aralar da verilebilir.

  • Teravih namazı bittikten sonra kısa bir duanın akabinde vitir namazı da cemaatle kılınır.

  • Daha sonra tesbihat ve dua ile birlikte ibadet tamamlanmış olur.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın